Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Fenébe, akkor vehetek adaptert hozzá... Nem hiszem, hogy szükségem lenne elöl a 180-as tárcsára. Eddig megálltam mindenhol v-fékkel is.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
a hátsó 160-as elméletben elõl 180-asnak felel meg...nekem egyforma van elõl-hátul

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Avid BB7-nél van esély arra, hogy a hátsó adapterrel felrakjam elõre? Szemre úgy tûnik, hogy jó lenne a távolsága. 2007-es évjáratú.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
aza jó ha visít hallják h jössz....fognia kell az a lényeg

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Nekem centerlock-osa masina... Én nem szoktam a gépen ülve szerelni, én csak fellazítom 2x-3x behúzom a féket majd behúzva tartom és fixálom a csavarokat... Nekem eddig a gyári betét volt benne, azzal király volt, majd került másik gyári, de azzal hajókürt volt (de szerintem a tárcsa állapota miatt) Majd ma fog belekerülni 1 Alligator fékbetét, kiderül mien lesz...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Májerfaktor:) Akkor jó lesz a 180-as tárcsa.
Szerintem Hayest veszek.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

Ugyan ez a fék + teló kombó van nekem is, 180/160...

1.
Szerintem meg nem a teló rugalmasságával van itt a probléma, hanem vagy a féktest teló kapcsolat valameik csavarja van meglazulva, vagy csak egyszerûen a centerlok/6 csavar lazult fel és az enged neki egy minimális kilengést, esetleg utolsó ként, az is lehet, hogy a rugó nem nyomja eléggé szét a betéteket...
.

Na ellenõriztem a következõket az elsõ féken: csavarok nem lazák a féktestem, "6 csavar" egyike sinics elazulva, a fékbetéteket feszítõ rugót kicsit kijebb feszítettem. Te hogy állítottad be a féknyereget? Rajta ülsz és féknyereg fixáló csavarok meglazít, fék behúz, csavarok meghúz? Milyen betéteket használsz? Ha neked nem cincog nekem se kéne, elvégre ugyanaz a konfigunk (villa+fék)!:confused:

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ha ásványi olajat vettél akkor jó lesz bele minden további nélkül. a fék nyúlóssága pedig függ a fékcsõtõl is nagyban. nekem pl a julie (2001-es asszem) olyan koppanós volt mint amit mondtál, a sram 9.0 ugyanabból az évbõl pedig olyan volt mint a takony, viszont jól lehetett adagolni. a 04-es juicy7 pedig szintén kicsit nyúlós volt, de az volt a legjobban eltalálva nyúlósságban eddig, azt nagyon szépen lehetett emiatt adagolni.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

Lehet, hogy már túl vagy rajta. De ha még nem, szerintem felejtsd el az útmutató szerinti nejlonzacskós/palackos-felülrõl töltõs módszert. Sokkal egyszerûbb alulról fecskendõvel és csõvel üríteni-tölteni.

Amikor lentrõl nyomva az olajat a tartály félig megtelt, akkor elzárod alul. Megütögeted a csövet, meghúzkodod a fékkart (nekem már ekkor sem jön fel buborék). Ha már légtelennek ítéled, akkor csurig töltöd a tartályt felülrõl és lezárod. Tarts a tartály alá rongyot, mert a gumiharang kinyomja felesleget!

A hátsó féknél kivett távtartóval én még behúzom kicsit a féket, hogy a dugattyúk elfoglalják a használatkori nyugalmi helyzetüket: kint maradnak kb 0,5-1 mm-t. A hátsó fék tartályát így töltöm tele, hogy a fék ugyanott fogjon, mint az elsõ. (Bikemagban láttam és mûködik)

Gyári Shimano olajat használj, lehet kapni! A gyári egységcsomagból legalább 2 teljes feltöltés kijön.
http://www.bikeoutle..._Oil-834-0.html

