Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

köszi Maggi!
Kölcsönzõs bringára menne, és ez van olcsón, csak szart sem kéne rápakolni...köszi!

mech fékeken nem gondolkodtál? pl Hayes MX4 vagy MX2? olcsó és jól mûködik. (nekünk több bringán is ezek vannak, és fronyón mûködnek...)
Don't try this at home!

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Hope mini monomba dugattyút és tömítést kell majd cserélnem.
Honnét lehetne beszerezni ilyet? Esetleg vki rendel-e crc-rõl? Ha igen akkor itt melyikek kellenek majd hozzá, ill mivel lehet kicsavarni azt a hülye csavart ami van a féktestben ami fogja a munkahengert. Akkor beszállnék a rendelésbe.

YouTube - Hope Mono M4 Caliper Rebuild , ebben a videoban ugyan mondja csak egy mukkot se értek belõle :S

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
köszi Maggi!
Kölcsönzõs bringára menne, és ez van olcsón, csak szart sem kéne rápakolni...köszi!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
tudtommal nem volt baj velük, volt pár havernak, nekik jól mûködött....

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
Shimano BR-M555 fékrõl 0+ BL-M556 fékkarról valakinek van tapasztala? F ogott rendesen, megbízható, melegedés, nyomáspont változás, levegõsödés, stb???
Ha valaki tud nekem segíteni, megköszönöm!

Feltöltött kép

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
igen!THX!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
szerszámhegyen is a keménységet növeli, valamint a súrlódást csökkenti (ezáltal kopásállóbb)
nos tehát jó nekünk ha a féken kissebb a súrlódás? ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
és akkor a tárcsákat fujogassuk furó vágó sprayvel, vagy folyassunk rá fúróolajemulziót mert a szerszám vágóélekre az is kedvezõ hatással van ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

szerszamhegyeken hasznaljak, ott jo :) nem csak a megvalositassal van gond?

Erre csak azt tudom mondani, hogy olvass vissza. Pontosan le van írva, hogy miért rossz az ötlet. De elég csak végiggondolni.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
szerszamhegyeken hasznaljak, ott jo :) nem csak a megvalositassal van gond?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
a titán nitrid tényleg hülyeség féktárcsán....hamar lekopik, nem fog rendesen a fék....és gusztustalanul néz ki mikor lekopott....jobb hõállóság a marketingszöveg.....de ha lekopik sokat nem ér....pláne ha a fékerõ rovásáre megy

Alligatornak van olyan színes aminek a tárcsa küllõi eloxáltak, van arany meg bordó, bár nem találtam 160-ast...

Erra gondoltam: http://ebike.hu/term... tárcsa színes/

remélem így elég precíz volt a válasz :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

az arany színû buziság!Titán nitrid bevonat!köszi ismét a preciz választ!

Már kitárgyaltuk ebben a topikban, hogy a titrán-nitrid az egyik legnagyobb baromság tárcsán, erõsen csökkenti a fékerõt amíg le nem kopik.

A sebesség mindent megold.

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
az arany színû buziság!Titán nitrid bevonat!köszi ismét a preciz választ!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
az arany színû sztem buziság, mert lekopik a fékfelületen és az csúnya, siman fémszínû jó lehet, bár valsz hamar elmelegszik....

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Hali!Le szeretném cserélni az avid dragon 160mm tárcsáimat! A2Z tárcsát néztem 160mm Teppan Yaki TY-SPIII Golden típusút!
Tapasztalat esetleg valakinek?Köszi!

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

Férre értettetek... Veszek 2db elsõ 203-mas adaptert és az egyiket hátra teszem... Csak elöl 203-mas, hátul meg 180-as tárcsával... És igen, egyforma IS felfogatása van a váznak meg a villának... Valaki mondta, hogy így elméletileg jó lesz... Ezért kérdeztem...

Ilyesmi tárcsát még nem próbált senki???

Nem fog menni!
3 órán keresztül csak adaptereket próbálgattam mire lett hátsóm.
Az avid 203mm-es elsõ adapter megegyezik a hátsó 185mm-essel. (lehet mondani , hogy az elsõ nem jó hátra , de egy az egyben ugyan az a méret volt! felpróbálva ugyan azt az eredményt adta)
Ebbõl adódóan a 180-as tárcsához nem jó! nekem kb 2mm-el lógott túl a betét.

hátra mindenképp 180-as adaptert kell találnod , eldugott boltokban van rá a legnagyobb esélyed! (elõször nekem azt mondták , hogy nincs , a nagyker nem hoz stbstb. de végül csak lett!)

A morcos.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 posts
Szerintem az Elixirbe már más összetételû fékpofát rakott az Avid, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Juicynál egyértelmûen jobb a BBB.
stumpjumpa

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok!

Egy kis tanács kellene: Van egy Hayes Stroker ryde fék a bringámon, és az vele a bajom, hogy ha nedvesség éri a tárcsát, mondjuk mosásnál egy kis víz akkor nagyon nem akar fogni. Még nem nagyon mentem vele esõben, de ha mégis arra kerülne a sor, nem tudom, hogy állna meg a bringa velem együtt.
van erre valami praktika, hogy a fékpofát egy kicsit érdesíteni vagy a tárcsát valamivel tisztítani ?

és ha ezt lecserélném, milyen féket javasolnátok 50e Ft ig?

Szerintem elõször próbálkozz más gyártmányú fékbetéttel, mondjuk 2 db BBB-t bele az elsõ fékbe és kipróbál, ha jó akkor mehet a hátsóba is. Tény ezt a féket nem nagyon szokták dicsérni itt a fórumon.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Gi-gi.. BBB sztem odaver neki, juicy-ban próbáltam.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Sziasztok!
Shimano XT
Egy kis tanács kellene: Van egy Hayes Stroker ryde fék a bringámon, és az vele a bajom, hogy ha nedvesség éri a tárcsát, mondjuk mosásnál egy kis víz akkor nagyon nem akar fogni. Még nem nagyon mentem vele esõben, de ha mégis arra kerülne a sor, nem tudom, hogy állna meg a bringa velem együtt.
van erre valami praktika, hogy a fékpofát egy kicsit érdesíteni vagy a tárcsát valamivel tisztítani ?

és ha ezt lecserélném, milyen féket javasolnátok 50e Ft ig?

Shimano XT
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!