Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:41
Írta 2010. július 28. - 17:51
Írta 2010. július 28. - 17:07
használattól függõen érdemes minimum egy évente légteleníteni. nem csak azért, mert levegõs lehet a rendszer, hanem hogy friss, tiszta olaj legyen benne. koszos olajjal hamarabb tönkre fog menni.
Írta 2010. július 28. - 16:45
Helló!
Szerintetek mennyire lenne reális ötlet légteleníteni egy éves használat után egy shimano xt 775-s szériás féket?
Betéteket már vettem hozzá,ezért jött fel a légtelenítés..
egyszerû próba,hogy belerakom a betéteket és megnézem mennyi a holtjátéka a fékkarnak?
Üdv,kösz az infókat
Szerintetek mennyire lenne reális ötlet légteleníteni egy éves használat után egy shimano xt 775-s szériás féket?
Betéteket már vettem hozzá,ezért jött fel a légtelenítés..
egyszerû próba,hogy belerakom a betéteket és megnézem mennyi a holtjátéka a fékkarnak?
Üdv,kösz az infókat
Írta 2010. július 28. - 00:09
Írta 2010. július 27. - 23:57
elõször is tanulj meg írni. másodszor is meg vidd szervizbe ha nem értesz hozzá.
ha húzod és semmi hatás akkor meg levegõs.
ha húzod és semmi hatás akkor meg levegõs.
Írta 2010. július 27. - 23:47
sziasztok!!
olyan kérdésem lenne, hogy a hayesstroker trail hidrás fék mennyire fog háttul mármint a fékkarnál értem hogy mennyia holtjáték!
mert vettem egy szettet de kicsi lett a fékcsõ ezért kicserétettem de mielõt bevittemszervizbe fel volt rakva csak máshol veettem el ig yelég volt a csõ... de nem is ez a lényeg! hanem hogy oyan furánakérzem mert hogy annira meg kell huzni a fékkart hogy fogjon!!!! ez normális vagy malyd vekopik vagy légtelenítsem le vagy mi???
lécci segítsetek mert be vagyok parvahogy szar:confused:
olyan kérdésem lenne, hogy a hayesstroker trail hidrás fék mennyire fog háttul mármint a fékkarnál értem hogy mennyia holtjáték!
mert vettem egy szettet de kicsi lett a fékcsõ ezért kicserétettem de mielõt bevittemszervizbe fel volt rakva csak máshol veettem el ig yelég volt a csõ... de nem is ez a lényeg! hanem hogy oyan furánakérzem mert hogy annira meg kell huzni a fékkart hogy fogjon!!!! ez normális vagy malyd vekopik vagy légtelenítsem le vagy mi???
lécci segítsetek mert be vagyok parvahogy szar:confused:
Írta 2010. július 27. - 10:52
Írta 2010. július 27. - 10:13
jaja, tavaly is Boneshaker-es volt már a Magura...
a Mali olyan nem a magura...
a Mali olyan nem a magura...
Írta 2010. július 27. - 10:07
de már akkor sem csak a mali volt a forgalmazó. meg kellett vón próbálni a másikat.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. július 27. - 08:18
ezek közül mindegyikhez volt szerencsém
Magura: + elborult durva fékerõ, szigoruan egyujjas, nagyon jó alkatrészellátás, - szeret fellevegõsödni, relativ sok müanyag a fékkarban
formula: + könnyû, szép, - extreme kicsi tulfolyó, könnyû megforralni
avid:+relativ könnyû, szép, - sok negativ tapasztalat miatt (kidolgozottsága, és most a belsõre gondolok) nem javaslom
XT: + etalon belsõ, tükörpolir minden, könnyû légtelenítés, ásványi olaj, - nah az nincs
shimano párti vagyok, abban tuti nem csalódsz
tavaj akart haverom magura tárcsát venni itthon és "nem tartunk tárcsát magyarországon raktáron" válasszal el volt intézve a malitól....
magurát neeeeee
Írta 2010. július 27. - 08:15
Én is az XT-t javaslom.Nekem nem volt vele problémám.
