Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
passzolni fog hozza barmilyen shimano vagy sram valtokar.

shimano alivio valtokar mar jo lesz pl
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

UsDie

UsDie

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

Súly, precízség, milyen rendszerhez van, pénisznövelés mértéke...:D
Attól függ, hogy milyen hátsóváltód van?

Alapból hardy5-öm van, most ezt tuningolnám, azthiszem, shimano altus ezfire, és ennél mindenképp jobbat szeretnék, hamár újjat veszek

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Súly, precízség, milyen rendszerhez van, pénisznövelés mértéke...:D
Attól függ, hogy milyen hátsóváltód van?

UsDie

UsDie

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

Új váltókar kell.
Szerintem a fékkarhoz minden passzol. Told el egy szervizbe majd, és ott megmondják a tutit:)

És milyen árérték körül keresgéljek? nemigazán szeretnék drágát, 1általán, mi a különbség a 24 ezerforintos, és a 3 ezer forintos között?

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Új váltókar kell.
Szerintem a fékkarhoz minden passzol. Told el egy szervizbe majd, és ott megmondják a tutit:)

UsDie

UsDie

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Hali.. Karácsonyra kaptam 1 avid juicy 3.5 ös hidraulikus tárcsaféket, namost, az a bajom, hogy a mostani biciklimen a váltókar és a fékkar 1üt van, ilyenkor mitlehet csinálni? új váltókart kell venni? és én honnan tudom, hogy az passzolni fog az én fékkaromhoz?

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Úgy néz ki fékrendszer csere lesz. A hayes tárcsák maradnák, illetve a shimano adapterel. Olcsón kéne megúszni a történetet lehetõleg, és fontos a tárcsákkal való pofa kompatibilitás, nem szeretnék még egyszer darálást, illetve kevés fékerõt. Gondolkodtam juicy 3-on, sh 486-os hidrás fékeken, esetleg stroker. Nem tudom mit érdemes, meg a nyomáspont állítás mennyire fontos dolog. Illetve érdekelne, hogy a juicy sorozat esetében minden külömbözik a 3-as, 5ös, és 7es széria alapvetõen? Dugattyú, fékerõ, fékpofa fajta és méret, egyéb??

Halihó!
Használtam Avid, Shimano, Hayes és Hope tárcsát is, jelenleg XT fékem van Hayes tárcsával és nagyon szépen fognak.
Szerintem a Juicy fékek nem olyan extra jók, én inkább stroker-t vásárolnék persze a hozzávaló hayes tárcsákkal.
Én személy szerint shimano párti vagyok. Volt SLX fékem, ami nagyon jó volt, de váltottam XT-re, ami számomra a csúcs (igaz, most a hidegtõl beszart :D).
Stroker trail -t rövid ideig használtam, de nagyon tetszett, tudom ajánlani.
Volt még Hope-om is, de azt az ár miatt nem említeném (persze brutál jól fogott).
Illetve a legújabb 2010 Shimano Deore tárcsafékeket is megemlíteném.
Üdv!

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 posts

Úgy néz ki fékrendszer csere lesz. A hayes tárcsák maradnák, illetve a shimano adapterel. Olcsón kéne megúszni a történetet lehetõleg, és fontos a tárcsákkal való pofa kompatibilitás, nem szeretnék még egyszer darálást, illetve kevés fékerõt. Gondolkodtam juicy 3-on, sh 486-os hidrás fékeken, esetleg stroker. Nem tudom mit érdemes, meg a nyomáspont állítás mennyire fontos dolog. Illetve érdekelne, hogy a juicy sorozat esetében minden külömbözik a 3-as, 5ös, és 7es széria alapvetõen? Dugattyú, fékerõ, fékpofa fajta és méret, egyéb??

Szia!

Nekem Juicy 7-es van Avid Cleen Sweep tarcsakkal es daralnak amiota megvannak. Most probalom en is megoldani tarcsa cserekkel a dolgot. A fekpofak tullognak a tarcsa fekezo feluleten, igy a tarcsa kulloibe is belekapnak. Ennek nyoma is van. Alitolag a G2-es sorozat fos de nekem G3-as van elol es az is ugyanigy zakatol. Az elozo jarganyon ugyanez a rendszer volt Avid adapterrel de ott is zenelt. Azt hallottam a szakiktol h az Avid precizen allithato csak ember kell hozza :confused: ha nincs jol belove akkor vacakol.

Jucy 7-esen van egy kis tekerentyu amivel finomhangolni tudod a kar behuzas ezaltal a fekero adagolas nagysagat. 5-oson ez talan imbuszkulcsos muvelet. En ha ujra venni fogok fekrendsyert valoszinuleg nem ez lesz!
Sp

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
A hozzászólásokat nagyon köszönöm!
A fékek bontott bringáról származnak, amiket úgy vásároltam meg egy magánszemélytõl. Tehát gari nincsen.
Ha esetleg megírnátok, hogy Fejér megye környékén, esetleg Budapesten hova érdemes vinni szervizeltetni, azt nagyon megköszönném, mert hát itt Székesfehérváron nem szívesen bízom egy boltra sem.
Örülni fogok, mikor a javítás költségét az orrom alá tolják de hát ez van.
Mellesleg a dugattyúknál mintha lenne egy kis szivárgás, bár nem nagyon tudom eldönteni, hogy hólé vagy olaj. :(
Köszi!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Tiszteletem Hölgyek/Urak!

