Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
egik az alattam levõt teljesen osztom, akkor inkább már mtbr.com pl vagy nsmb.com

másik, ha ahsználsz egy villád de renesen amirevaló is kerülhec olan helyzetbe h tépnmi kell a féket pl aszfalton le a hegyrõl és elédvágnak - 60ról tépnifogod mint az állat
nekem is kinyírt egy dropoffot az M4, ha csak keveset is használnád is mûködik a sok kicsi sokra megy, azoknak az alkatrészeknek elég alacsony az a határa ahonnan gond nélkül vissza alakul (nem kezdem magyarázni az anyagtudományi hátterét :))

hidd el a "nagyöregeknek" amit mondanak

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Márton a testbikét felejtsd már el! Alapvetõen akkor olvasd ha röhögni akarsz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 hozzászólás
Eltörni nem fogja a villát,csak tönkreteszi.De sokat számít ,hogy hol és hogyan használod.Kb 50 e az a lélektani határ,ahonnan olyan villát vehetsz újjonan,ami bírja a tárcsaféket hosszútávon.Ez alatt nagy elvárásaid ne legyenek.

martonamarto

martonamarto

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Ja én 65 kiló vagyok de remélem lesz még több rajtam, persze izomból. Egyébként szerintem annak nincs sok valóságalapja hogy elcsavarja esetleg eltöri a villát a tárcsafék... ahhoz olyat kéne fékezni hogy aztaleborultszivarvégit és elõbb tudod meg hogy van-e élet a kormányon túl. Kérlek titeket javítsatok ki ha nem így van. Ja és ha még nem köszöntem meg akkor most hogy ilyen gyorsan és kedvesen segítettetek. ( Lehet hogy itt aktív fórumtag leszek.)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Szerintem arra volt kíváncsi, hogy te hány kg vagy.:)

De egy 160-as tárcsától szerintem sem kell félni.

Izomtéridõninja-geológus!

martonamarto

martonamarto

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Nem valószínû :) Az menõ kis fék nekem is olyan van és megfog, nem kicsit :)
egyébként hány kiló vagy és hol használnád a "gépet" ?

Hát igazából úgy szoktam hogy be az erdõbe és aztán ami jön.
Itt kb leírtam a GÉPrõl mindent amit kell TestBike - bejelentkez arról hogy hány kiló fogalmam sincs de nem lehet túl nehéz a KTM aluváz gondolom.

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
oh semmiség :) jo tudni h megint van jagvire betét, mi anno rendeltük és egyszerûen nem volt a dobozba a szett betét, b*z* a biker :D

bdms

bdms

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszönöm az információt

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
nekem az M4-be jagwire volt anno és sokkl jó volt, igazából túl nagy difi nincs köztük sztem, kisebb a rezonancia esélye a jagwire-el (bbb-vel néha búg a fék)

bdms

bdms

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
segítséget szeretnék kérni, hogy vajon a kék bbb fékbetétek a jobbak vagy a jagwire downhill felhasználásra, BBB-t használtam már meg voltam vele elégedve, de szívesen kipróbálnám a jagwire-t de arrol nem hallottam még véleményeket.pl fõként a fékerõ érdekelne
elõre is köszi
üdv: Dani

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
Nem valószínû :) Az menõ kis fék nekem is olyan van és megfog, nem kicsit :)
egyébként hány kiló vagy és hol használnád a "gépet" ?
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

martonamarto

martonamarto

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Köszönöm szépen a segítséget ahogy olvastam mindenhol az avid bb7-est ajánják úgyhogy az lesz szerintem. Úgyhogy akkor egy 160-as tárcsával nem lesz gond?

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 hozzászólás
Ha drótos féket veszel akkor max 180,hidrásat én nem raknák,sztem 32-es becsúszó alatt nem igazán egészséges a tárcsafék a telóknak,bármilyen márkáról is beszélünk igen hamar kinyírja.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
A gyártó ajánlása max 185mm, szóval ennél nagyobbat nem illik bele tenni. Ha nagyobbat teszel bele, nem azzal lesz gond, hogy nem fér el, hanem azzal, hogy a villa csavarodni fog.

martonamarto

martonamarto

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok!
Egy ilyen elsõ villára Suntour XCR els szeretnék tárcsaféket venni. ha jól néztem akkor IS2000 szabvány befogadása van.
A kérdésem az lenne hogy mekkora tárcsával tudom hasznnálni? Nehogy az legyen hogy teszemazt megveszem a nagyobb tárcsát és nem fér bele vagy valami gond lesz.

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

ilyen van nekem is :)

Szép darabok,az biztos.Nekem személy szerint bejön a shimano design!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Itt találsz 6 csavaros XT tárcsát;)
-- Bikemarket.hu -- Shimano

ilyen van nekem is :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
aszzimetrikus dugattyúmozgás:

sajnos a féknyergek kialakítása miatt az olaj az egyik dugattyúhoz elõbb/könnyebben/ ér oda, mint a másikhoz, ebbõl adódik, hogy az egyik oldal mindig jobban kint lesz.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás

egy olajcsere megoldotta a problemat, lehet eredetileg is levegos volt kicsit. az egyik dugattyu ugyanugy kiall (az elso fektestnel is), de most erdekes modon nem er hozza.

ezek ien rejtély dolgok, talán a gyártó tudja mért van de mi sose fogjuk :D

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Köszi!