oké, értem, persze, nem azért...
valamiért azt hittem, hogy kisebb vázat szeretnél. a Crux is 18as, úgy emlékszem.
valszeg én is az 56-ot választottam volna a 182cm-emhez.
Egyébként jó ez az táblázat, köszi.
valamiért azt hittem, hogy kisebb vázat szeretnél. a Crux is 18as, úgy emlékszem.
Egyébként jó ez az táblázat, köszi.
Úgy emlékszem , hogy 1998-ban a 180cm-hez a 18inch vázméret volt az ajánlott, az akkor "trendek" szerint.
Vagy a 19-es, de ugye ilyen nem volt a Magellának, (a Kona-nál volt), ugye a köv a 20as lett volna. Azt nagynak találtam.
A Marint nem volt alkalmam megnézni, így nem volt más választásom, mint a gyártói ajánlásra hagyatkozni.
A 180cm magasságommal, pont erősen középre esem az 56-os méret esetén, így azért megnyugtató, nem kérdéses.
Ha szélére esnék pont a méret választásban, nem mertem volna megrendelni, kipróbálás előtt. Attól nem tartok, hogy kicsi lesz.
Illetve ebben a tesztben: https://www.mtbiker....ta-gravelu.html
178 cm volt a tesztelő alany, az 56os bringával.
Azt írta "kesztyűként passzolt" a bringa a magasságához. Ez is megnyugtató azért egy picit.
talpfa módosította - 2024. június 24. - 12:23
"edit: 56? nem az volt a Rometnél, hogy neked kisebb méret kellene?" - Kicsit megtévesztő a számozása a váznak.
Ez nem 56cm-es nyeregvázcső hosszúságot jelent!
A Rometnél valóban így volt, meg a legtöbb gyártónál is, szerintem így is logikus, de a Marinnál valamiért nem így van.
Más néven L-es méret. A gyártó szerint az 56os vagy másképp "L" Nicasio váz 175-183 cm között ridereknek ajánlott.
A két szélső érték, már határ eset, ott érdemes kipróbálni, mert van aki már átcsúszik a másik méretbe, tetszés, kényelem szerint, kinek melyik...
oké, értem, persze, nem azért... valamiért azt hittem, hogy kisebb vázat szeretnél. a Crux is 18as, úgy emlékszem.
Kisherceg módosította - 2024. június 24. - 10:45
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
na jól van, ez szép, kíváncsi leszek majd, hogy látod, mit tapasztalsz.
fékhez még annyit, hogy ezen a vázon is a láncvillán van a fék. a BB7 ugye eléggé kilóg oldalra. ez lehet probléma, mivel az országúti/gravel karok q-faktora kisebb, mint a montis karoké. én ezért (is) cseréltem Alfine-ra (plusz nem is szeretem a keskeny karokat)
edit: 56? nem az volt a Rometnél, hogy neked kisebb méret kellene?
"edit: 56? nem az volt a Rometnél, hogy neked kisebb méret kellene?" - Kicsit megtévesztő a számozása a váznak.
Ez nem 56cm-es nyeregvázcső hosszúságot jelent!
A Rometnél valóban így volt, meg a legtöbb gyártónál is, szerintem így is logikus, de a Marinnál valamiért nem így van.
Más néven L-es méret. A gyártó szerint az 56os vagy másképp "L" Nicasio váz 175-183 cm között ridereknek ajánlott.
A két szélső érték, már határ eset, ott érdemes kipróbálni, mert van aki már átcsúszik a másik méretbe, tetszés, kényelem szerint, kinek melyik...
Ez lett volna a meglepetés....
Ő lett a befutó...
https://www.marinbik...es/2024-nicasio
Még ide se ért, de már "látom" mit kell kicserélnem, tuningolnom rajta...
Jó egy csomó mindent lehetne, de ne legyünk telhetetlenek, heti akcióban - áron - nagyon korrekt, ezzel a felszereléssel így is. - szerintem
A teszteket olvasva a fék, közepesen teljesít. Itt nincs kompromisszum! Úgyhogy azt hiszem, ez lesz a legfontosabb első körben.
Persze kipróbálom majd a gyáriakat is, de azért fejben már számolok a cserével.
Ja, 56-os méretben, mint képeken is.
na jól van, ez szép, kíváncsi leszek majd, hogy látod, mit tapasztalsz.
fékhez még annyit, hogy ezen a vázon is a láncvillán van a fék. a BB7 ugye eléggé kilóg oldalra. ez lehet probléma, mivel az országúti/gravel karok q-faktora kisebb, mint a montis karoké. én ezért (is) cseréltem Alfine-ra (plusz nem is szeretem a keskeny karokat)
edit: 56? nem az volt a Rometnél, hogy neked kisebb méret kellene?
Kisherceg módosította - 2024. június 24. - 08:37
sala módosította - 2024. június 23. - 22:46
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
nade milyen bringát? mert ez még nem derült ki...
Ez lett volna a meglepetés....
Ő lett a befutó...
https://www.marinbik...es/2024-nicasio
Még ide se ért, de már "látom" mit kell kicserélnem, tuningolnom rajta...
Jó egy csomó mindent lehetne, de ne legyünk telhetetlenek, heti akcióban - áron - nagyon korrekt, ezzel a felszereléssel így is. - szerintem
A teszteket olvasva a fék, közepesen teljesít. Itt nincs kompromisszum! Úgyhogy azt hiszem, ez lesz a legfontosabb első körben.
Persze kipróbálom majd a gyáriakat is, de azért fejben már számolok a cserével.
