Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Ilyen olive nevû cuccot (gond,olom roppantógyûrû) honnan a pöcsmögbõl tudnék szerezni?, Bárhonnan, vagy nehez dolog

Itt a 19-es dologra gondolok, meg ami körülötte van (illetve a 20-as is kéne.):
http://techdocs.shim...69830609112.pdf

Ride everywhere.

.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

én olyasmit olvastam az arany tárcsárol hogy valami titán nitrit bevonat van rajta és ezért nem kopik.de szerintem is csak marketing. láncnál lehet számít valamit de itt nem hinném

http://www.light-bik...utter_gold1.jpg

énis anno majdnem elkezdtem gondolkodni rajta, de google ezt dobta ki pl.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
én olyasmit olvastam az arany tárcsárol hogy valami titán nitrit bevonat van rajta és ezért nem kopik.de szerintem is csak marketing. láncnál lehet számít valamit de itt nem hinném

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hello!

Ezek az arany színü tárcsák milyen minõséget képviselnek ?

http://www.velo-x.hu...=alk_fek_tarcsa

Köszi!

Parasztvakítás. Volt már róla szó.

A sebesség mindent megold.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ezt árnyalandó; a pofáknak 800 fok körül van a max, ha lehet hinni a tájékoztatóknak. A láng hõmérséklete ált. 700 és 1200 fok között mozog. Egy sütõ meg ugye 250 fokig visz.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
srácok, a kiégetésnél ne felejtsétek, hogy a fékbetét alapjára (acél lap) felhordott betét anyaga a túlzott hevítéstõl elválhat a laptól! mint mindennek, ezeknek is kell legyen valamilyen hõtûrése. csak óvatosan az égetéssel, nehogy menet közben adja meg magát a betét a késõbbiekben!!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Hello!

Ezek az arany színü tárcsák milyen minõséget képviselnek ?

http://www.velo-x.hu...=alk_fek_tarcsa

SLX hidra fékhez szeretnék valami tárcsát. Tudnátok ajánlani valami jót ? (6 csavaros)

Köszi!

hoy

hoy

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
No én ezt egy kicsit továbbfejlesztettem:

1. fenõkövön a bekopott részt lecsiszoltam, ekkor lehet látni hogy ha olajos, akkor hol...
2. féktisztítót ráfújom.
3. gázlánggal melegítem, persze csak pár másodpercig, de többször is elvégzem a mûveletet, s lehet látni hogy homogén lesz a felület.

4. hogy salát idézzem: örül :D

eddig kb 5-6 betéttel mûködött a dolog...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

ez vagy sikerül, vagy nem. mikor 2-3 ezerért veszel egy pár új fékbetétet, akkor fölösleges ilyennel szórakozni.

Ez így van, de ha hétvége van (nincs nyitva semmi, vagy csak messze és nem arra mész) és valamit ki kell találni, mert menet van, akkor
vészmegoldásnak jó.

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
  • LocationAjka
Kösz a válaszokat. Akkor sztem veszek új betéteket.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nem biztos.
Én is jártam így, kiégettem a betétet és jobb lett mint új korában.

ez vagy sikerül, vagy nem. mikor 2-3 ezerért veszel egy pár új fékbetétet, akkor fölösleges ilyennel szórakozni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én mielõtt teljesen beleégettem volna az olajat mindíg megcsiszoltam a betét fékfelületét és újra bekoptattam. nekem az esetek 80%-ában jó is lett abetét újra. (juicy 7 volt gyári betétekkel polygon tárcsákkal)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

sajnos sose lesz már jó
a tárcsa még csak-csak, de a fékbetét az gyakorlatilag kuka.

Nem biztos.
Én is jártam így, kiégettem a betétet és jobb lett mint új korában.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hi !

Légtelenítésen esett át a hátsó fékem. Kevés olaj ráfolyt a tárcsára és lehet, hogy a fékbetétekre is. Alaposan letisztítotam. Ezután alig fogott a fék. Gondoltam be kell koptatni újra. Ez meg is történt. Most szépen fog. De ha kicsit vizes lesz, akkor brutális hangon nyöszörög és nem is fog rendesen. Viszont az elsõvel nincs semmi gond vizesen sem. Mitõl lehet ez? Lehet, hogy még olajosak a betétek ?

sajnos sose lesz már jó
a tárcsa még csak-csak, de a fékbetét az gyakorlatilag kuka.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
elöször is bocsánat hogy ide írok de nagyon fontos!!!!

valaki nem rendel mostanában a www.chainreactioncycles.com ról?nagyon sürgös lenne mert idöközben eltört egy alkatrészem kb 30 fontos és szívesen beszálnék a rendelésébe.srácok nagyon fontos lenne életemet menti meg az akihez beszálhatnék:D

ha valaki megszánna annak a posta költségének egy részét vállalom:D
irj priviben vagy a hadidy1092@hotmail.com ra bíztos meg tudunk egyezni ha rajtam múlik:D

elõre is köszönöm annak a nagylelkünek

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
jah a fékkar az 2007-es,bar nem tuom ez szamit-e valamit.

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
Halihó

Keresek olyan embert aki összeszerelne nekem egy xtr hidrós fékhez(M965) piros goodridge fékcsõszettet piros csatlakozó csavarokkal!!
Láttam az oldalukat de nem merek rendelni mert nem igazán vágom a témát.Egy hozzáértõ emberkét keresnék.
Kösz.

szipka@citromail.hu

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
köszi már megvan
ezek szerint csak nem jó helyen kerestem.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem van egy olyanom :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
A point árul ilyet 15000-ért, itt feljebb is találhatsz róla infót pár hete volt róla szó.

Ride everywhere.

.