Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Köszi az infókat. Akkor szétkapom a rendszert, kap egy kis szilikont és meglessük mit javult.

Miért nem ajánljátok a wd-40et a láncra?

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Helo.
Van egy Hayes mechanikus fékem hátul (160mm tárcsa), és az a baj, hogy ha behúzom a fékkart, csak lassan (vagy egyáltalán nem) húzza vissza, és fog a fék olyankor.
Kérdésem, hogy mit lehet érdemes megnézni a féken, ha még nem gondolkodok új fék vételében.
Köszi

Biztosra veszem,hogy a bowdennel,bowdenházzal van gond. Szerintem elég egy új bowdent venned (kb.3-500 Ft)
Én azt szoktam csinálni,hogy az új bowdent be szoktam fújni szilikon sprayvel,a felesleget egy rongyal letörlõm,és utána fûzön be. A zsírral,és olajjal csak annyi a gond,hogy mivel "vastagabb" kenõanyag ez által könnyeben ragad a kosz is rá.
Egyébként annyira nem szoktam szarakodni vele,2 évente kompletten lecserélem a váltóbowdent+bowdenházat kijön kb 5-600 forintból és ennyi...(mivel csak hátsó váltom van értelemszerûen egy garnitúráról beszélek)
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
arra jo hogy a bovdenhaz belsejebe fujjad. en csak lancra nem ajanlom
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Wd-40 nem kenoanyaaaaaaaagg!!!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Wd-40.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
és mielõtt berakod a bovdent ahova kell... :D
elõtte zsírozd vagy olajozd át
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Bowdenház berohadt, vagy az acélhuzalban valahogy akad a bowdenszál.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Helo.
Van egy Hayes mechanikus fékem hátul (160mm tárcsa), és az a baj, hogy ha behúzom a fékkart, csak lassan (vagy egyáltalán nem) húzza vissza, és fog a fék olyankor.
Kérdésem, hogy mit lehet érdemes megnézni a féken, ha még nem gondolkodok új fék vételében.
Köszi

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Ha olcsóbb az Aquila, mint a BB7/5, akkor simán vennék olyat.
Sosem volt vele gondom, egyik ugrálós haverom használja hátul, eszméletlen jó fék.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ezek után szerintem mindegy h van e tapasztalatom vele, nem véletlenül mondják sokan h ne vedd, é hogy mit vegyél helyette. de ha tetszik akkor vedd meg, aztán add el, bukjál rajta és vegyél egy avidot. amúgy nem tudom milyen tektróm volt, az volt az elsõ tárcsafékem, még 4 éve. azóta tudom hogy nem érdemes olcsót venni... volt tektro v fékem is, mondjuk ott lehet hogy csak a felni-pofa párosítással voltak gondok, de az se jött be, inkább shimano vagy avid abból is.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
én Tektro IO-t váltottam BB5-tel.mindenképpen javult a teljesítmény.IO-t én nem nagyon tudtam normálisan beállítani,sose fogott normálisan.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
madzagosba avidot vegyél, tektrot ne erõltesd. próbáltam többet is, elég gyengus volt, de ahogy Zoomstag is írta, inkább a megbízhatóságával van a baj. cimborámnak hidrós tektrója van, azt is állandóan szerelni kell, viszont ha éppen jó, akkor jól fog. szal bb5 vagy bb7 ;)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
nekem volt Tektro IO. a fékerejével meg voltam elégedve. csak nagyon nem tartós, nehéz beállítani, folyamatos utánna kellett állítgatnom, hamar kopik a fékbetét...
én max. hátra raknám.
ha elõre kell, inkább gyûjts avid bb7-re, megéri. sokkal jobban fog. vagy min. bb5.
szóval inkább ne tektro legyen:)

Izomtéridõninja-geológus!

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest
Hali Camping Joe, Palik,

Joe:
tehát ha jól értem: Neked konkrét tapsztalatod van a tektroval, mivel az Aquilat már próbáltad, és nem volt rosszabb mint a BBs Avidok??
Ez igencsak jól hangzik. A Ridebike árulja olcsón (-50%)

Palik:
Van konkrét tapasztalatod a tekto valamely mechanikus tárcsafékével, vagy az alacsony árból következtetsz (általánosítasz) a minõségre?

Nekem tektro V-fékem van, nem az a problémám vele, hogy szarul mûködik, hanem, hogy a csapadék (hó és esõ) zabálja. Ez nem tektró, hanem általános V-fék betegség, ezért szeretnék majd õszre beújítani egy mechanikus tárcsaféket. (kizárólag elõre, hátra jó lessz a V fék)

Figyu, ha IO, ne vedd. Ha Aquila, és olcsóbb a BB-s avidoknál, veheted nyugodtan, mert egy szinten van velük. Lerángat a biciklirõl, és használtam, csak nem volt hozzá hátsó párja.

Volt IO-m is, azt jól meg is bántam.

madzagosból csak avid. nekem és még sok embernek bevált. volt nekem is 2-3 ilyen gyengébb minõségû fékem, illetve próbálgattam õket szerelni is, de reménytelenek. volt v fékem is (és van jelenleg is) de egy tektróért nem adnám.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
ha már úgyis mindegy, utolsó próbaként dobd fel egy RÖVID ideig forró fõzõlapra, hátha kiég belõle az olaj.
de ebbõl gyanítom új pofa lesz.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Igen azon gondolkodtam, hogy megcsiszolom. Agyon van már féktisztítózva, és utána mindig koptatom, de semmi látszata nincsen.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
fújhatsz rá hajlakkot (mivan?!) de jobb nem lesz tõle, max rosszabb. le kell zsírtalanítani a tárcsát és a betéteket felcsiszolni 600-as papírral, majd bekoptatni õket, meg rendesen beállítani. de ha bele van égve az olaj a betétbe akkor új GYÁRI betéteket kell bele venni és már jó is. én is sokat szívtam a juicyval amikor megvettem, de hamar összehangolódtunk és akkor már minden jó volt, nagyon szerettem. (mindíg sikerült a diósárkon üvegesre koptatni a betétet, de ha egyszer bekopott onnantól nem volt semmi baja)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Figyu, ha IO, ne vedd. Ha Aquila, és olcsóbb a BB-s avidoknál, veheted nyugodtan, mert egy szinten van velük. Lerángat a biciklirõl, és használtam, csak nem volt hozzá hátsó párja.

Volt IO-m is, azt jól meg is bántam.

Juicy-val még nem jutottunk közös nevezõre... Hajlakkot fújhatok rá? Már teljesen tanácstalan vagyok.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
madzagosból csak avid. nekem és még sok embernek bevált. volt nekem is 2-3 ilyen gyengébb minõségû fékem, illetve próbálgattam õket szerelni is, de reménytelenek. volt v fékem is (és van jelenleg is) de egy tektróért nem adnám.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a testbikeot felejtsd el, hasznalhatatlan. 10bol talan 1 velemeny olyan amire adni lehet. a tobbi baromsag

egy jo minosegu v-fekrol en sem valtanek tektro tarcsara, nincs akkora kulonbseg hogy megerje. ha mindenaron tarcsafeket akarsz, akkor ne szurj ki magaddal es legalabb egy szett Avid BB7-et vegyel.

lehet ennel olcsobban is, de csak megbanni fogod
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F