Shimano CL tárcsákhoz jár, ellenben az Avidokhoz nem.
Köszi.
A CL záróanyát az agyhoz adják vagy a tárcsához? Vagy egyikhez sem?
A CL záróanyát az agyhoz adják vagy a tárcsához? Vagy egyikhez sem?
hope szervízhez útmutatás:
...még speckó szerszám sem:)
YouTube - Hope Mono M4 Caliper Rebuild
Igen adnak hozzá, van egy védõ/diszítõ elem és csavarkilazulástartó kis izék is. De nekem a 160-as tárcsákhoz csak 2db kis izét adtak míg a 180-hoz 3db-ot.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Szia, no közben a shimano tech-tips-ek között is találtam egy jó kis leírást, ami kb ugyanaz mint a Tiéd, képekkel illusztrálva.
Még annyi kérdésem volna, hogy ugye jól gondolom, hogy ezt a roppantógyûrût és tüskét kell vennem: Shimano roppantógyûrû+csatlakozó tüske szett (Y8H298020)?
hope szervízhez útmutatás:
sok minden nem kell hozzá,még speckó szerszám sem:)
YouTube - Hope Mono M4 Caliper Rebuild
Kiveszed a kereket és a féket többször behúzva összenyomod a fékpofákat, a fékkarnál a fékcsõrõl lehúzod a gumi kupakot és találsz ott egy csavart amit kihajtasz, és hátra tolod a csövön, méretre vágod a csövet egy éles snicerrel ügyelve hogy derékszögben vágd el. A régi roppantó gyûrût lecsíped a levágott fékcsõrõl és kivágod a kis idomot ami bent van a csõ végében, új roppantó gyûrût rá húzod a csõre, kis idomot bele tolod a fékcsõ végébe, ez kicsit kínlódós lehet, betolod a fékkaron a helyére és meghúzod a csavart. Egy lapos csavarhúzóval szét feszíted a fékpofákat ezek vissza tolja az olajat és az esetleges buborékot a tartályba, és kész.
Én pont most rendeltem ilyen tárcsákat csak 160mm-esbe.Csavart adnak hozzájuk?Nos régebben kérdeztem, hogy van-e hasonló tárcsa hungáriába mint a hope (floatingos vagy floateres!!!)és ajánlottátok a shimano xt alubakos tárcsát. Nos én beneveztem kettõ darabra ami már meg is jött. Íme:
1) vágj el a csavarbólma feltettem egy frissen vásárolt bb7-est a trekkingemre.
1. beleér az a csavar a tárcsába ami a féktestet rögzíti az adapterhez
2. kurvára nem fog
3. visít
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960