Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Indokolatlan gyakran cserélni (drága, pepecselés, fékfolyadék nem barátságos), én még nem nagyon hallottam olyat, hogy az élettartamával gond lenne, mire ez kikészülne addigra valószínüleg már másik féked lesz.
Nekem az elõzõ fékemet igaz az ásványi olajos volt, míg használtam (4 év) nem légteleníttettem, mégsem volt semmi baja, ugyanolyan kemény volt mint az elején.

szerk. ez nem kétütemû motor :D

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Viszonylag új féknél (Avid Juicy 7) eleinte nem kell gyakrabban fékfolyadékot cserélni? Ha az általánosan elfogadott gyakoriságnál sûrûbben cserélem le (tehát mondjuk 2-3 havonta), akkor az számít valamit is az élettartam szempontjából?

zlayko

zlayko

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Maggi!

Köszi a választ. Gond szerencsére nincs, a kérdés félig elméleti volt. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
semmiben nem befolyásol

és juthat be levegõ dfe azt úgyis észreveszed, max légteleníted ha érzel vmit, nem kell így beszarni....de ha nem érzel semmit akkor kérdem én...mi a gond?:)

zlayko

zlayko

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne pár fékes kérdésem... Meglepne, ha korábban nem tárgyaltátok volna ki õket, és próbáltam is keresni, de nem igazán találtam meg a választ.

Szóval azt hiszem, hogy sikerült egy kicsit megpörkölnöm az egyik tárcsámat. Más változást nem érzek/látok, de van egy kis elszínezõdés a tárcsán. Ez mennyiben befolyásolja a fék mûködését?

Más. Kazettatisztításhoz kivettem a hátsó kereket, és véletlenül sikerült egy kicsit behúznom a fékkart. Tudom, hogy nem szabad, de ügyetlen vagyok... Azt hiszem, nem nyomódott be annyira, mint ami normál esetben a fogáspontja lenne. A munkahengerek szépen visszacsúsztak a helyükre, sõt azóta használtam is, és nem érzem levegõsnek. A kérdésem igazából az lenne, hogy ha nem folyik ki olaj (szerencsére nem folyt ki), az azt jelenti, hogy elméletileg se juthat levegõ a rendszerbe?

Elõre is köszi mindenféle segítséget.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
mér ne lehetne?:)

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Sziasztok,

Adott egy 185 millis avid tárcsa + adapter hátul, ezt össze lehet kombinálni egy hayes stroker fékkel? Hayes adapter ugye nem lesz jo mivel az 180ashoz van, tehát a meglévö avidra rá lehet e normálisan aplikálni a stroker féktestet vagy inkább ne eröltessem?
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Az Avid "7-s adapter 185mm-s tárcsamérethez van kialakítva, míg a Hayes és a Shimano 180mm-s méretben gondolkodik. "8-s és "6-s tárcsáknál nincs ilyen eltérés.

A 185mm-es tárcsához való BB7-esem a 180as Xt tárcsával tökéletesen mûködik, pont nem fog a tárcsa küllõin, ellenbe hátul 160mm-hez még kellett alátét, mert ráfogott a pofa a küllõkre.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csak ilyen drága konzol van? vagy van valami occsó?:D

Ez az olcsó. 7500huf-25% (25-én).

A sebesség mindent megold.

Dannyboy#1

Dannyboy#1

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Csak ilyen drága konzol van? vagy van valami occsó?:D

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Vagy 26-os kereket,és akkor legalább a v-fék jó lesz rá:D

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Hali.

Nekem az lenne a problémám, hogy a vázamon nincs tárcsafék konzol.Lehet ilyet rá tenni? Vagy valahogy megoldani? Esetleg a 26"os vázamra amibe 24-es kerekek vannak, megoldani hogy vfék átérje?Mármint hogy a fék elérje a 24es kereket.

üdv: Dani

Szerintem jobban jársz, ha veszel egy új vázat........
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hali.

Nekem az lenne a problémám, hogy a vázamon nincs tárcsafék konzol.Lehet ilyet rá tenni? Vagy valahogy megoldani? Esetleg a 26"os vázamra amibe 24-es kerekek vannak, megoldani hogy vfék átérje?Mármint hogy a fék elérje a 24es kereket.

Néhány hete feltették ezt a kérdést.
válasz:

van megoldas

A2Z

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
lehet kapni konzolt....tárcsához, vfék sztem esélytelen

Dannyboy#1

Dannyboy#1

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Hali.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Víz hatására lehet hallani érdekes hangokat, nem kell vele foglalkozni, ha hamar elmúlik.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hát ha el van kopva akkor lehet

érdemes azt is megnézni h a visszaúzó rugó nincsen-e elmozdulva

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Hát nem tudom, eddig nem ért nekem bele.Természetesen a lehetõ legközelebb állítottam a tárcsához a fix fékpofát.Amúgy azt kifelejtettem,hogy tegnap érdekes hangokat adott fékezésnél,lehet fékpofát ki kéne már cserélni benne.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hát a víztõl nem kezd el súrolni, max csak a víz hatására hallod azt amit szárazon nem....

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ha van egy kis nyolcas, akkor a fix oldalba ígyis úgyis bele fog érni nemde? Mert azt célszerû a legközelebb állítani a tárcsához, hogy fékezéskor a legkevesebbet hajoljon a tárcsa.