Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

bgeri

bgeri

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Ilyen féket akarok avid 3: AVID JUICY 3 HYDRAULIC DISC BRAKE
Ezen IS adapter van, az én villám pedig postmount, gondolom akkor nekem postmountos adapter kell venni hozzá, hogy jó legyen. Megveszem a féket és utána az adaptert lecserélem postmountsra.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Rob jobban megfogalmazta mint én.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bgeri

bgeri

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

A villád az vagy IS vagy postmountos ugyanígy a féktest is IS versus PM aztán már csak a méretek vannak 140mm 160mm 180mm stb stb tudni kell milyen a villád ill a féktested ahhoz kell társítani az adaptert, de az is lehet hogy nem is kell adapter csak simán felcsavarozod a helyére.

Köszi, akkor lényegében a féktest az mindegy hogy milyen csak az adapternek kell jónak lenni a villához és a féktesthez.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

sziasztok!
Lenne egy egyszerû kérdésem, most akarok venni elõször tárcsaféket de elakadtam az adapter típusánál. Külföldi oldalról szeretnék rendelni és oda az van irva "Post to IS mount". Én ezt ugy értelmezem hogy post mount és IS csatalakozású is egyben. Vagy ez mit jelent?
Ha megveszem akkor tudom cserélni az adaptert rajta ugy is nem? Tehát a féktestre bármilyen típusú adaptert rárakhatok legyen az IS vagy Post mount?
A bármilyen márkájú féktestrõl legyen szó gondlom csak egy fajta szabvány méretû van amire az IS és post mount adaptert is rá lehet rakni.

remélem érthetõen irtam :)
köszi
geri

többek között ezért kerül a boltban többe, hogy ne kelljen ilyen kérdésekkel a fórumra rohangálni....

segítene a válaszadásban, ha leírnád milyen féket akarsz venni (a shimano fékek pl csak postmountos verzióban jönnek, kivétel ez alól a mostani xtr. azaz ha IS-es féket akarsz, adapterrel kell megvenned.)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A villád az vagy IS vagy postmountos ugyanígy a féktest is IS versus PM aztán már csak a méretek vannak 140mm 160mm 180mm stb stb tudni kell milyen a villád ill a féktested ahhoz kell társítani az adaptert, de az is lehet hogy nem is kell adapter csak simán felcsavarozod a helyére.

bgeri

bgeri

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
sziasztok!
Lenne egy egyszerû kérdésem, most akarok venni elõször tárcsaféket de elakadtam az adapter típusánál. Külföldi oldalról szeretnék rendelni és oda az van irva "Post to IS mount". Én ezt ugy értelmezem hogy post mount és IS csatalakozású is egyben. Vagy ez mit jelent?
Ha megveszem akkor tudom cserélni az adaptert rajta ugy is nem? Tehát a féktestre bármilyen típusú adaptert rárakhatok legyen az IS vagy Post mount?
A bármilyen márkájú féktestrõl legyen szó gondlom csak egy fajta szabvány méretû van amire az IS és post mount adaptert is rá lehet rakni.

remélem érthetõen irtam :)
köszi
geri

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ezekben sem csunya....a legszebb a TeamGreen, de az fehérholló piros pöttyös zokniban

Feltöltött kép
Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az enyem mar az uj fekkaros
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Kékben nem tetszett ?

Feltöltött kép

"just chillin killin"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

. Egyébként szerintem annak nincs sok valóságalapja hogy elcsavarja esetleg eltöri a villát a tárcsafék... .)

adj nekem egy régi sid-et meg egy magura lujzát, egy 7en belûl el lesz törve....:)
mindenféle állatkodás nlkül

na jó, nem kell, nem akarom magam összetörni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
dögölj meg....:)
gusztusos fékek, lehet nekem is ilyen setup lesz majd egyszer....csak piros (rózsaszín) :P

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
huhhh de sexy fékkarok

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
igen

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
na megvannak az uj fekek

Feltöltött kép

tobbi kep

Picasa Web Albums - Tamas - new hope

elol M4 185os floating tarcsaval hatul X2 160as floating tarcsaval
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

martonamarto

martonamarto

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Nem jól következtettél Zoltán(?),

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem ismerlek csak következtettetem, lehet tévesen.

martonamarto

martonamarto

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Most egy egyszerû de jó Shimano V-fékem van. Nem arról van szó hogy nem fog de de néha érzem hogy elcsúszik. Plusz az egyik biciklim haveromnak lett tárcsaféke és õ dicséri és mondja hogy jobban megy azóta rövidebb féktáv, biztonságosabb, és míg mi szívtunk a sárban õ vidáman ment ahogy szokott.

martonamarto

martonamarto

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Márton a testbikét felejtsd már el! Alapvetõen akkor olvasd ha röhögni akarsz.

Ilyen egyértelmû a martonamarto-ból az hogy Márton vagyok vagy ismerjük egymást?

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Áh, azért jó a 65 kilóhoz egy BB7-es 160-as tárcsával, tapasztalat:)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
65 kg-hoz lehet inkább valami nagyon jó v-féket kellene beszerezni. az is át tud dobni a kormányon, ha szeretnéd.:)
meg olcsóbb is általában.
de ez csak az én véleményem.

Izomtéridõninja-geológus!