stroker ryde-ot meg ne vegyél....Strokerbõl a ryde lenne, az fix, minimalizáltak a lehetõség szerinti költésgeim sajnos.
Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2009. december 28. - 00:50

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. december 28. - 00:44

Írta 2009. december 28. - 00:42

én szerettem õket, erõsek mint a bivaly, nem is nehezek, fékkar kényelmes, blincses, kevés helyet foglal, alkatrész is van hozzó bõen....
Írta 2009. december 28. - 00:24

Alkatrész ellátottságról sajnos vannak fogalmaim, mivel sokat dolgoztam bringa boltokban, legutóbb én voltam egy mûhely egyik vezetõje, még ha ez nem is látszik.

Mégis most még vacilálok az j3, és a stroker trail közt. Majd kiderül, de már nem zárkózom el a hayes elõl sem.
Esetleg ha akar valaki, még szívesen várom a tapasztalatokat.

Nagyon köszönöm mindnekinek.
üdv: czanga
vendég_naksys_*
Írta 2009. december 27. - 19:36

Miért van az, hogy -már a sokadik hayes hfx-9 fékemet légtelenítem- de akárhányszor megcsinálom és kihúzom a légtelenítõ dugót, összerakás után a dugó melletti pici lyukból mindig szivárog az olaj, magyarul a folyadék tágulást segítõ légzsákba olaj kerül.. de hogyan? Valamit mindig elcseszek, vagy rosszul csinálok valamit??
Írta 2009. december 27. - 14:10

Írta 2009. december 27. - 14:10

Unoka öcsém gépén amit én raktam össze, vannak stroker-ek, de emlékezeteim szerint nagyon haraptak. Annyira elmarad fékerõben a juicy 3, hogy nem érdemes azt venni? Mondjuk több ember ötleteit is várom, mert több szem többet lát ugye. Ergo aki tud írjon legyen szives, hogy neki a 3 közül mi van, vagy mi ajánl, tapasztalatok ?!
-hayes stroker
-avid juicy 3
-vagy shimano br-m486
Remélem van itt pár lakó, akinek vannak élményei ezekkel a fékekkel. Az érezhetõ darálásról már letettem, a fékerõ növelése jobb lenne, viszont "mérges pitbull"ok harapását sem akarom a tárcsáimra.
Szervusz czanga!
A háromból választva szerintem stroker.
A j3 és a m485 alap fékek, olcsók, jók, de a strokernek , ha picit is de több az elõnye.
Alkatrész:strokerhez 2nap a F-ból, ráadásul a legkisebb kacat is van
avid, sh, -->bolt, kat.szám böngészés, nagyker, jövõ kedden megyek,majd nézz be... DOT4 majd minden 2. sarkon van, ásványi olaj már macerásabb. Avidot, ha megveszel sem tudod /185/ barkácsolás nélkül más féle tárcsával használni.
A légtelenítés a strokernél jár talána legkissebb dzsuvával, j3-nál asszem oldalt van a testen a feltöltõcsap +adapter, az sh-nál meg le kell vegyed az egész tartályfedelet onnan meg folyik szanaszét.
Azért van hátánya is:Elég elszabott a tartályfedél kialakítása, ha nagy a kezed és belülre akarnád tenni a kart útban lesz a váltónak, normál esetben eltolva meg nem éred el... Ha pedig lenne szarv normál markolat fék váltó esetleg kormánylock meg még óra is, hát nem biztos, hogy elég lesz egy 58as OS kormány.Ja, igen a karon a kis légtelenítõ csavarral sem szabad nagyon emberkedni,az enyém azóta is sztrájkol(még jó hogy 2 van rajta).
Alapjában, egész jó kis fék a saját kategóriájában, a gyári betétjét cseréld le ha tudod, egy bbb-vel már egész jól muzsikál.(Sikerült bele kool stop betétet szereznem... hát, izé.. még magázódunk.)
Amúgy pedig örök nagy szerelem a bb7, valahogy mindíg van egy itthon.
Remélem tudtam segíteni. üdv.
Írta 2009. december 27. - 13:40

Ergo aki tud írjon legyen szives, hogy neki a 3 közül mi van, vagy mi ajánl, tapasztalatok ?!
-hayes stroker
-avid juicy 3
-vagy shimano br-m486
Juicy 3 van a CC bringámon 160-as tárcsával ~3 éve, az említett Shimano meg a Geminin 180-as tárcsával 1 éve. 75 kg vagyok, mindkettõ megfelelõ. A tárcsák közti méretdifi nem azért van, mert a dh bringával annyival gyorsabban mennék, sõt, inkább a bringák és fõleg a kerekek súlya közti nagy különbség indokolja. Mindkettõ fog, de adagolhatóak is. Esetleges különbségek nem a fékekbõl, sokkal inkább a karbantartásból és a beállításból adódnak szerintem. Az Avid fékkarját jobban szeretem, de ez meg tök szubjektív dolog.
Írta 2009. december 27. - 12:23

