Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a sole alapjan tenyleg nem kellene komolyabb kovetkezteteseket levonni a markaval kapcsolatban. az egy nagyon gagyi valami. Regen, amig csak egy fele feket csinaltak, nem volt igazi alternativaja. talan csak a hope.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
azok szarok is votlak :)

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Hátez 2bõl 2 :) Én is a stroker felé hajlok (mivel pár évvel újabb konstrukció), de a hayes eddigi fékjeitõl, amit próbáltam (sole, hfx-9) nem voltam elájulva.

De meggyõztetek, stroker lesz :)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
stroker...nekem az van--szeretem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Üdv!

Gyors kérdés:
Avid juicy 5 vagy hayes stroker trail?
árban ugyanott vannak, cél normál maraton felhasználás 90 kilós riderrel, 160-185 tárcsákkal.

hm?

sztem a stroker trail jobb fék, én biztos azt választanám (nem csak olvastam és gondolom , próbáltam mind 2-t :))
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Üdv!

Gyors kérdés:
Avid juicy 5 vagy hayes stroker trail?
árban ugyanott vannak, cél normál maraton felhasználás 90 kilós riderrel, 160-185 tárcsákkal.

hm?

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
BR-M485-ös hidraulikus fékeim vannak és aligátor betétet használok SM-RT53-mas tárcsákkal, a teló az egy Rock Shox Dart 3 Poplock, ami eladó...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én nem azt mondtam hogy olyan mint egy v fék esõben. 2-3 fordulat (de még 1 is) elég sok ha egy normális féktávot nézünk. simán elszállsz ha nem készülsz fel a plusz fékútra. nekem a 2-3 fordulat az kb a teljes fékút ha kanyar elõtt lassítok.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
esõben kb egy fordulat alatt szárad meg a tárcsa, és ha sokat fékezel (azaz felmelegszik a tárcsa) akkor még annyi sem kell, mert elpárolog az a kis viz is, ami véletlenül odatéved.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
hulyeseg, hogy a mugyantas pofa nem fog esoben. ugyanugy fog, mint a femes, csak gyorsabban kopik, ennyi.

----

FÁJVÓ

----

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás

95 kg vagyok és elöl 180-as, hátul 160-as tárcsáim vannak, elég??? Vagy 203/180 kombó kellene???

Tökéletes, fõleg ha megmondod milyen fékkel használod ami nem utolsó szempont de az sem mind1 milyen a fékbetét, a tárcsa, a bovden, a bovdenház,a fékkarok a villa ............. szóval kicsit bõvebben.

Egyébként ha esõben mész fékezel és nem fogna a tárcsafék, 2-3 fordulat a tárcsának leszedi a vizet és újra fog.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
95 kg vagyok és elöl 180-as, hátul 160-as tárcsáim vannak, elég??? Vagy 203/180 kombó kellene???
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ha nem sütöd meg akkor a sima fém-szinter bárhol, bármikor megfog, csak legyen tapadása a guminak. megsütni itthoni körülmények közt nem lehet, max ha bénán fékezel. persze ehhez az is kell hogy a súlyodnak megfelelõ méretû tárcsát használj.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Ez most komoly, hogy ha vizes lesz a tárcsa, alig lesz fék erõ??? Dehát ez akkor egy... Pont mikor kéne nem lesz fék??? Ez de izé... Akkor meik betét az ami akármien körülmények között is frankón fog???

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Meg az, hogy tényleg pofára tudom vele magam húzni. Ma estefelé a Pasarétin egy piros lámpánál sikerült a mutatvány.
stumpjumpa

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
hemp: vizesen kb feleannyira se fog a gyantás pofa mint szárazon. ez a másik hátránya.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

Viszont nem vagyok kibékülve az eredménnyel. A hátsó fékem ugyanolyan nyúlós maradt, nem az a koppanós, amikoris fog egy ponton és onnan nincs tovább, nem lehet a kart továbbhúzni.

Amit a hátsó fékre írtál, hogy ugyanott fogjon mint az elsõ, sajnosn nem tudom alkalmazni. Már alapból csak max 1 mm van a tárcsa és a pofák között. Ha húznák a karon a tárcsa/pofák nélkül, már tudnám visszarakni a kereket..

Hát csak nem maradt levegõs az a fék...? Ha a vezeték is gyári shimano, akkor csak ez lehet a gond.

Azt nem írtam korábban, hogy feltöltéskor a fecskendõ úgy legyen függõleges, hogy a csõre lefelé áll, mert így a fecskendõben levõ buborékok nem kerülnek a rendszerbe. Ehhez az kell még, hogy az olaj mennyisége ne legyen kicentizve. Egyetlen(!) olyan lökettel kell feltölteni, hogy a fecskendõben is maradjon annyi olaj, ami a "tetején" (a fecskendõ felsõ részén) úszó buborékokat távol tartja a befecskendezéstõl. Ezt a maradék olajat lehet aztán felül a tartályba ereszteni.

A tartály lezárása elõtt, a sárga távtartóval már kiadja a fék, hogy hogyan fog majd élesben. Ekkor még lehet erõlködni vele.

A hátsó fékre írt módszerrel harapósabb lesz a fék. Ha most megnézed a tiédet, látni fogod, hogy a hengerek kijjebb álnak a visszanyomkodott állapothoz képest, hiába nem akartad ezt az összerakáskor. Na az a kevéske olaj, amit ez felvesz már nyúlósabbá teheti a féket.

Remélem sikerült érthetõen leírnom.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Elkopott a gyári, eredeti fékbetét a Juicy 5-ben, újnak gyantásat kértem, mert olvastam itt, hogy jobb vele a fékhatás. Hát nem gyengén jobb. Az elõzõvel is megálltam mindig, de ez végre tényleg olyan, hogy egy ujjal pofára húzom magam. Remélem, más hátránya nincs, azon kívül, hogy gyorsabban kopik.
stumpjumpa

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Azt a kurva eget, és én azt hittem, hogy ez az aliviú hidraulikus anyi fékerõvel rendelkezik és kész, azt a kurva eget, belekerültek az aligátorok és olyat harapnak, hogy bólogat a teló... Olyan fékhatásom van, mint még soha!!! Nagyod dúúúúúúúrva!!!! Csak javasolni tudom ezt a betétet nagyon királyul fog!!! Jah és SM-RT53-as tárcsával (180) :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
a v-fék nem is ugy melegszik :)