Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
nekem csak 2 :)

A sebesség mindent megold.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
nekem meg vagy 3 :D
rendet kéne raknom a szerszámosomban........

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
lol ilyen hatso is-pm 160as adapterem van itthon vagy 5darab...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Arn!
Kicsit gondold át még egyszer, hogy mit is szeretnél, és miket linkeltél ide!;)

Amennyiben 180/160 tárcsa felállást szeretnél a kerékpárodra, Hayes adapterekkel, akkor elõre egy sima "7-es IS (pont az, amit linkeltél), hátra pedig egy "6-s IS (Hayes cikkszám: 98-15073, jelölés az adapteren: 74-26).

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
hátra sima IS-PM 160 jó (nekem ezzel volt a Stroker) nem kell h pont Hayes legyen

pl ilyen..... -- Bikemarket.hu -- Shimano

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
sracok gyors valaszra lenne szuksegem (du valaszt kell adnom)... le szeretnem cserelni a hayes 203/180as tarcsaimat 180/160ra. es ehhez keresek hayes is adaptert: a bringa egy specialized pitch. az elsot azt megtalaltam, egy 203as maxle rendszerhez valo adapter (74-30 van rairva). a hatsohoz viszont meg csak hasonlot sem (33). milyen adaptert valasszak elore (jo a sima 7" is adapter?) es milyet hatulra?

Feltöltött kép
Feltöltött kép

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Üdv!

Avid "Dragon" vagy mi fene neve.hullámos:)

Milyen a hatásfoka?

sikerült intéznem Shimano xt BR-M775 hozzá ST-M775 szettet.
tárcsa nem sikerült.
Aviddal használnám!Merjem?Vagy dobjak hozzá sajátot?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Sziasztok!
Érdekelne, hogy mi a véleményetek.Most építem össze a biciklimet, Kona Stinky váz,Boxxer Ride teló.A kérdésem az lenne, hogy milyen féket párosítanátok hozzá?Ami még fontos, súlyban a 120kg körül mozgok, és nem akarom hardcore DH-ra használni, inkább csak hétvégi harcos kategóriában, tehát nem durvulva.Szóval jelenleg két rendszer fekszik itt elõttem és el kell döntenem melyik megy a biciklire, melyik megy az apróra.

Hayes MAG G1-es féktestek,203as tárcsák elõl hátul
VS
Shimano BR-M755 2003, négydugattyús fékek, ugynazon 203-as tárcsákkal

A Hayes mellett az szól, hogy a legutolsó csavarig lehet hozzá mindent venni, a Shimano mellett pedig az, hogy ódákat zengenek róla és jobban is tetszik mint a Hayes.

Akinek esetleg van még érve pro/contra szívesen veszem és kiváncsian várom a hozzáértõk véleményét, mit javasolnak?
Elõre is köszönöm mindenkinek aki segít!

Üdv Nikolaij

nekem volt mind 2 fajta (bár nem dhzok viszont nehéz vagyok)

a mag egy qrva jó fék.

a 4 dugós xt-t meg rettenet utáltam. akármit csináltak vele mindig takony volt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Sziasztok!
Érdekelne, hogy mi a véleményetek.Most építem össze a biciklimet, Kona Stinky váz,Boxxer Ride teló.A kérdésem az lenne, hogy milyen féket párosítanátok hozzá?Ami még fontos, súlyban a 120kg körül mozgok, és nem akarom hardcore DH-ra használni, inkább csak hétvégi harcos kategóriában, tehát nem durvulva.Szóval jelenleg két rendszer fekszik itt elõttem és el kell döntenem melyik megy a biciklire, melyik megy az apróra.

VS

A Hayes mellett az szól, hogy a legutolsó csavarig lehet hozzá mindent venni, a Shimano mellett pedig az, hogy ódákat zengenek róla és jobban is tetszik mint a Hayes.

Akinek esetleg van még érve pro/contra szívesen veszem és kiváncsian várom a hozzáértõk véleményét, mit javasolnak?

Üdv Nikolaij

Én a hayes-t mondom, de nem vagyok szakértõ downhill témakörben. :)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts
telefonról írtam, ezért macerás volt a visszaolvasás! köszi!

Nikolaij

Nikolaij

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

VS

Üdv Nikolaij
A szegénység minden mesterségre megtanít!

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Pont elõtted pár hsz-el irogatták,hogy jók..

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts
szakik!

XTR tárcsafék mennyire komázza a Hayes tárcsákat. Centerlockos tárcsákkal tudnám venni,de a crossmax enduro 6 csavaros. Így maradnának fenn azok az új fékkel!