A nálam jelentõsen tapasztaltabb kerékpáros kollégákhoz szólnék.
Most, hogy leszakadt ez a viszonylag nagy hó, úgy gondoltam, tekerek párat és azt vettem észre a fékeimen (2008-as Shimano XT 160/140), hogy 2-3 fékezés után brutál módon felkeményednek.
Mi lehet ennek az oka, ill. hogy tudnám ezt orvosolni, mert szívesen tekernék még a hóban.
Köszi a segítséget!

Párszor már ki lett tárgyalva a téma, utolján pár hete általam. Ugyanez a gondom volt. Ez gyári hiba a 2008-as széria egy részénél. (valszeg nem mindegyik fék kerül vissza garanciába, mert nem mindenki teker hidegben).

Igen, a megoldás pofon egyszerû ha újonnan vetted a féket. Visszaviszed a vásárlás helyére. Én is ezt tettem. Kitöltöttem egy kis papírt az általad is említett hibajelenséggel. Egy héttel késõbb itt is voltak a vadiúj, bizonyítottan hidegtûrõ fékeim. (mentem már vele -10 fokban is és nem volt hiba, annakelõtt meg 0 foknál is beszart)
Azért írom ilyen részletesen, mert amikor elõjött a dolog én eléggé befostam, hogy mennyire lesznek jófejek, de mint kiderült nem volt okom aggodalomra.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Ez akkor a gyári hibás?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

A fékkar útja lényegében pár milimétert mozdítható és minimálisan rá is fog a betét a tárcsára.
Fura egy jelenség. Ha kint hagyom a hidegben, nincs gond, de ha elindulok, egybõl ilyen lesz.
Leteszem a bringát, várok vele, utána megint jó, stb. stb.
Az agyam eldobom.
Lehetséges, hogy a fékezéskor keletkezett hõ ennyire nagy hatással lenne az olajra? Nehezen tudom elhinni. Jópár miliméterrõl beszélünk.

a dugattyunal levo tomites kemenyedik be. addig orulj, mig nem fossajazolajat

----

FÁJVÓ

----

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Cserélj olajat.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
A fékkar útja lényegében pár milimétert mozdítható és minimálisan rá is fog a betét a tárcsára.
Fura egy jelenség. Ha kint hagyom a hidegben, nincs gond, de ha elindulok, egybõl ilyen lesz.
Leteszem a bringát, várok vele, utána megint jó, stb. stb.
Az agyam eldobom.
Lehetséges, hogy a fékezéskor keletkezett hõ ennyire nagy hatással lenne az olajra? Nehezen tudom elhinni. Jópár miliméterrõl beszélünk.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Hogy érted azt, hogy felkeményedik? Nehezebb húzni?

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Tiszteletem Hölgyek/Urak!

A nálam jelentõsen tapasztaltabb kerékpáros kollégákhoz szólnék.
Most, hogy leszakadt ez a viszonylag nagy hó, úgy gondoltam, tekerek párat és azt vettem észre a fékeimen (2008-as Shimano XT 160/140), hogy 2-3 fékezés után brutál módon felkeményednek.
Mi lehet ennek az oka, ill. hogy tudnám ezt orvosolni, mert szívesen tekernék még a hóban.
Köszi a segítséget!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Ez természetes jelenség ennél a tárcsánál és betétnél.

Köszi. Ez esetben szerintem csere lesz a teljes szett, hogyha tényleg ez a gond, mivel a fékerõ sem túl jó. 1 ujjal fékezek, viszont akkor feldobok egy kérdést. Váltanék hidrásra, mert a bb5-ösök nem fognak meg (régi ezüst házas bb5-ösök, még az elsõ idõkbõl... probáltam újabb szériát azok jók voltak), hiába vagyok csak 65 kiló, és hiába egyenlõre csak átlagos közlekedésre volt használva a gt. Késöbbiekben egy pici all mountain irányultságú kerekezés is benne lessz a pakliban, viszont kellene akkor egy olyan fékszett, ami jó. Van most itt eladó példának okáért egy teljes szett juicy 7, szerintem nagyon jó áron. Avidon gondolkoztam, illetve hayes stroker-en, vagy esetleg shimano régi 525-ösön, vagy újabb fajta olcsóbb fékeken.
Mindenképpen adagolható fékre lenne szükségem, nem szeretnék túl harapós féket. 1 ujjal szeretnék továbbra is megállni, de nem repülni. :)

Nehéz kérdés, tudom. :) Nem akarok rá sokat költeni minden esetre.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nincs ötletetek a problémámra mi? :S Köszi minden esetre,max majd kiötlöm mi a baj. :)

Ez természetes jelenség ennél a tárcsánál és betétnél.

A sebesség mindent megold.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Nincs ötletetek a problémámra mi? :S Köszi minden esetre,max majd kiötlöm mi a baj. :)