Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
jaja, tavaly is Boneshaker-es volt már a Magura...

a Mali olyan nem a magura...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
de már akkor sem csak a mali volt a forgalmazó. meg kellett vón próbálni a másikat.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 posts

ezek közül mindegyikhez volt szerencsém

Magura: + elborult durva fékerõ, szigoruan egyujjas, nagyon jó alkatrészellátás, - szeret fellevegõsödni, relativ sok müanyag a fékkarban
formula: + könnyû, szép, - extreme kicsi tulfolyó, könnyû megforralni
avid:+relativ könnyû, szép, - sok negativ tapasztalat miatt (kidolgozottsága, és most a belsõre gondolok) nem javaslom
XT: + etalon belsõ, tükörpolir minden, könnyû légtelenítés, ásványi olaj, - nah az nincs :D

shimano párti vagyok, abban tuti nem csalódsz

tavaj akart haverom magura tárcsát venni itthon és "nem tartunk tárcsát magyarországon raktáron" válasszal el volt intézve a malitól....
magurát neeeeee :D

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Én is az XT-t javaslom.Nekem nem volt vele problémám.
"Ride today, heal tomorrow"

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Köszi,

lehet akkor XT lesz, az még árban is barátibb.
K

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ezek közül mindegyikhez volt szerencsém

Magura: + elborult durva fékerõ, szigoruan egyujjas, nagyon jó alkatrészellátás, - szeret fellevegõsödni, relativ sok müanyag a fékkarban
formula: + könnyû, szép, - extreme kicsi tulfolyó, könnyû megforralni
avid:+relativ könnyû, szép, - sok negativ tapasztalat miatt (kidolgozottsága, és most a belsõre gondolok) nem javaslom
XT: + etalon belsõ, tükörpolir minden, könnyû légtelenítés, ásványi olaj, - nah az nincs :D

shimano párti vagyok, abban tuti nem csalódsz

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Köszönöm a segítõ hozzászólásokat, lassan csak megállapodom valamelyiknél :)
üdv.Kar

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Meg brutális árkülönbségek vannak a felsorolt fékek között.

Én az XT-t venném, legolcsóbb, mûködik frankón.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
a képedrõl következtetve a Formula The One kicsit túlzás lehet, én egy Formula RX vagy R1 möodellben gondolkodnék, jók egyébként a Formulák

Esetleg egy Hope Mono Mini-n is elgondolkodnék a helyedben

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
ezek közül formulával nem volt dolgom
maradékbó fékhatásban a legjobbank a magurát tartom viszont problémás lehet (szeret belevegõsõdni)
magam részérõl valami elixirt vennék. könnyû (ha számít) kurva jól fog, és úgy néz ki jól sikerült cucc (nem túl problémás)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nálam az xt a nyerõ jól adagolható kellõ fékrõ és itt nem az a fék érzés hogy nem fog-kopp-fog .
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Sziasztok!

Eddig nótórius V-fék használó voltam, de most elhatároztam, hogy váltok tárcsára.

Az elképzeléseim között (kb ebben a sorrendben) ezek a szettek szerepelnének:

Magura Louise 2009
AVID Elixir CR 2010
Formula The One
Magura Louise BAT 2010
Shimano XT BR-M775

Visszaolvastam itt a fórumon kb. fél évre visszamenõleg, próbálva sok hasznos infót szerezni arról, melyikkel milyen tapasztalattal bírtok, de nem tudtam állást foglalni egyik mellett sem egyelõre.

Szokásos "kezdõ" kérdés: van jelentõs különbség ezek között? Ti melyiket ajánlanátok, avagy melyikrõl beszélnétek le? Nagyon nem nyúlhatok mellé egyikkel sem szvsz....

kizárólag maratonra, versenyzésre, stb.

köszi

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha 160as tarcsaval akarod hasznalni, akkor nem fog kelleni semmi adapter. igy mint ez:

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bgeri

bgeri

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Ilyen féket akarok avid 3: AVID JUICY 3 HYDRAULIC DISC BRAKE
Ezen IS adapter van, az én villám pedig postmount, gondolom akkor nekem postmountos adapter kell venni hozzá, hogy jó legyen. Megveszem a féket és utána az adaptert lecserélem postmountsra.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Rob jobban megfogalmazta mint én.

bgeri

bgeri

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

A villád az vagy IS vagy postmountos ugyanígy a féktest is IS versus PM aztán már csak a méretek vannak 140mm 160mm 180mm stb stb tudni kell milyen a villád ill a féktested ahhoz kell társítani az adaptert, de az is lehet hogy nem is kell adapter csak simán felcsavarozod a helyére.

Köszi, akkor lényegében a féktest az mindegy hogy milyen csak az adapternek kell jónak lenni a villához és a féktesthez.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

sziasztok!
Lenne egy egyszerû kérdésem, most akarok venni elõször tárcsaféket de elakadtam az adapter típusánál. Külföldi oldalról szeretnék rendelni és oda az van irva "Post to IS mount". Én ezt ugy értelmezem hogy post mount és IS csatalakozású is egyben. Vagy ez mit jelent?
Ha megveszem akkor tudom cserélni az adaptert rajta ugy is nem? Tehát a féktestre bármilyen típusú adaptert rárakhatok legyen az IS vagy Post mount?
A bármilyen márkájú féktestrõl legyen szó gondlom csak egy fajta szabvány méretû van amire az IS és post mount adaptert is rá lehet rakni.

remélem érthetõen irtam :)
köszi
geri

többek között ezért kerül a boltban többe, hogy ne kelljen ilyen kérdésekkel a fórumra rohangálni....

segítene a válaszadásban, ha leírnád milyen féket akarsz venni (a shimano fékek pl csak postmountos verzióban jönnek, kivétel ez alól a mostani xtr. azaz ha IS-es féket akarsz, adapterrel kell megvenned.)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A villád az vagy IS vagy postmountos ugyanígy a féktest is IS versus PM aztán már csak a méretek vannak 140mm 160mm 180mm stb stb tudni kell milyen a villád ill a féktested ahhoz kell társítani az adaptert, de az is lehet hogy nem is kell adapter csak simán felcsavarozod a helyére.

bgeri

bgeri

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
sziasztok!
Lenne egy egyszerû kérdésem, most akarok venni elõször tárcsaféket de elakadtam az adapter típusánál. Külföldi oldalról szeretnék rendelni és oda az van irva "Post to IS mount". Én ezt ugy értelmezem hogy post mount és IS csatalakozású is egyben. Vagy ez mit jelent?
Ha megveszem akkor tudom cserélni az adaptert rajta ugy is nem? Tehát a féktestre bármilyen típusú adaptert rárakhatok legyen az IS vagy Post mount?
A bármilyen márkájú féktestrõl legyen szó gondlom csak egy fajta szabvány méretû van amire az IS és post mount adaptert is rá lehet rakni.

remélem érthetõen irtam :)
köszi
geri

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Ezekben sem csunya....a legszebb a TeamGreen, de az fehérholló piros pöttyös zokniban

Feltöltött kép
Feltöltött kép