Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Lehetséges szerintem is a gyártási hiba. Eddig csak a pofát szedtem ki, de lehet, hogy most már szétkapom. Köszi

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

Nem tudom pontosan miért van ott, talán az olaj mozgását csillapítja.
A két végén lévõ karmok rögzítik a tartály alu falához.

köszi enté

Az a gond, hogy csak a "lélek" tartja a helyén, és ráadásul a használat közben, az felül van. Esetleg, a kiegyenlítõ membrán tartja, a helyén???
Gondolom, ha elszabadul az a lemezke, akkor az nem vezet semmi jóra.
Van esetleg valakinek még tapasztalata?

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Ha volt akkor BOCS!

A Hope mini mono fékhez melyi tárcsa kompatibilis?
Értem Avid, SH, Hayes etcetc.

Köszi a választ.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
az érdekes....gyártási hiba vagy a féknyereg miatt?

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Nem a betét a ferde.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Ha valaki tudja, hogy ez mire szolgál (alatta van 2 furat, ahol az olaj közlekedik), és hogyan kell szakszerûen rögzíteni az eredeti pozíciójában, az kérem segítsen.

Nem tudom pontosan miért van ott, talán az olaj mozgását csillapítja.
A két végén lévõ karmok rögzítik a tartály alu falához.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 posts
Igen :D Ferdén kopott el a betét....de csak az egyik oldalán..a másik meg jó.....

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
miazhogy ferde? ferdén van kopva?

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Sziasztok!

Olyan kérdésem, lenne, hogy mit tudok tenni, ha az egyik Hayes MX-4 mechanikus fékemnek kicsit ferde a nem mozgó fékpofája?

Köszi

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Sziasztok
Egy kis segítség kellene. Van egy Shimano Deore XT dual control (BR-M775+ST-M775) fékrendszerem,aminek a hátsó féke levegõs volt.
Gondoltam légtelenítem, hisz már elméletben profi vagyok (olvastam a tanácsaitokat:-)). Levettem az tartály fedelét, 4 csavar fogta. Kicsit furcsállottam, hogy az áttetszõ olajban apró fekete forgácsszerû szennyezõdéseket láttam.Gondoltam akkor itt az alkalom az olajcserére is.
Gondosan kitisztítottam, (na és itt jött a problémám) volt a tartály alján
egy fényes "lemezke" alighogy hozzáértem a fültisztító pálcával elmozdult a
helyérõl, és nem értem, hogy azt egyáltalán mi tartja a helyén (hisz a rázkódásnál biztos elmozdul). Ha valaki tudja, hogy ez mire szolgál (alatta van 2 furat, ahol az olaj közlekedik), és hogyan kell szakszerûen rögzíteni az eredeti pozíciójában, az kérem segítsen.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Mi a felül töltõs módszerral csináltuk a múltkor... De ez az alulról töltõs királyul hangzik...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts

Tényleg ott a csavar a fékkartávolsághoz!

Köszi a többi tippet is, holnap végignézem amit írtatok. Plusz légteleíteni is akarok, bringán most fogom elõször csinálni ez alapján. Van valami ami esetleg itt nincs megemlítve, ill megvan de fontos és figyelni kell rá?
Ja és milyen olajat vagyek? M485 a fék, Mineral Oil felirat a fékkaron. Ha jól tudom shimano-nak van ilyenje? vagy tök mind1 mi megy bele csak ásványi legyen?

Lehet, hogy már túl vagy rajta. De ha még nem, szerintem felejtsd el az útmutató szerinti nejlonzacskós/palackos-felülrõl töltõs módszert. Sokkal egyszerûbb alulról fecskendõvel és csõvel üríteni-tölteni.

Amikor lentrõl nyomva az olajat a tartály félig megtelt, akkor elzárod alul. Megütögeted a csövet, meghúzkodod a fékkart (nekem már ekkor sem jön fel buborék). Ha már légtelennek ítéled, akkor csurig töltöd a tartályt felülrõl és lezárod. Tarts a tartály alá rongyot, mert a gumiharang kinyomja felesleget!

A hátsó féknél kivett távtartóval én még behúzom kicsit a féket, hogy a dugattyúk elfoglalják a használatkori nyugalmi helyzetüket: kint maradnak kb 0,5-1 mm-t. A hátsó fék tartályát így töltöm tele, hogy a fék ugyanott fogjon, mint az elsõ. (Bikemagban láttam és mûködik)

Gyári Shimano olajat használj, lehet kapni! A gyári egységcsomagból legalább 2 teljes feltöltés kijön.
http://www.bikeoutle..._Oil-834-0.html

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ha a dugattyú nem áll ferdén, akor arra tippelnék hogy rugalmas a váz- villa- tengely akármi. nekem is ferdén kopott a betét a juicyban is, meg a bb7-ben is.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 posts
Hello! :)

Hayes hfx-9 fékkel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Nekem és egy ismerõsömnek is ugyanaz a "probléma" áll fent ennél a féknél...
Az hogy a 2 fékpofa közül csak az egyik oldalon lévõ pofa "srégen",ferdén kopott el...mind2 hfx-9 friss fék,még az elsõ betétjüknél tartanak..
Esetleg a dugattyú lenne elkopva?? Bár furcsa lenne 1 éves féknél......
Mi lehet a probléma?
Elõre is kösz a válaszokat ;)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Egyszer majd ki kellene szedni a dugattyúkat, mert a TF2 sem szedi ki a koszt a gumigyûrû alól.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nincs sajnos fékolajam itthon; ha nem csinálok bajt vele, egy kis TF2-t adnék neki.

Jó lesz, én is azt használok ilyen célra.

A sebesség mindent megold.

PSC

PSC

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Nincs sajnos fékolajam itthon; ha nem csinálok bajt vele, egy kis TF2-t adnék neki.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
annyira jó hogy mozogjon tõle a dugattyú, és ne teljesen száraz legyen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

psc: kenõolajnak szerintem a legjobb a a fék saját fékolaja, ha esetleg van külön, vagy be tudsz szerezni pár cseppet. mivel hayes, az autókban, ill. motorokban is ilyen fékolaj van.

csak az nem olaj, a neve is fékfolyadék és ennek megfelelõ a kenõ hatása

A sebesség mindent megold.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
psc: kenõolajnak szerintem a legjobb a a fék saját fékolaja, ha esetleg van külön, vagy be tudsz szerezni pár cseppet. mivel hayes, az autókban, ill. motorokban is ilyen fékolaj van.