Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás
Nyomja ezt a hangot vagy pár hete, szerintem ha olaj lett volna az már nem lenne rajta fékpofát meg cseréltem!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Szerintem a tárcsa középen van, meg egyformán is mozog! A nyeregcsövem az kicsit meg van ferdülve, ez okozhat ilyen típusú problémát?

Nem lett véletlenül fékolajos a betét és a tárcsa az tud ilyet okozni.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás
Szerintem a tárcsa középen van, meg egyformán is mozog! A nyeregcsövem az kicsit meg van ferdülve, ez okozhat ilyen típusú problémát?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Kozepen van a tarcsa es egyenes a nyereg? Azt is meg kene nezni hogy mindket dugattyu egyutt mozog e
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás
Olyan gondom van, hogy a hátsó fékem visít mint egy kismalac, és mellettem még rázza is egy kicsit a gépet, és szerintem a fékhatása sem olyan mint volt. ezegy Deore M525-ös hidrás fék! Kicseréltem benne a fék pofát, de még mindig visít. Jelenleg gyári shimano van benne de elõtte próbálkoztam kék BBB-vel is!
Ha valaki tud valamit megköszönöm!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
be biza`
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
Az mitõl van, amikor a tipikus rally-s eset forog fent? " a gyorson beesett a fékpedál, onnantól pumpálni kellett a féket!" ;)

vagyis a fékkarom mára a markolatig húzható és csak 40x behúzásra tér vissza a rendes helyzetébe? Belevegõsödött vagy mi? (ez egy 08as XT hátsó)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Ugye, ahogy elment a szimering nyaralni, elázott olajban a fékbetét... És amiatt cserélték a betétet is... És amolyat raktak bele...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
garanciában betét csere? a kopó alkatrészekre nincs garancia. ha meg nem belevalót tettek a fékbe akkor lenne egy-két szavam az ottaniak hozzáértéséhez is.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Egyszel elszárt a szimering benne, és garanciába betét csere is volt, és azt tettek bele tuti... Mertmost hogy belekerült a Mûgyantás sokkal nagyobbat harap...
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

A régi betéttel volt, az az a gyárival, ami fémes volt, a tárcsa mínt kiderült mûgyanta alapúhozvan kitalálva...:) :) :) Szerintem lehet hogy az a párosítás volt a híba... :) :P Mert akor is szakaszosan fékeztem... Kanyar elõtt amenyit kell... Ezzel a betéttel még nem sikerült, csak szagosítani a tárcsát...

Maggi: Am ha satuzol, akkor persze nem fog felforni a tárcsa, csak a gumid fog elfogyni:) :) :) :)

Furcsa dolgokat írsz, BR-M485-ös fékben gyárilag fémes betét?

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Hát akkor használjad egészséggel továbbra is!
Részemrõl maradok a tárcsa mellett. Nem esik be, nem levegõsödik, nem ragad be, nem sül meg, és nem melegszik túl ...

Én a canti fékemmel is végigértem még minden versenyen (mint ahogyan korábban mindenki) és nem szoktam rinyálni, hogy besett, levegõsödött, beragadt, megsült, túlmelegedett, stb...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
:D

puzsi nem ültél még olyan kerón ahol volt egy rendes fék kerámiás felnivel meg betétekkel...;)

bár az is már elég rága....de olyat fog h a szemed kiesik

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Tárcsa ezerszer jobb mint egy v-fék, csak bekell állítani õt is mint a v-féket... :) Én még egyszer nem használnék v-féket...

Én a canti fékemmel is végigértem még minden versenyen (mint ahogyan korábban mindenki) és nem szoktam rinyálni, hogy besett, levegõsödött, beragadt, megsült, túlmelegedett, stb...

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Tárcsa ezerszer jobb mint egy v-fék, csak bekell állítani õt is mint a v-féket... :) Én még egyszer nem használnék v-féket...

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Elijesztitek itt az embert a tárcsaféktõl... :wtf: :)

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
A régi betéttel volt, az az a gyárival, ami fémes volt, a tárcsa mínt kiderült mûgyanta alapúhozvan kitalálva...:) :) :) Szerintem lehet hogy az a párosítás volt a híba... :) :P Mert akor is szakaszosan fékeztem... Kanyar elõtt amenyit kell... Ezzel a betéttel még nem sikerült, csak szagosítani a tárcsát...

Maggi: Am ha satuzol, akkor persze nem fog felforni a tárcsa, csak a gumid fog elfogyni:) :) :) :)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én is sütöttem már meg tárcsát, de ha érzem hogy kezd elmenni a fékerõ akkor nem húzom tovább, mert nincs értelme, hanem hagyom visszahûlni egy kicsit. de ha nem húzod folyamatosan (még ha csak kicsit is) akkor nem fog túlmelegedni a fék.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
azér nem árt megállni ha elfogy az ut :)

a fék az amiben legyen bõven tartalék....de h vörösen izzik az nekem durva

sem a saint-el sem a stroker-el nem értem el akkor sem ha lejtõn 70-rõl satuztam, büdõs vót, meg kék, meg nem fogott, de h izzon

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
meg kell tanulni fékezni ilyen egyszerû. igazából nekem is elég lenne a 160-as tárcsa szerintem ,mert én is csak kanyar elõtt fékezek, de akkor ami a csövön kifér. amúgy meg minek? nem majrévas az a fékkar. azért lejtõzünk, mert szeretjük a sebességet és az adrenalint ha nem tévedek.