Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

Úgy néz ki fékrendszer csere lesz. A hayes tárcsák maradnák, illetve a shimano adapterel. Olcsón kéne megúszni a történetet lehetõleg, és fontos a tárcsákkal való pofa kompatibilitás, nem szeretnék még egyszer darálást, illetve kevés fékerõt. Gondolkodtam juicy 3-on, sh 486-os hidrás fékeken, esetleg stroker. Nem tudom mit érdemes, meg a nyomáspont állítás mennyire fontos dolog. Illetve érdekelne, hogy a juicy sorozat esetében minden külömbözik a 3-as, 5ös, és 7es széria alapvetõen? Dugattyú, fékerõ, fékpofa fajta és méret, egyéb??

Szia!

Nekem Juicy 7-es van Avid Cleen Sweep tarcsakkal es daralnak amiota megvannak. Most probalom en is megoldani tarcsa cserekkel a dolgot. A fekpofak tullognak a tarcsa fekezo feluleten, igy a tarcsa kulloibe is belekapnak. Ennek nyoma is van. Alitolag a G2-es sorozat fos de nekem G3-as van elol es az is ugyanigy zakatol. Az elozo jarganyon ugyanez a rendszer volt Avid adapterrel de ott is zenelt. Azt hallottam a szakiktol h az Avid precizen allithato csak ember kell hozza :confused: ha nincs jol belove akkor vacakol.

Jucy 7-esen van egy kis tekerentyu amivel finomhangolni tudod a kar behuzas ezaltal a fekero adagolas nagysagat. 5-oson ez talan imbuszkulcsos muvelet. En ha ujra venni fogok fekrendsyert valoszinuleg nem ez lesz!
Sp

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Úgy néz ki fékrendszer csere lesz. A hayes tárcsák maradnák, illetve a shimano adapterel. Olcsón kéne megúszni a történetet lehetõleg, és fontos a tárcsákkal való pofa kompatibilitás, nem szeretnék még egyszer darálást, illetve kevés fékerõt. Gondolkodtam juicy 3-on, sh 486-os hidrás fékeken, esetleg stroker. Nem tudom mit érdemes, meg a nyomáspont állítás mennyire fontos dolog. Illetve érdekelne, hogy a juicy sorozat esetében minden külömbözik a 3-as, 5ös, és 7es széria alapvetõen? Dugattyú, fékerõ, fékpofa fajta és méret, egyéb??

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
A hozzászólásokat nagyon köszönöm!
A fékek bontott bringáról származnak, amiket úgy vásároltam meg egy magánszemélytõl. Tehát gari nincsen.
Ha esetleg megírnátok, hogy Fejér megye környékén, esetleg Budapesten hova érdemes vinni szervizeltetni, azt nagyon megköszönném, mert hát itt Székesfehérváron nem szívesen bízom egy boltra sem.
Örülni fogok, mikor a javítás költségét az orrom alá tolják de hát ez van.
Mellesleg a dugattyúknál mintha lenne egy kis szivárgás, bár nem nagyon tudom eldönteni, hogy hólé vagy olaj. :(
Köszi!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Tiszteletem Hölgyek/Urak!

A nálam jelentõsen tapasztaltabb kerékpáros kollégákhoz szólnék.
Most, hogy leszakadt ez a viszonylag nagy hó, úgy gondoltam, tekerek párat és azt vettem észre a fékeimen (2008-as Shimano XT 160/140), hogy 2-3 fékezés után brutál módon felkeményednek.
Mi lehet ennek az oka, ill. hogy tudnám ezt orvosolni, mert szívesen tekernék még a hóban.
Köszi a segítséget!

Párszor már ki lett tárgyalva a téma, utolján pár hete általam. Ugyanez a gondom volt. Ez gyári hiba a 2008-as széria egy részénél. (valszeg nem mindegyik fék kerül vissza garanciába, mert nem mindenki teker hidegben).

Igen, a megoldás pofon egyszerû ha újonnan vetted a féket. Visszaviszed a vásárlás helyére. Én is ezt tettem. Kitöltöttem egy kis papírt az általad is említett hibajelenséggel. Egy héttel késõbb itt is voltak a vadiúj, bizonyítottan hidegtûrõ fékeim. (mentem már vele -10 fokban is és nem volt hiba, annakelõtt meg 0 foknál is beszart)
Azért írom ilyen részletesen, mert amikor elõjött a dolog én eléggé befostam, hogy mennyire lesznek jófejek, de mint kiderült nem volt okom aggodalomra.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Ez akkor a gyári hibás?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

A fékkar útja lényegében pár milimétert mozdítható és minimálisan rá is fog a betét a tárcsára.
Fura egy jelenség. Ha kint hagyom a hidegben, nincs gond, de ha elindulok, egybõl ilyen lesz.
Leteszem a bringát, várok vele, utána megint jó, stb. stb.
Az agyam eldobom.
Lehetséges, hogy a fékezéskor keletkezett hõ ennyire nagy hatással lenne az olajra? Nehezen tudom elhinni. Jópár miliméterrõl beszélünk.

a dugattyunal levo tomites kemenyedik be. addig orulj, mig nem fossajazolajat

----

FÁJVÓ

----

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Cserélj olajat.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
A fékkar útja lényegében pár milimétert mozdítható és minimálisan rá is fog a betét a tárcsára.
Fura egy jelenség. Ha kint hagyom a hidegben, nincs gond, de ha elindulok, egybõl ilyen lesz.
Leteszem a bringát, várok vele, utána megint jó, stb. stb.
Az agyam eldobom.
Lehetséges, hogy a fékezéskor keletkezett hõ ennyire nagy hatással lenne az olajra? Nehezen tudom elhinni. Jópár miliméterrõl beszélünk.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Hogy érted azt, hogy felkeményedik? Nehezebb húzni?