Ja, 56-os méretben, mint képeken is.
talpfa módosította - 2024. június 23. - 22:35
Köszönöm mindenkinek...!
A bringán a fékkar gyárilag Shimano Claris ST-R2000 lesz.
Igazából, hogy Claris, Sora, Tiagra a mechanikus fékkar, működésben - fékezőerőben! - van befolyásoló tényezője???
Működésben (a fék tekintetében) gondolom hasonló mindegyik, súlyban, fokozatban ugye nem. Vagy tévedek???
Holnap, holnapután hozza a bringát a futár....
nade milyen bringát? mert ez még nem derült ki...
Köszönöm mindenkinek...!
A bringán a fékkar gyárilag Shimano Claris ST-R2000 lesz.
Igazából, hogy Claris, Sora, Tiagra a mechanikus fékkar, működésben - fékezőerőben! - van befolyásoló tényezője???
Működésben (a fék tekintetében) gondolom hasonló mindegyik, súlyban, fokozatban ugye nem. Vagy tévedek???
Holnap, holnapután hozza a bringát a futár....
csak mert Kisherceg unszolt, de halványodnak az emlékek: a BB7 MTB és TRP HY/RD között nehezen tudnék igazságot tenni fékerőben, de talán egy kicsit még mindig a BB7 javára döntenék, természetesen ugyanazzal a karral. A sima TRP (Spyre) nem volt túl meggyőző, bár a kétoldali mozgás jó is lehetne, főleg, ha finomabb volna az imbuszos pofautánállítás. Hátra meghagytam, elöl a HY/RD teljesít, nem mondom, hogy nem lehetne jobb, monti után hiányzik a tartalék. Nekem Rival karok vannak a koson.
Valami kevesebbet húzó karral akár tuti is lehetne, a minimum beállítással elég atom volt egyenes kormányon is a BB7 SD7 karral.
Régen a bowdenhúzás is jobb volt.
Elolvastam... nagyon hasznos!
Szóval akkor mtb változatot érdemes venni nem a road-ot???
A koskormányos verziónál úgy értelmeztem nem jött be annyira a Shimano fék-váltókarokkal, ha fent "hood-on" fogad, fékeztél..?
Ha koskormányhoz lesz, akkor szerintem inkább a Road, csak nagyon utána kell menni, milyen fékkarral rakod össze. Utólag gondolkoztam ezen a dolgon, szerintem nem is annyira a húzási hosszokban lehet nagy különbség az országúti fékkaroknál (hisz a BB7 Road és a TRP is jó volt alsófogásból). Valójában ott lehet nagyon mellényúlni, ha a fékkar forgáspontja alacsonyan van, mert így "hood"-on fékezve - főleg ha hozzám hasonlóan kis kezed van - sokat kell(ene) nyújtózkodni az ujjakkal, hogy jó helyen, megfelelő erőkarral tudd húzni.
nem tudom ,mennyire érthető a fenti gondolatmenet...
ilyenem volt, Tiagra 4700:
trp, ezen ahogy nézem, alacsonyabban van a forgáspont, szerintem ezzel valszeg még rosszabb lett volna (nekem)
Tiagra hidraulikus, ezen - nekem úgy tűnik - magasbban van a forgáspont, itt - gondolom - számítottak arra, hogy leginkább "hood"-on fogva lesz használva:
Kisherceg módosította - 2024. június 23. - 20:33
A Road változatban más a golyópálya, így oldották meg a rövidebb bovdenhúzást.
A BB7 változatai a felületkezelés (festés), a csavarok és a gyárilag adott betétekben térnek el, AFAIK.
Mechanikus fékből csakis BB7-et vennék. (Van, akinek a trp bejött, de szerintem gagyi cucc.)
Itt pár hsz-el visszább írtam elég sokat.
Elolvastam... nagyon hasznos!
Szóval akkor mtb változatot érdemes venni nem a road-ot???
A koskormányos verziónál úgy értelmeztem nem jött be annyira a Shimano fék-váltókarokkal, ha fent "hood-on" fogad, fékeztél..?
talpfa módosította - 2024. június 23. - 17:33
A Road változatban más a golyópálya, így oldották meg a rövidebb bovdenhúzást.
A BB7 változatai a felületkezelés (festés), a csavarok és a gyárilag adott betétekben térnek el, AFAIK.
Mechanikus fékből csakis BB7-et vennék. (Van, akinek a trp bejött, de szerintem gagyi cucc.)
Itt pár hsz-el visszább írtam elég sokat.
Tőled vártam az első választ. Így is lett.
Köszönöm.
Olvasok és ha kérdésem lesz, akkor ismét kérdezek.
Üdvözlet az Uraknak!
Avid BB7 tárcsafék, tulajdonosok is figyelem!
Kérdés:
- Mi a különbség az Avid BB7 országúti és az MTB változat között?
Látom, hogy van SL, Platinum és egyéb változatok. A súlyon kívül van más eltérés működésben, fékező erőben...stb?
Tudom, hogy ez is hit kérdés, de ha mechanikus tárcsafékek közül, melyiket érdemes venni?
Márka szempontjából: Shimano, Avid, Tektro???
Fékező erő, moduláció, karbantartás? Betét tárcsa kompatibilitás és választék?
Tárcsafék fronton abszolút kezdő vagyok, minden véleményt - pro és kontra - szívesen veszek és megköszönök!
És persze a lényeg, hogy gravel bicóra lesz.
fuck me, i'm famous!
2x17mm kontra 16/17mm
Allithato modulacio ( fo forgaspont excenteres)
Titan dugattyu keramia belsovel
Minden fitting titan
Fele ar
fuck me, i'm famous!