Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

nekem goodridge van, de igazabol nem veszem eszre a kulonbseget. azon kivul rohadek dolog felszerelni, es draga. ha fekfejlesztesrol van szo en csak akkor lepnem meg a fekcso cseret, ha a nagyobb tarcsa es a jobb fekpofa mar megvan.

Új gyári mindkettõ. Tehát nem feltétlen jobb.

Ridelife, mennyi egy ilyen ára ;)

Cj-nek a pincében nem kell trácsafékk mer ott nem esikazessõ ;)

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mert a trialos haverjai azt mondtak hogy tarcsa csak elore kell
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Nekem tárcsa hátra soha többet.

Miért?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
goodridge fékcsõ nekem bejött sokkal jobban bírja mint a sima hidegben is jó fékhatása és kevesebb súlyal teszi határozotabbá a fékerõt mint pl egy nagyobb tárcsa.és nem utolsó sorban van egy eladó felesleges hátsó goodridgem:Dfehér boritással:P

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts

mivel valoszinuleg csak a kulso reteg serult, tekerj ra egy kis szigetelo szalagot es soakig elmegy meg

én is erre gondoltam
thx
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Esõben mélygarázsban toljuk. :)

Nekem mindenesetre felnifék fog maradni hátul. Vagy karbontárcsás Hope Try-All... :D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem goodridge van, de igazabol nem veszem eszre a kulonbseget. azon kivul rohadek dolog felszerelni, es draga. ha fekfejlesztesrol van szo en csak akkor lepnem meg a fekcso cseret, ha a nagyobb tarcsa es a jobb fekpofa mar megvan.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Cj ne taníts :D
V mániám lecsengett, maguramánia szintén, jobban idegesít a felni kopása (pl esõben) pofa állandó tisztítása mint a nyúlós fék egy levegõs tárcsával és ezutáni légtelenítés..

A jó tárcsa meg harap! A mostani is jó, csak maximalista vagyok ha fékrõl van szó ;)

Ride everywhere.

.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
nekem soha nem volt goodridge fékcsövem, de állítólag jó. majd a nagyok megmondják. soha se volt gondom a gyári csõvel, és cserélnem se kellett.

v-fék hátra? szerintem a tárcsa harapósabb mint egy v-fék.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Ha még szeretnél ugrálni, én hátra vagy izom V-t, vagy Magurát tennék.

Nekem tárcsa hátra soha többet. Elõre annál jobban szimpatizálom. Igaz sérülékenyebb.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Az lesz majd, felemás csõ nem zavar, tudod van ami fontos és van ami kevésbé ;)

A gépem elsõre úgyis mindenkinek szarul néz ki rat style no ;)

És abból meliket? Goodridge pl nyúlósabb? Megéri egyátalán?

Ride everywhere.

.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
akkor vegyél merevebb fékcsövet, ami fém szálakkal van körbeszõve. attól keményebb lesz kicsit, de a felemás csõ meg bután néz ki

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

nem értem miért baj ha kicsit nyúlósabb a hátsó fék mint az elsõ? mivel hátul kisebb fékerõvel tudod blokkolni a kereket, kell neki az a kis plusz adagolhatóság. meg amúgy is csak álló helyzetben érzed a különbséget, menet közben meg kit érdekel. ott a fékerõ a lényeges, ami hátul azért elég korlátozott akárhogy is ragozzuk.

Igen csak állóhelyzetben érezni, meg amikor ilyen triálszerû light street (no ez szép megfogalmazás ;) ) gyakorlatokat mûvelek. De ezt elég sokszor..

Ride everywhere.

.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

a tavalyi 24 órás alakalmával megtört az elsõfékvezetékem, az olaj nem folyik, viszont se idõm , se energiám nem volt még cserélni. A bringá napi szinten használom még nem volt gond. MEddig húzhatja így?

mivel valoszinuleg csak a kulso reteg serult, tekerj ra egy kis szigetelo szalagot es soakig elmegy meg

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
nem értem miért baj ha kicsit nyúlósabb a hátsó fék mint az elsõ? mivel hátul kisebb fékerõvel tudod blokkolni a kereket, kell neki az a kis plusz adagolhatóság. meg amúgy is csak álló helyzetben érzed a különbséget, menet közben meg kit érdekel. ott a fékerõ a lényeges, ami hátul azért elég korlátozott akárhogy is ragozzuk.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
a tavalyi 24 órás alakalmával megtört az elsõfékvezetékem, az olaj nem folyik, viszont se idõm , se energiám nem volt még cserélni. A bringá napi szinten használom még nem volt gond. MEddig húzhatja így?
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
MEgtettem.. ;)
Ezért írtam, hogy nem nyúlós, (akkor lenne levegõs) Mindegy, feladom. Így marad. jó lessz ez, ezeknek :D

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a hatso fek mindig nyulosabb lesz. ezzel sok mindent nem tudsz kezdeni

de valoszinuleg javitana a helyzeten ha legtelenitened a hatsot.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Ok, ezt mind tudtam, és amit lehetett megtettem mielõtt kérdeztem ;) (nyomáspont állítástól független "rugalmas" marad)

Akkor amit nem tudok, szûkítve:

Az egy csepp olaj elengedése, hogy ne legyen levegõs, kb ez lenne?

(hayes nine úgyhogy) : Kiszedem a dugót, behúzom kicsit a kart, kicsi olaj ki, vissza a dugót.
No a mûvelet alatt szinte kizárt, hogy ott tudom tartani a kart, tehát:
Van egyszerûbb megoldás?
Mi lenne az?

Ride everywhere.

.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
mivel hátul hosszabb a csõ, ergo jobban nyúlik, mert nagyobb térfogat tágulást tud produkálni mint az elsõ (ami ugye rövidebb), az elsõt kell kicsit butítani, vagyis egy fél csepp olajat elengedni, mivel a rátöltés keményített rajta... vagy ha tudod állítani a nyomáspontot akkor azzal játszani hogy érzésre kb jó legyen.