Unoka öcsém gépén amit én raktam össze, vannak stroker-ek, de emlékezeteim szerint nagyon haraptak. Annyira elmarad fékerõben a juicy 3, hogy nem érdemes azt venni? Mondjuk több ember ötleteit is várom, mert több szem többet lát ugye. Ergo aki tud írjon legyen szives, hogy neki a 3 közül mi van, vagy mi ajánl, tapasztalatok ?!
-hayes stroker
-avid juicy 3
-vagy shimano br-m486
Remélem van itt pár lakó, akinek vannak élményei ezekkel a fékekkel. Az érezhetõ darálásról már letettem, a fékerõ növelése jobb lenne, viszont "mérges pitbull"ok harapását sem akarom a tárcsáimra.
Tapasztalatok (83 kg-hoz ):
Juicy 3 AM biciklin: 185, 160 tárcsa kevés 210, 185 kell.
Juicy 5 AM biciklin: 185, 160 elég.
2008-as XT XTR tárcsával, merevvázas biciklin: 160, 160 elég.
Írta 2009. december 26. - 23:04

Miért van az,hogy elöl ( avid bb7)-es fékem van, és a régi tektro V fékemmel fejre tudtam állni, evvel meg nem? kb 3 honapja van meg, viszont azóta elég keveset bicoztam, az létezik, hogy még nem kopott be? dehamár bekopott, és mégis ilyen, akkor mit tudok csinálni?
létezik... kb. 70-80km-t gyötörtem lejtõzve a Mátrában mire rendesen bekopott... azért vigyázz, ne süsd meg. Én is elég türelmetlen voltam vele, de aztán megkedveltem. :cool2:
Írta 2009. december 26. - 22:14

Írta 2009. december 26. - 22:03

Többen mondják ez nem túl erös fék de én ezt nem érzem..ebbe az árban (15/17)ez a legjobb.
Írta 2009. december 26. - 20:19

Halihó!
Használtam Avid, Shimano, Hayes és Hope tárcsát is, jelenleg XT fékem van Hayes tárcsával és nagyon szépen fognak.
Szerintem a Juicy fékek nem olyan extra jók, én inkább stroker-t vásárolnék persze a hozzávaló hayes tárcsákkal.
Én személy szerint shimano párti vagyok. Volt SLX fékem, ami nagyon jó volt, de váltottam XT-re, ami számomra a csúcs (igaz, most a hidegtõl beszart).
Stroker trail -t rövid ideig használtam, de nagyon tetszett, tudom ajánlani.
Volt még Hope-om is, de azt az ár miatt nem említeném (persze brutál jól fogott).
Illetve a legújabb 2010 Shimano Deore tárcsafékeket is megemlíteném.
Üdv!
-hayes stroker
-avid juicy 3
-vagy shimano br-m486

Írta 2009. december 26. - 20:03

shimano alivio valtokar mar jo lesz pl
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. december 26. - 16:59

Súly, precízség, milyen rendszerhez van, pénisznövelés mértéke...
Attól függ, hogy milyen hátsóváltód van?
Alapból hardy5-öm van, most ezt tuningolnám, azthiszem, shimano altus ezfire, és ennél mindenképp jobbat szeretnék, hamár újjat veszek
Írta 2009. december 26. - 16:53

Attól függ, hogy milyen hátsóváltód van?
Írta 2009. december 26. - 16:49

Új váltókar kell.
Szerintem a fékkarhoz minden passzol. Told el egy szervizbe majd, és ott megmondják a tutit:)
És milyen árérték körül keresgéljek? nemigazán szeretnék drágát, 1általán, mi a különbség a 24 ezerforintos, és a 3 ezer forintos között?
Írta 2009. december 26. - 16:47

Szerintem a fékkarhoz minden passzol. Told el egy szervizbe majd, és ott megmondják a tutit:)
Írta 2009. december 26. - 16:36

Írta 2009. december 25. - 14:27

Úgy néz ki fékrendszer csere lesz. A hayes tárcsák maradnák, illetve a shimano adapterel. Olcsón kéne megúszni a történetet lehetõleg, és fontos a tárcsákkal való pofa kompatibilitás, nem szeretnék még egyszer darálást, illetve kevés fékerõt. Gondolkodtam juicy 3-on, sh 486-os hidrás fékeken, esetleg stroker. Nem tudom mit érdemes, meg a nyomáspont állítás mennyire fontos dolog. Illetve érdekelne, hogy a juicy sorozat esetében minden külömbözik a 3-as, 5ös, és 7es széria alapvetõen? Dugattyú, fékerõ, fékpofa fajta és méret, egyéb??
Halihó!
Használtam Avid, Shimano, Hayes és Hope tárcsát is, jelenleg XT fékem van Hayes tárcsával és nagyon szépen fognak.
Szerintem a Juicy fékek nem olyan extra jók, én inkább stroker-t vásárolnék persze a hozzávaló hayes tárcsákkal.
Én személy szerint shimano párti vagyok. Volt SLX fékem, ami nagyon jó volt, de váltottam XT-re, ami számomra a csúcs (igaz, most a hidegtõl beszart

Stroker trail -t rövid ideig használtam, de nagyon tetszett, tudom ajánlani.
Volt még Hope-om is, de azt az ár miatt nem említeném (persze brutál jól fogott).
Illetve a legújabb 2010 Shimano Deore tárcsafékeket is megemlíteném.
Üdv!