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Tiszteletem Hölgyek/Urak!

A nálam jelentõsen tapasztaltabb kerékpáros kollégákhoz szólnék.
Most, hogy leszakadt ez a viszonylag nagy hó, úgy gondoltam, tekerek párat és azt vettem észre a fékeimen (2008-as Shimano XT 160/140), hogy 2-3 fékezés után brutál módon felkeményednek.
Mi lehet ennek az oka, ill. hogy tudnám ezt orvosolni, mert szívesen tekernék még a hóban.
Köszi a segítséget!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Ez természetes jelenség ennél a tárcsánál és betétnél.

Köszi. Ez esetben szerintem csere lesz a teljes szett, hogyha tényleg ez a gond, mivel a fékerõ sem túl jó. 1 ujjal fékezek, viszont akkor feldobok egy kérdést. Váltanék hidrásra, mert a bb5-ösök nem fognak meg (régi ezüst házas bb5-ösök, még az elsõ idõkbõl... probáltam újabb szériát azok jók voltak), hiába vagyok csak 65 kiló, és hiába egyenlõre csak átlagos közlekedésre volt használva a gt. Késöbbiekben egy pici all mountain irányultságú kerekezés is benne lessz a pakliban, viszont kellene akkor egy olyan fékszett, ami jó. Van most itt eladó példának okáért egy teljes szett juicy 7, szerintem nagyon jó áron. Avidon gondolkoztam, illetve hayes stroker-en, vagy esetleg shimano régi 525-ösön, vagy újabb fajta olcsóbb fékeken.
Mindenképpen adagolható fékre lenne szükségem, nem szeretnék túl harapós féket. 1 ujjal szeretnék továbbra is megállni, de nem repülni. :)

Nehéz kérdés, tudom. :) Nem akarok rá sokat költeni minden esetre.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nincs ötletetek a problémámra mi? :S Köszi minden esetre,max majd kiötlöm mi a baj. :)

Ez természetes jelenség ennél a tárcsánál és betétnél.

A sebesség mindent megold.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Nincs ötletetek a problémámra mi? :S Köszi minden esetre,max majd kiötlöm mi a baj. :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
nekem meg fel sem tûnt, hogy az avid digitális:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Az avid szerintem sokkal digitálisabb, ízlés dolga.
Kriszta gépén az van, én nem szeretem, mert kemény nyomáspont után hirtelen fog mint a barom, szokni kell, hogy tudjad adagolni, tényleg egy újjas.
Az xt sokkal jobban adagolható, amennyire húzom, annyira fog és ez is elsõ kerékre állít egy újjal. Ezt jobban szeretem.

na én meg azt utáltam az xt-ben

szal tényleg ízlések :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Kriszta gépén az van, én nem szeretem, mert kemény nyomáspont után hirtelen fog mint a barom, szokni kell, hogy tudjad adagolni, tényleg egy újjas.
Az xt sokkal jobban adagolható, amennyire húzom, annyira fog és ez is elsõ kerékre állít egy újjal. Ezt jobban szeretem.

Köszi...
akkor marad.
az adagolhatóság nekem nagyon fontos
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

sziasztok!

szerintetek mi a különbség egy 08-as juicy7 és egy xt765 fék között?
utóbbi van nekem...érdemes lenne váltani?
szín miatt :D

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Üdv srácok. Kereszt kérdés következik. Adott egy Mavic crossride ceenter lock kerékszett, SH center lock adapterrel, 6 csavaros hayes tárcsákkal, régi avid bb5ös fékek, bbb betétekkel, egy RS Tora, és egy GT Ruckus váz. A lényeg ebbõl az, hogy mind az elsõ, mint a hátsó fék darál fékezéskor. Nem hinném, hogy a felfogató szemekkel lenne a gond, vagy a beállítással.
Ezen kívül annyira gyér fékereje van, hogy a kemény 65 kilómat azért fékezhetné jobban is, de sajnos nem teszi. A gyári betétekkel sem jobb a helyzet.
Mi lehet a gond fõleg a darálás terén?
Gondolkodom hidrásra váltáson, valami jó és olcsó fékszett kéne, viszont a tárcsa és az adapter maradna, de addig nem merek semmit venni, amig nem derül ki, hogy mi a baj, illetve, hogy milyen féket kéne vegyek.

Mi lehet az érezhetõ vibrálós darálás oka? A center lock adapter? a tárcsa, és pofa kombó? (hayes tárcsák és bbb betétek ha jól emlékszem avid bb5-ben)
Elõl 180-as tárcsa van, hátul 160, shimano IS to PM adapterekkel.

Erõsen gondolkodom egy full fékszett cserén, eddig juicy sorozat lenne a befutó, de nem tudom mi lehet a gond.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Milyen itthon az alkatrész ellátás hozzá? A szervízháttér? Van egyáltalán forgalmazója?

- 0 (külföldrõl viszont az utolsó incifinci tömítés is beszerezhetõ)
- annyira bonyolult, mint bármelyik más márka terméke;)
- nincs

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
A HOPE-ról mik a vélemények,tapasztalatok? Szemezek egy használt szettel az apróban,de nem tudom,h meg merjem-e venni. :S Milyen itthon az alkatrész ellátás hozzá? A szervízháttér? Van egyáltalán forgalmazója? Elõre is köszi.