Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

Gaba7

Gaba7

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Hello! Avid juicy 3 és Avid Elixir R közül ki mit rakna a gépre? Árat is figyelembe véve. Esetleg tapasztalatok? köszi a válaszokat. Esetleg Juciy 3-as Elixirre cserélésénél lehet valami gond, kompatibilitás stb?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
törtcsavar-kiszedõ, alias balmenetes kúpos menetmetszõ a barátod. barkácsboltokban lehet kapni nem olyan drágán. azzal kiszeded a csonkot, majd behajtod az újat.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

kocim

kocim

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Hello

Csak roviden:

1. Beletort a legtelenito csavar a feknyergembe :( (Hayes)
2. Talalkozott e mar valaki ilyen esettel?
3. Budapesten tud e valaki olyan szervizt ahol nem ujat akarnak vetetni, hanem azt mondjak megnezik van e hozza szerszamuk?

Elore is kossz a segitseget

V

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
vagy csak egyszerûen nem melegszik annyira a fék. ez a szakaszos fékezés lényege.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
A fékolaj üzemi hõfokra hevült??? :) Am én azt ajánlom, hogy erõs rövideket fékezz, egyrész a betét is kevésbé kopik, másrészt nem lesz tükörsima a betét és a tárcsa, megmaradnak a kis recék... De ez csak az én szvsz-em...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Elõl 180as cl XT tárcsa van, hátul 160as, a fékek meg ugye Avid Elixir R-ek. Elõl talán minimálisan jelentkezik, hogy a fékkar kintebb fog egy hosszabb fékezõs lejtõ után, a hátsóféknél jobban észrevehetõ. Az az érdekes, hogy ilyenkor még inkább durván koppanós a fék és egyáltalán nem érzem nyúlósnak.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Hosszan fékezve az enyémen (Juicy 7, '08) is érezni egy nagyon kicsikét ezt a vándorlást, de átszoktam a szakaszos fékezésre (ahogyan azt többen is javasoltátok már itt) és azóta nem jelentkezik. Érdekes módon maga a fék nem nyúlós, ahogy McGywer említette, szinte koppan.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
kis tarcsaval, folyamatosan fekezve bizony nagyon is vandorol a nyomaspont. irta is a kollega, hogy hosszu fekezesek utan erezni. szerintem csak a melegedestol van, ha levegos lenne, akkor allo helyzetben is vandorolna.

----

FÁJVÓ

----

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
melegedéstõl bnem vándorol a nyomáspont ;) vagyis nem hiszem h olyan mértékben h észrevedd

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Vagy csak simán felmelegszik és attól megy el a nyomáspont. Nekem is csinál ilyet, igaz nem elixir, hanem juicy 5. Amint visszahûl, helyre áll az "univerzum békéje" :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Vándorol a nyomáspont. Valahol bubi van.:)

Remek, akkor kezdek barátkozni a légtelenítés gondolatával.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Mitõl van az, hogy a hátsó Avid Elixir-emnél hosszabb lejtõk után kintebb fog a fékkar? Levegõs lenne? Érzésre baromi koppanós, majdnem mint az elsõ. Az elsõhöz képest nyúlósabb, de hátul 50-60centivel hosszabb a fékcsõ, így azzal magyarázható lenne a minimális különbség.

Vándorol a nyomáspont. Valahol bubi van.:)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Mitõl van az, hogy a hátsó Avid Elixir-emnél hosszabb lejtõk után kintebb fog a fékkar? Levegõs lenne? Érzésre baromi koppanós, majdnem mint az elsõ. Az elsõhöz képest nyúlósabb, de hátul 50-60centivel hosszabb a fékcsõ, így azzal magyarázható lenne a minimális különbség.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
baja nem hiszem, hogy lesz tõle.
ha ugy érzed szükséged van rá, akkor hajrá

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

szerintem fölösleges arra akkora fék, fõleg akkora tárcsával. hátul a 185-ös tárcsa bárkit, bárhol megfog.

Szerintem is, csak mindenhol 203-as tárcsával láttam szettben :)

Monnyuk uis csak év vége felé lesz rá zsetonom :D

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
szerintem fölösleges arra akkora fék, fõleg akkora tárcsával. hátul a 185-ös tárcsa bárkit, bárhol megfog.

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok,

Szabad hardtail vázra 203-as tárcsaféket rakni?? Nem terheli túl a vázat, konkrétan egy 08'-as Hardy2-est? Leginkább freeride-ra szoktam használni, nem dirt-re, és a gyári fék, hát... Avid Code 5-ös szettet néztem ki...

Kösziiii

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
ez szep es jo, csak azt felejtik el egyesek, hogy ez egy technikai forum, illendo lenne releváns infokat, megalapozott es tapasztalatokon alapulo velemenyt megfogalmazni, nem pedig oldalakon keresztul suletlensegeket irni. mar csak azert is, mert van, aki ezt keszpenznek veszi...

----

FÁJVÓ

----

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
attól h barna nem sáros csak koszos :)

sztem meg nem olyan nagy baj ha van mirõl diskurálni, ha valakinek nem tetszik ne olvassa ;)

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Én amondó vagyok, hogy kérdezni nem szégyen, aztán meg hogy menyire nyúlik a beszélgetés, az már más tészta :P :)
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO