Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Meg a eselikszen nincs szabad nyomáspont-állítás.

Érdekes, hogy ezt még mindig csak az új xt (és majd az új saint) tudja. Xtr-bõl is "hiányzik".

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Meg a eselikszen nincs szabad nyomáspont-állítás.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

az '08 xt és az slx fékek között milyen érdemi különbség van?

ár :)

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts
az '08 xt és az slx fékek között milyen érdemi különbség van?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

mien shimanyo feked van ?

xt-m volt (brm765) most meg xtr van (brm975)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts

Összesen (elõl+hátul) 12g súlynyereség (saját mérés), egy hosszútávú maratonon 2mp-t jelent.

meg ha f1 lenne mennyit szamitana az 2sec :)

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts

azt még nem volt alkalmam próbálni, de elhiszem.

mien shimanyo feked van ?

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Köszi mindenkinek a választ.
Most még nincs akkora gáz(két barázdát leszámítva a tárcsán és a fékbetéten), de elõre tervezek, hogy ne kelljen kapkodnom, és idõben félre rakjam rá a pénzt.

Köszi mégegyszer.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

nekem xtr fekem van xtr alukozepes tarcsakkal es kivaloan fognak

azt még nem volt alkalmam próbálni, de elhiszem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts

a shimano fékek jobban fognak a hope aluminium közepû tárcsákon, én ezt tapasztalom.

nekem xtr fekem van xtr alukozepes tarcsakkal es kivaloan fognak

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a shimano fékek jobban fognak a hope aluminium közepû tárcsákon, én ezt tapasztalom.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

A lényeg, hogy a fékfelület akkora legyen, mint amekkora a betétednek kell!

Fõleg arra kell figyelni, hogy ne keletkezzen perem a betéten, mert az késõbb gondokat tud okozni. Ugyanis a két perem fog egymásnak feszülni ahelyett, hogy a tárcsát nyomnák.
Nekem hátul régi XT tárcsa van a Stroker Trail-hez, és nagyon jó.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Azért lenne még kérdésem:
A féktárcsák többnyire egyféle anyagból készülnek, tehát X márka fékbetéte kombinálható Y márka tárcsájával(az én esetemben Tektro betét meg pl. Avid tárcsa).Vagy csak az egymáshoz tervezett dolgokat érdemes összerakni?

Ezen csak akkor érdemes gondolkozni, ha van fölös pénzed, vagy sok ismerõs kölcsönad különbözõ tárcsákat. Nekem a Hope Mono Mini jobban fogott Avid tárcsával, mint a sajátjával. Most a Shimano fék jól fog az Avid tárcsákkal, de a sajátjával is. A fékbetéttel több plusz fékerõhöz jutsz. Pl EBC piros. De az sem olcsó. A lényeg, hogy a fékfelület akkora legyen, mint amekkora a betétednek kell!

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
na nekem ezert van cl rogzitesem :-)

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
A jobb esetben csak lelazult csavarok miatti idõveszteség mennyi lehet? Én hagytam már el tárcsarögzítõ csavart, de 5 kilazult csavarral is lehetett fékezni...

Amúgy a Stroker Trail betétjét alapos smirglizéssel egész normálissá tudtam varázsolni.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nah jah, és még így is 3 fokkal értelmesebb mint kb. 3 gramm súlynyereségért félig felfogatni egy féktárcsát.

Összesen (elõl+hátul) 12g súlynyereség (saját mérés), egy hosszútávú maratonon 2mp-t jelent.

A sebesség mindent megold.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Ezt jól megkaptam, de igazatok van, tényleg nagy ügyet csináltam a semmibõl.Utólag is elnézést kérek.Felejthetõ a dolog?Nem akartam felhúzni senkit.

A féktárcsák többnyire egyféle anyagból készülnek, tehát X márka fékbetéte kombinálható Y márka tárcsájával(az én esetemben Tektro betét meg pl. Avid tárcsa).Vagy csak az egymáshoz tervezett dolgokat érdemes összerakni?

Egy féktárcsának milyen vékonyra keljen kopnia, hogy cserélni kelljen?

zoomstag: befe téma van. de most mar tenyleg.

----

FÁJVÓ

----

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

Most már igazán be lehetne fejezni a sz******t. Hihetetlen, mit összevirnyákolsz 6 vagy 12 db féktárcsa csavar miatt.:mad:

Ezt jól megkaptam, de igazatok van, tényleg nagy ügyet csináltam a semmibõl.Utólag is elnézést kérek.Felejthetõ a dolog?Nem akartam felhúzni senkit.

Egy féktárcsának milyen vékonyra keljen kopnia, hogy cserélni kelljen?

Izomtéridõninja-geológus!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nyilván 1 verseny alatt nem lazul le, fõleg, ha menetrögzítõzik...ha meg igen, akkor úgy járnak, mint egyik versenyen talán tavaly a corratec-es András, amikor a frissen felrakott titáncsavaroknak köszönhetõen szétesett a meghajtása...ha jól emlékszem, valahogy így volt.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

stellaz, fáj az neked, hogy õk így csinálják?

jah.. a hülyeség az tud fájni