Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Koszi szepen a valaszt!

Csak azert kerdem, mert vettem egy kb fel evig hasznalt tarcsat, kb 1,8 ra van lekopva a 2mm bol, es kivancsi lettem volna, hogy mennyi lehet meg hatra, ill hogy ez mekkora kopasnak szamit..

koszi,
b.

Nem tudom, hogy a Hayes-nél mennyi a gyári vastagság (nincs itthon érintetlen tárcsa tõlük), de azt 1,52-nél kell cserélni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha jol emlekszem fejbol a shimano tarcsak 1,7 alatt kukasok

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

Függ a felhasználás módjától,helyétõl(hegyvidék,alföld,stb.),stílusától,milyen fékbetétet használsz(fémeset,vagy lágyabbat),tisztán tartod-e.Amúgy meg mérd le a vastagságát amíg új és utána viszonyíts x kilométer után.De no para,beletelik egy kis idõbe,amíg egy tárcsa elkopik.

Koszi szepen a valaszt!

Csak azert kerdem, mert vettem egy kb fel evig hasznalt tarcsat, kb 1,8 ra van lekopva a 2mm bol, es kivancsi lettem volna, hogy mennyi lehet meg hatra, ill hogy ez mekkora kopasnak szamit..

koszi,
b.
Don't try this at home!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
sztem vegyél egy adaptert..... ~1800ft nekem is az van....fölös gányolni

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Megoldható a sima kihézagolással,de akkor valami erõssel kell. Na meg arra kell figyelni,hogy nem simán 12-12 mm alul felül. Ha megnézed ezt a képet:
http://ridebike.hu/i...0b479ee1042.jpg
akkor láthatod,hogy mit mondok. Amúgy nekem hátul adapter,adapter hátán van és mûködik. Bár nem szép és nem is a legmerevebb. :)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
PM160 - PM180 adaptert keresek épp. Van egyáltalán értelme ezzek küzdeni, vagy fogjak simán valami 12mm körüli vastagságú dolgot, amivel kialátétezhetem a hézagot?
Kérdés másképp: ugye jól gondolom, hogy mindkét csavarnál egyforma emelést kell alkalmazni?

--Trifo

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 posts

Máshogy teszem fel a kérdést: kb hány km a féktárcsák átlagos élettartama?

Köszi,
Bulesz

Függ a felhasználás módjától,helyétõl(hegyvidék,alföld,stb.),stílusától,milyen fékbetétet használsz(fémeset,vagy lágyabbat),tisztán tartod-e.Amúgy meg mérd le a vastagságát amíg új és utána viszonyíts x kilométer után.De no para,beletelik egy kis idõbe,amíg egy tárcsa elkopik.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

Sziasztok!

Ma megjöttek a Hope Saw M4 tárcsáim (nem floatingos, hanem sima korongfûrész :) ), és az a kérdésem, hogy hogy lehet megállapítani, hogy mikor kopottak a tárcsák annyira, hogy ki kell cserélni õket? Mennyi kopás után kell kidobni õket?

Köszi,
Bulcsú

Máshogy teszem fel a kérdést: kb hány km a féktárcsák átlagos élettartama?

Köszi,
Bulesz
Don't try this at home!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Fellazítod a féknyereg felfogató csavarokat egy picit, tudjon mozogni a féknyereg, kicsit megforgatod a kereket és ráfékezel, behúzott karnál meghúzod a csavarokat finoman, kerék megforgat és ha okés, akkor újra fékkar behúz, fixre húzni a csavarokat.

Ezt csinálom reggel óta, eddig nem volt ilyen próblémám cl tárcsával:mad:

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

mb33

mb33

vendég

• fórumtag
  • 143 posts
köszi a gyors választ. :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok,

Juicy 7-nél a tárcsa hozzáér az egyik fékpofához. Ha szembõl megnézem, látszik, hogy nincs középen a tárcsa pofákhoz képest. Hogy tudom beállítani,hogy középre kerüljön a tárca? (vadi új 0 km-es az egész rendszer).

köszi

Fellazítod a féknyereg felfogató csavarokat egy picit, tudjon mozogni a féknyereg, kicsit megforgatod a kereket és ráfékezel, behúzott karnál meghúzod a csavarokat finoman, kerék megforgat és ha okés, akkor újra fékkar behúz, fixre húzni a csavarokat.

mb33

mb33

vendég

• fórumtag
  • 143 posts
Sziasztok,

Juicy 7-nél a tárcsa hozzáér az egyik fékpofához. Ha szembõl megnézem, látszik, hogy nincs középen a tárcsa pofákhoz képest. Hogy tudom beállítani,hogy középre kerüljön a tárca? (vadi új 0 km-es az egész rendszer).

köszi

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Az avid bb7 és a 2008 as shimano xt két dugattyús fékrõl van valakinek tapasztalata? Mármint mindkettõrõl. Az elõbbirõl szeretnék az utóbbira váltani,feltéve,hogy van értelme. Hobbi DH-hoz. Elõre is ezer köszi.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Sziasztok!

Ma megjöttek a Hope Saw M4 tárcsáim (nem floatingos, hanem sima korongfûrész :) ), és az a kérdésem, hogy hogy lehet megállapítani, hogy mikor kopottak a tárcsák annyira, hogy ki kell cserélni õket? Mennyi kopás után kell kidobni õket?

Köszi,
Bulcsú
Don't try this at home!

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Köszi,sikerült! :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
van egy kis csavar a fékkartávolság állító mellett, az fogja azt a fékkarcsapot, az van valsz kilazulva, huzd meg

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Azzal mit lehetne kezdeni,hogy juicy3-as fékkaromon a kart összekapcsoló pöcök kilazul,és ki akar esni,folyamatosan vissza kell tologatnom..gõzöm sincs,hogy miért csinálja ezt,eddig nem volt semmi gond. :S

lastoneleft

lastoneleft

vendég

• fórumtag
  • 51 posts

Sajna nem, a 160-as esetén kb 2mm.t le kell belõle vágni, a 180-nál természetesen már nincs ilyen gond (hayes fék esetén).

Hm - koszi. Aztan kozben letettem rola, es vettem egy G3 cleansweep-es Avid tarcsat (a regi G2-es helyett)
Ez jobbnak tunik, most megyek kiprobalni :-)
Tornagatyás ÉS tornacipõs nem érhet be elõttem!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
el foglak keseriteni, perpill nincs, és nem is rendelhetõ (a németeknek sincs)
2-3 hét mulva van komoly beérkezés ismét, addig ha a németeknek lesz, akkor lecsapok pár 10 darabra.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts

Nitr-o: szerintem már van nekik, ha innen rendelhetõ

-- Bikemarket.hu -- Shimano

CRC-rõl is meg tudnám venni, de bolton keresztül szeretném. 2 hete lista szerint volt náluk 8 db összesen, de mire lerendeltük, valaki már lenyúlta õket. Ezért érdekelne. Azért köszi a tippet.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/