"Ride today, heal tomorrow"
Írta 2010. július 27. - 08:02
Írta 2010. július 27. - 07:43
ezek közül mindegyikhez volt szerencsém
Magura: + elborult durva fékerõ, szigoruan egyujjas, nagyon jó alkatrészellátás, - szeret fellevegõsödni, relativ sok müanyag a fékkarban
avid:+relativ könnyû, szép, - sok negativ tapasztalat miatt (kidolgozottsága, és most a belsõre gondolok) nem javaslom
XT: + etalon belsõ, tükörpolir minden, könnyû légtelenítés, ásványi olaj, - nah az nincs
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. július 26. - 21:28
Köszönöm a segítõ hozzászólásokat, lassan csak megállapodom valamelyiknél
üdv.Kar
üdv.Kar
Írta 2010. július 26. - 20:48
Meg brutális árkülönbségek vannak a felsorolt fékek között.
Én az XT-t venném, legolcsóbb, mûködik frankón.
Én az XT-t venném, legolcsóbb, mûködik frankón.
Írta 2010. július 26. - 17:44
a képedrõl következtetve a Formula The One kicsit túlzás lehet, én egy Formula RX vagy R1 möodellben gondolkodnék, jók egyébként a Formulák
Esetleg egy Hope Mono Mini-n is elgondolkodnék a helyedben
Esetleg egy Hope Mono Mini-n is elgondolkodnék a helyedben
Írta 2010. július 26. - 16:15
ezek közül formulával nem volt dolgom
maradékbó fékhatásban a legjobbank a magurát tartom viszont problémás lehet (szeret belevegõsõdni)
magam részérõl valami elixirt vennék. könnyû (ha számít) kurva jól fog, és úgy néz ki jól sikerült cucc (nem túl problémás)
maradékbó fékhatásban a legjobbank a magurát tartom viszont problémás lehet (szeret belevegõsõdni)
magam részérõl valami elixirt vennék. könnyû (ha számít) kurva jól fog, és úgy néz ki jól sikerült cucc (nem túl problémás)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Írta 2010. július 26. - 16:13
Nálam az xt a nyerõ jól adagolható kellõ fékrõ és itt nem az a fék érzés hogy nem fog-kopp-fog .
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. július 26. - 15:05
Sziasztok!
Eddig nótórius V-fék használó voltam, de most elhatároztam, hogy váltok tárcsára.
Az elképzeléseim között (kb ebben a sorrendben) ezek a szettek szerepelnének:
Magura Louise 2009
AVID Elixir CR 2010
Formula The One
Magura Louise BAT 2010
Shimano XT BR-M775
Visszaolvastam itt a fórumon kb. fél évre visszamenõleg, próbálva sok hasznos infót szerezni arról, melyikkel milyen tapasztalattal bírtok, de nem tudtam állást foglalni egyik mellett sem egyelõre.
Szokásos "kezdõ" kérdés: van jelentõs különbség ezek között? Ti melyiket ajánlanátok, avagy melyikrõl beszélnétek le? Nagyon nem nyúlhatok mellé egyikkel sem szvsz....
kizárólag maratonra, versenyzésre, stb.
köszi
Eddig nótórius V-fék használó voltam, de most elhatároztam, hogy váltok tárcsára.
Az elképzeléseim között (kb ebben a sorrendben) ezek a szettek szerepelnének:
Magura Louise 2009
AVID Elixir CR 2010
Formula The One
Magura Louise BAT 2010
Shimano XT BR-M775
Visszaolvastam itt a fórumon kb. fél évre visszamenõleg, próbálva sok hasznos infót szerezni arról, melyikkel milyen tapasztalattal bírtok, de nem tudtam állást foglalni egyik mellett sem egyelõre.
Szokásos "kezdõ" kérdés: van jelentõs különbség ezek között? Ti melyiket ajánlanátok, avagy melyikrõl beszélnétek le? Nagyon nem nyúlhatok mellé egyikkel sem szvsz....
kizárólag maratonra, versenyzésre, stb.
köszi
Írta 2010. július 25. - 21:13
ha 160as tarcsaval akarod hasznalni, akkor nem fog kelleni semmi adapter. igy mint ez:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F