Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
vörösen izzott?

kék már volt nekem is....lehet ez a féknek is hibája, de ha ugy szétégeted akkor a 203-as is kevés lesz oda:D

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Nem mindig kap az ember esõs idõt... :) Majd megoldódik ez a probléma is... :oczko: Én csak leírtam a tapasztalatomat...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
Hát csináld azt mint a képen farolgassál pocsolyákban és úgy facán lehûlnek a tárcsák :D
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Ha ti vörös tárcsán sütitek a tojást... Am egy hidrós Shimano BR-M485-ös...

Am rosszúl fogalmaztam, nem felfort, hanem vörösen izzott...

repasibalint: Vasárnap jösz jávorra???
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
szerintem is így van...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
gondolom hangosan bugyogott, es amikor beletette a tojast a kiegyenlitotartalyba, 10 perc alatt kemenyre fott.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Érdekelne, mit jelent az nálad, hogy felfort?

Erõs rövideket fékezek, és így is felfort... Igaz, az még a régi betéttel volt... Ezzel az újjal még nem jártam arrafelé...

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
nekem elõl-hátul 160-as van bb5-tel,72-75kg körül vagyok,még nem voltam olyan helyzetben ahol ne tudott volna megállítani.egyszer sem égettem még meg a tárcsát.igaz,nem tudom hozzátok hasonlítani magam lejtõzésben,mert még nem voltam veletek a bükkben-nagyon nagy hiba-de akikkel szoktam menni azokat rendszeresen otthagyom,szeretek száguldozni:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
milyen fék?

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Erõs rövideket fékezek, és így is felfort... Igaz, az még a régi betéttel volt... Ezzel az újjal még nem jártam arrafelé...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem tom mi a gyászf@szt csinálsz te....nekem nem melegszik a hátsó pedig olyan súlyban vagyoki mint te.....

tessék szakaszosan fékezni, én is akkor tanultam meg mikor ugyanugy szétégettem a 180-as tárcsát mint a 160-ast

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

95kg vagyok, hátul kevés a 160-as, mert hamal felmelegszik a lejtõknél... Szóval a te 80kg odhoz mindenképpen kellene elõre egy 180-as tárcsa!!!

Adaptert olcsón honnan lehet szerezni??? Hátra 180-as kéne!!! Meg Centerlock-os tárcsa!!! Elõre is köszi!!!

Ez a tárcsaméret kérdés teljesen szubjektív dolog, nem kell biztosra kijelenteni, hogy kevés. ;)

Adaptert, tárcsát boltból. :) Komolyra fordítva a szót, a bikemarket és a bringabutik a legolcsóbb itthon shimanoban, de a jelenlegi árfolyam mellett a külföldi beszerzés a legolcsóbb nagyobb értékû rendelés esetén.

Még lenne egy tanácsom. Kérd meg kocát (a fórumról), hogy egyszer menjen el veled bringázni a Bükkbe, lehet átgondolnád ezt a lejtõzéses dolgot.

A sebesség mindent megold.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
95kg vagyok, hátul kevés a 160-as, mert hamal felmelegszik a lejtõknél... Szóval a te 80kg odhoz mindenképpen kellene elõre egy 180-as tárcsa!!!

Adaptert olcsón honnan lehet szerezni??? Hátra 180-as kéne!!! Meg Centerlock-os tárcsa!!! Elõre is köszi!!!

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

elöl 185 tárcsa hogy legyen benne tartalék, hátha szükség lesz rá. szerintem a fékkar maradhat, csak valami normális bowdenházat vegyél hozzá, de gondolom ez alap. nekem is fr5 van és meg vagyok vele elégedve.

Aha, hát Jagwire Hyper-t tervezek, de úgy néz ki, hogy elõre is csak 160-as tárcsát tudok szerezni :S remélem elég lesz....

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
elöl 185 tárcsa hogy legyen benne tartalék, hátha szükség lesz rá. szerintem a fékkar maradhat, csak valami normális bowdenházat vegyél hozzá, de gondolom ez alap. nekem is fr5 van és meg vagyok vele elégedve.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Hali!
bb7 vásárlásán filózok, lenne egy-két kérdésem:
Fékkar: Avid SD7 jelenthet valamennyi pluszt FR5-höz képest? (most FR5-öm van SD5 V-fékhez)
Milyen fékpofát ajánlotok hozzá?
82kg vagyok, 160-as tárcsa elõre-hátra elég lesz, vagy elõre ink nagyobbat? DH-zni nem fogok, csak XC, de szeretem a lefeléken megküldeni, amihez a V-fék már kevésnek tûnt...:)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a bb5 is tud megfelelõ fékerõt, csak nem kell rá kosz. nekem 185-ös tárcsával 1 ujjal bárhol megfogja a 80 kilómat, az elsõ keréken megállás pedig csak a villa rugalmassága miatt nem megy (05 duke).

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
a betéttel lesz gond....nem a tárcsával

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Lesikáltam, megcsiszoltam, koptattam rajta egyet, jóval jobban fog, de valszeg ez nem lesz ennél jobb. Kicsit erõsebben kell húzni a kart, de nem lett rossz. Majd probálok egy másik tárcsát hozzá. Köszi a segítséget!

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás

Sziasztok
Sose volt még tárcsafékem, most vettem két bb5öst. A hátsó be is kopott két rövidebb lejtõzés után, kegyetlen módon fog, elég 1 ujjal kicsit meghúznom és már faral is a hátsó kerék. Viszont az elsõ csak nem akar harapni, nem tudom miért, pedig lassan 70kmt megtettem velük. SD7es karokat használok, jagwire bowdennel. Aztán észrevettem, hogy az elsõnél a belsõ pofa nem párhozamos a tárcsával, kicsit ferde, most újraállítottam a féket és jól áll, alig van hely a tárcsa és a betét között és nem surlódik, azóta tekertem megint pár kmet, de csak nem akar bekopni, persze megállít, de nem úgy fog mint a hátsó. Szóval érdemes lenne venni BBB betétet, vagy koptassam tovább? Másik kérdés, 160as tárcsa van hozzá, és hát pár fékezés után eléggé melegszik, ez pedig ugye kihat a fékerõre. Gyenge melegedés is elég ehhez, vagy csak ha már forró a tárcsa?

Alap azért nem fog úgy az elsõ mint a hátsó mert elõre nagyobb fékerõ kell és lehet azt a bb5 nem tudja. Sokan dicsérik a bb5-öt, de nekem is volt és elõl nekem nem jött be, nem nagyon fogott meg (80 kg vagyok). Szerintem ha már a hátsó bekopott akkor az elsõnek is be kellett kopnia , de lehet tényleg ment rá valami piszok. Takarítsd meg és koptasd be újra. Gondolom Roundagon tárcsát kaptál hozzá ami tényleg elég hamar melegszik fõleg ha hegyekbe használod. Esetleg próbáld meg másik tárcsával vagy elõre vegyél 1 nagyobb tárcsát.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.