Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18548 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.083 hozzászólás

nem anyaghibas csak nagyon bili acelbol van. nem igaz hogy senki mas nem latott meg ilyet. nem azt mondom hogy a tarcsa megolvadt, hanem azt hogy tulmelegedett. valoszinuleg a fekpofa anyagabol szakadtak le darabkak es egtek ra a tarcsara.

haver a juicy7 tarcsajaval jart igy Spanyolorszagban. legkozelebb mikor ment felrakott egy 200-ast elore meg egy 180-ast hatra. normal cc felhasznalas de durvan nagy hegyek, ennyi. nyilvan egy olcsobb feknek kevesebb is eleg.

volt már hasonló, a pofán ilyen nyomot csinált:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

elég volt a tárcsán lévõ pici hibát/"hólyagot" kicsit megcsiszolni és kicserélni a betétet, onnan megint jó volt. béna fékezés-technika eredménye. :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
én láttam....még ettem is :P

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hogy a pékmáriába "hólyagosodhat" fel egy féktárcsa?

Bõven 1000 fok fölött van az acél olvadáspontja, nem kéne a hólyagosodás megindulása elõtt elõbb hamuvá válni a fékpofának, fékcsõnek?

Nem lehet, hogy szimplán anyaghibás az a tárcsa?

nem anyaghibas csak nagyon bili acelbol van. nem igaz hogy senki mas nem latott meg ilyet. nem azt mondom hogy a tarcsa megolvadt, hanem azt hogy tulmelegedett. valoszinuleg a fekpofa anyagabol szakadtak le darabkak es egtek ra a tarcsara.

haver a juicy7 tarcsajaval jart igy Spanyolorszagban. legkozelebb mikor ment felrakott egy 200-ast elore meg egy 180-ast hatra. normal cc felhasznalas de durvan nagy hegyek, ennyi. nyilvan egy olcsobb feknek kevesebb is eleg.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Egy LX dual controllos féket akartam légteleníteni,de nem ment végig az olaj,annyira nyomtam,hogy az egyik dugattyú kiesett.Lebontottam mindent a karról,elkezdtem fújni kompresszorral,de semmi.Ebéd közben is :) nyomogattama kart,és egyszercsk megindult.Ilyennel még nem találkoztam,hogy eldugult volna a fékhenger.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás

nem csak a bovdened laza picit?

nem. nem egy éve szerelek, és nem ez az elsõ fékem. mûszakilag nagyon rendben van a bicó. ha elkezdett gyorsabban kopni akkor ennyi, csak furcsának tûnt.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Bõven 1000 fok fölött van az acél olvadáspontja, nem kéne a hólyagosodás megindulása elõtt elõbb hamuvá válni a fékpofának, fékcsõnek?

Hát, a kérdés nem rossz :D Holnap viszem a boltba, majd ott megmondják, és küldök is róla képet.

Én arra gyanakszom, hogy a tárcsa anyagában lehetett valami légzárvány, ami a hó hatására ezt csinálta, de nem vok egy múszaki zseni. :P

Nekem most Shimano tárcsát ajánlottak, azok jóók?

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Felhólyagosodott tárcsát én is megnézném.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Attól még lehet levegõs ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Levegõs:)

nincs egy hete, hogy légtelenítették:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Mitõl mászhat el állandóan a nyomáspont a juicyban?

Levegõs:)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Mitõl mászhat el állandóan a nyomáspont a juicyban?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem tudom mekkora a mostani, de en nagyobbat valasztanek. igaz ugy plusz adapter is kell, de ha nem akarsz megint igy jarni akkor sajna nincs mas valasztasod.

ja es lehet hogy nem artana kicsit fejleszteni a technikadon. mindket feket hasznalod? szakaszosan fekezel?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

felholyagosodott a tarcsa. meg lett nagyon sutve. ha nagyon daralja a fekpofat akkor en cserelnem.

Akkor, valszeg tényleg felhólyagosodásról van szó, mert iszonyatosan meleg szokott lenni lejtõzés után, volt, hogy megpöcköltem, és ráfüstölt a kesztyûm :D:D

Inkább cserélem, nem akarom a pofát elrontani, milyen tárcsát ajánlotok, ami jól tûri a forróságot, de azért nincs annyira agyonlyuggatva, hogy fékezõfelülete 0? :P

Lefényképezni nem tudom, de úgy képzeld el, mintha a féktárcsára ráhegesztettél volna egy vékony pálcát, és azt letörnéd, és ott maradna a kiálló maradványa :o:O

Lécci segítsetek, milyen tárcsát vegyek!

Köszönöm!!!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem csak a bovdened laza picit?

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
van aki meg a két fék használatáról, vagy a szakaszos fékezésrõl nem hallott.
az normális hogy a fékpofa felének elfogyasztása után minden ride után kell egy kicsit állítani a bowdenen, és a fix oldalon egy bb5-ön? úgy tûnik elkezdett rohamosan elfogyni a fékbetétem. érezhetõen bentebb van a nyomáspont minden bicózás után, pedig 2-3-szor kell csak megállni kb 60-ról.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Hú, ilyenrõl még nem is hallottam. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
felholyagosodott a tarcsa. meg lett nagyon sutve. ha nagyon daralja a fekpofat akkor en cserelnem.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Milyen kinõvés? Le tudnád fényképezni?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok,

Lenne egy problémám. Tektro Auriga Comp fékeim vannak, elöl-hátul 180-as tárcsával. A hátsó tárcsa felületén megjelent egy "kinövés", ami olyan, mintha oda lenne hegesztve :o Most vettem észre, de már látom, hogy kárt tett a fékpofában is...
Lehet ezzel valamit csinálni? Pl. nyomni lefelé, mint hülyegyerek és majd leég? Vagy vegyek új tárcsát, és akkor milyet, ami nem melegszik ennyire?

Köszönöm elõre is!!!

Üdv