Igen már túl voltam rajta, és megtapasztaltam a felültöltõs módszer minden hátrányát, úszott is a szoba rendesen az olajba... aztán megtaláltam a befecskendezõs módszert itt a bikemagon, kb 5 perc alatt megvan a dolog! Viszont nem vagyok kibékülve az eredménnyel. A hátsó fékem ugyanolyan nyúlós maradt, nem az a koppanós, amikoris fog egy ponton és onnan nincs tovább, nem lehet a kart továbbhúzni. Egyik haverom '07 KTM ultra sport-ján Magura Julie van na az ilyen. Viszont a '09-es ultra sportokat is - mint az enyémet -M485 (486) al szerelik, ebbõl feltételezem hogy kéne hoznai minimum azt amit a régebbi Magura hoz. Vagy megy a visszafejlõdés évrõl évre, nemtudom...

Shimano olajat nem kaptam hirtelen helyette lett EZ (1650Ft 100ml). Nem tartom valószínûnek, hogy rosszabb lenne mint a shimano..

Amit a hátsó fékre írtál, hogy ugyanott fogjon mint az elsõ, sajnosn nem tudom alkalmazni. Már alapból csak max 1 mm van a tárcsa és a pofák között. Ha húznák a karon a tárcsa/pofák nélkül, már tudnám visszarakni a kereket..

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
de a májerfaktortól jobban megy lefelé :D
engem az tud kiakasztani, amikor egy polarx-en vagy hasonló, esetleg ennél is alsóbb kategóriás olcsó dirt vázon van 203-as tárcsa, természetesen csak hátul mert az urban és ezzel minden meg van oldva. nem mintha a 160-as tárcsával nem tudná rendesen fékezni, vagy blokkolni bárhol a kereket. (még mindíg a jánoshegyen vagyunk)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
fõleg h hátra kell neki :)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a jános-hegyen kell a májerfaktor, úgyhogy 203-asat vegyél, amúgy bõven elég a 180-as is a te súlyod alá. én cc géppel nyomom néha a "DH pályákon" elöl 180-as tárcsával, hátul v-fékkel. akármennyire tépek minden létezõ féket, nem tud megsülni mert annyira rövidek a pályák, mindezt 80 kilóval.

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Sziasztok!

Úgy néz ki tudok venni olcsón egy Hayes HFX-9-es hátsó féket.
Több, mint valószínû, hogy betétcserére szorul. Milyet ajánlotok hozzá ? Alligator, BBB a2Z, vagy a gyári Hayes ?

Valamint tárcsa nem lesz hozzá, de 180-as adapter igen. Tehát vegyek hozzá 180-as tárcsát, vagy inkább 203-ast ? János-hegyen lesz használva. És tárcsából milyen márkát ? 85 kiló vagyok.

Ismeritek az a2Z-t ? Számomra teljesen ismeretlen. http://ridebike.hu/t...csavaros/11346/

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Lehetséges szerintem is a gyártási hiba. Eddig csak a pofát szedtem ki, de lehet, hogy most már szétkapom. Köszi

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Nem tudom pontosan miért van ott, talán az olaj mozgását csillapítja.
A két végén lévõ karmok rögzítik a tartály alu falához.

köszi enté

Az a gond, hogy csak a "lélek" tartja a helyén, és ráadásul a használat közben, az felül van. Esetleg, a kiegyenlítõ membrán tartja, a helyén???
Gondolom, ha elszabadul az a lemezke, akkor az nem vezet semmi jóra.
Van esetleg valakinek még tapasztalata?

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Ha volt akkor BOCS!

A Hope mini mono fékhez melyi tárcsa kompatibilis?
Értem Avid, SH, Hayes etcetc.

Köszi a választ.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az érdekes....gyártási hiba vagy a féknyereg miatt?

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Nem a betét a ferde.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Ha valaki tudja, hogy ez mire szolgál (alatta van 2 furat, ahol az olaj közlekedik), és hogyan kell szakszerûen rögzíteni az eredeti pozíciójában, az kérem segítsen.

Nem tudom pontosan miért van ott, talán az olaj mozgását csillapítja.
A két végén lévõ karmok rögzítik a tartály alu falához.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Igen :D Ferdén kopott el a betét....de csak az egyik oldalán..a másik meg jó.....