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Mivel terhelés alatti problémáról van szó , nézz körül a gyorszár, kerékagy(csapágyazás), küllõfeszesség környékén is.
Esetleg a legegyszerübb kissé hullámos a tárcsa. Ha van türelmed,megfelelõ szerszámod, centrírozd.

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 posts
Segítsetek mert megõrülök !!!

adott egy 1000km-nél nem többet használt kerékpár, rajta egy LX elsõfék 180-as tárcsával, vadi új resin fékpofákkal. Ha beállítom a féknyerget és megforatom a kereket, akkor minden ok. De ha ráülök, terhelés alatt a tárcsa beleér a fékpofába, reszel, cicceg, megõrjít. Ezt csinálta a 0.5 mm re kopott pofákkal és ezt csinálja a zsír újakkal is. mindkettõvel pont ugyan úgy, ugyan annyira ciccegett. Hogy állítsam be úgy, hogy menet közben se érjen hozzás semmi semmihez ?

más

az új fékpofa hosszú, intenzív lejtõzés után / közben elkezd csörögni, ez már több mint rezonancia. Megálltam megnéztem minden rendben volt / van , aztán tovább zúzva lefelé megint csörömpöl. Mi lehet ez ?

XTR m07s a fékpofa ( azt hiszem )

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Na hallod arra én is elcserélném a hayes tárcsákat. :D
A rezgés nálam nem jelentkezett. Ott valami beállítási gebasz lehet... :confused:
Nem lehet, hogy a betét nagyon fent, vagy esetleg a tárcsa küllõibe fog? Nem szabadna rezegnie... szerintem. :)

tuti nincs - elso, hatso ilyen (203-180). "megpenditem", es szepen rezeg. egy hasonlo meretu magura sokkal kevesbe teszi - a tobb anyagbol allo tarcsak meg szinte alig. elso korben az elsot kicserelem 180as shimano xtre, aztan meglatom, hogy milyen. szerintem annyi tortenik, hogy az elso gumi miatt razza kis sebessegnel a tarcsat - az erre berezeg, es azaz egyket tized megnoveli a valoszinuseget, hogy beleerjen a pofakba. az is lehet, hogy mas guminal sokkal kevesbe jonne elo.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

en szivesen elcserelem alus xtre :D fogni jol fognak amugy, de nagyon rezeg.

Na hallod arra én is elcserélném a hayes tárcsákat. :D
A rezgés nálam nem jelentkezett. Ott valami beállítási gebasz lehet... :confused:
Nem lehet, hogy a betét nagyon fent, vagy esetleg a tárcsa küllõibe fog? Nem szabadna rezegnie... szerintem. :)

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

Helóka!
Az arany csavar a fékkar kormányhoz való távolságát állítja, a másik kicsi csavar pedig a nyomáspontot. Ha kifelé csavarod, hamarabb és keményebben fog, ha becsavarod, késõbb és puhábban. Teljesen szerintem nem túl szerencsés kicsavarni, mert a servo-wave miatt nehezebben indul meg a kar (xt tapasztalat).
A hayes tárcsák pedig nagyon jók. Csak ajánlani tudok a shimano fékekhez, ha a gyári fékbetétekkel használod.
Az én tapasztalataim csak jók shimano fékkel kapcsolatban (kivéve, mikor az XT elfosta az olajat, de az gyári hiba volt és gariba cserélték). SLX, XT vagy XTR... mindegyik jó a maga kategóriájában. A saint-rõl pedig csak jókat hallottam.
Üdv!

Köszi a segítséget:)
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Helóka!
A hayes tárcsák pedig nagyon jók. Csak ajánlani tudok a shimano fékekhez, ha a gyári fékbetétekkel használod.
Üdv!

en szivesen elcserelem alus xtre :D fogni jol fognak amugy, de nagyon rezeg.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

hali!
shimano saint br-m 810 fék mennyire szereti a hayes tárcsát? illetve a fékkaron az az arany tekerentyû a fékkar távolság állítás, de felette az a "free stroke"kis csavar a nyomáspont állítására szolgál? Bocs az amatõr kérdésért, de még eddig nem volt shimano fékkel dolgom: P

Helóka!
Az arany csavar a fékkar kormányhoz való távolságát állítja, a másik kicsi csavar pedig a nyomáspontot. Ha kifelé csavarod, hamarabb és keményebben fog, ha becsavarod, késõbb és puhábban. Teljesen szerintem nem túl szerencsés kicsavarni, mert a servo-wave miatt nehezebben indul meg a kar (xt tapasztalat).
Az én tapasztalataim csak jók shimano fékkel kapcsolatban (kivéve, mikor az XT elfosta az olajat, de az gyári hiba volt és gariba cserélték). SLX, XT vagy XTR... mindegyik jó a maga kategóriájában. A saint-rõl pedig csak jókat hallottam.
Üdv!