Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:41
Írta 2010. július 28. - 20:22

Rendben köszi. Annyit segítsetek még hogy 70% Alkohol jó e a tárcsára tisztítani? Meg hogy nehéz e kivenni a fékpofát vagy nem muszáj szakemberhez vinnem?
Írta 2010. július 28. - 20:22

Írta 2010. július 28. - 20:20

a probléma valószínûleg a wd40, de túlnyomó részt nem olaj alkotja.
láncra láncolaj vagy teflonos spray. kenésre noname lítiumos zsír. (pl. bödönös Mol LZS)
láncra láncolaj vagy teflonos spray. kenésre noname lítiumos zsír. (pl. bödönös Mol LZS)
Írta 2010. július 28. - 20:18

Írta 2010. július 28. - 20:15

nem olaj került a rendszerbe, mert a wd40 70% petróleum. és ne is használd kenésre mert nem arra való, az egy penetráló szer.
Írta 2010. július 28. - 20:11

A biciklit OMV kútnál nagynyomásúval mostam öblítés programmal. a tárcsát egy sima száraz ronggyal töröltem át. WD40-el olajoztam láncot meg ilyesmiket. Akkor csak olaj került a fékbetéthez. Holnap megpróbálom valamivel letörölni a féktárcsát. 70%-os alkohol nem jó rá? A Fékbetétet nehéz kiszedni/visszatenni?
Köszi
Köszi
Írta 2010. július 28. - 20:06

Azért ha még a lejtõ után sem fog ne dobd ki rögtön hanem tedd fel pl gázégõre, perzselõre, de akár elektromos vagy kerámia lapos fözõ alkalmatosságra és melegítsd fel rendesen nekem tök olajos fékbetét is teljesen használható lett.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. július 28. - 20:05

Sziasztok!
Csereltem (volan) ma betete avid juicy 7-es fekben. Kiszedtem a regit, es beraktam az ujat de a rugo kint maradt.
es most sehogy nem tudom kivenni. Akarhogy rangatom feszegetem nem jon. A "pad contact-point adjustment" beleszolhat a dologba? Ki kellett volna azt tekernem?
Elore is koszi!
Csereltem (volan) ma betete avid juicy 7-es fekben. Kiszedtem a regit, es beraktam az ujat de a rugo kint maradt.

Elore is koszi!
Sp
Írta 2010. július 28. - 19:32

- mivel mostad le a bringát?
- mivel törölted át a tárcsát? (a legjobb sebbenzinnel, vagy tárcsaféktisztítóval)
- mit és hogyan olajoztál...és az milyen távol volt a tárcsától/féktesttõl (hajtógázas kenõanyaggal nagyon óvatosan kell dolgozni, mert könnyen eljut a nemkívánatos helyekre is)
mindezektõl függetlenül összekoszolhattad a tárcsát, vagy a fékbetétet
elsõ nekifutásra töröld át még egyszer a tárcsát, dörzspapírral csiszold meg a betétet, aztán keress egy hosszabb lejtõt, ahol tartósabban is lehet "melegíteni" a féket és próbáld meg bekoptatni (ha nem javul, akkor a betét kuka).
- mivel törölted át a tárcsát? (a legjobb sebbenzinnel, vagy tárcsaféktisztítóval)
- mit és hogyan olajoztál...és az milyen távol volt a tárcsától/féktesttõl (hajtógázas kenõanyaggal nagyon óvatosan kell dolgozni, mert könnyen eljut a nemkívánatos helyekre is)
mindezektõl függetlenül összekoszolhattad a tárcsát, vagy a fékbetétet
elsõ nekifutásra töröld át még egyszer a tárcsát, dörzspapírral csiszold meg a betétet, aztán keress egy hosszabb lejtõt, ahol tartósabban is lehet "melegíteni" a féket és próbáld meg bekoptatni (ha nem javul, akkor a betét kuka).
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. július 28. - 18:56

Sziasztok.
Lenne egy olyan problémám, hogy van nékem egy mechanikus tárcsafékem. Ma lemostam a bringát utána pár alkatrészt beolajoztam, és utána már nem igazán akart úgy fogni a fék mint ahogy mosás elõtt fogott. A tárcsát áttöröltem, nem hiszem, hogy olajos lenne. A fékkarnál húztam a bovdenen, hogy erõsebb legyen de így sem akarja. Van valakinek valami ötlete, hogyan tudnám a régivé varázsolni?
Lenne egy olyan problémám, hogy van nékem egy mechanikus tárcsafékem. Ma lemostam a bringát utána pár alkatrészt beolajoztam, és utána már nem igazán akart úgy fogni a fék mint ahogy mosás elõtt fogott. A tárcsát áttöröltem, nem hiszem, hogy olajos lenne. A fékkarnál húztam a bovdenen, hogy erõsebb legyen de így sem akarja. Van valakinek valami ötlete, hogyan tudnám a régivé varázsolni?
Írta 2010. július 28. - 17:51

Írta 2010. július 28. - 17:07

használattól függõen érdemes minimum egy évente légteleníteni. nem csak azért, mert levegõs lehet a rendszer, hanem hogy friss, tiszta olaj legyen benne. koszos olajjal hamarabb tönkre fog menni.
Írta 2010. július 28. - 16:45

Helló!
Szerintetek mennyire lenne reális ötlet légteleníteni egy éves használat után egy shimano xt 775-s szériás féket?
Betéteket már vettem hozzá,ezért jött fel a légtelenítés..
egyszerû próba,hogy belerakom a betéteket és megnézem mennyi a holtjátéka a fékkarnak?
Üdv,kösz az infókat
Szerintetek mennyire lenne reális ötlet légteleníteni egy éves használat után egy shimano xt 775-s szériás féket?
Betéteket már vettem hozzá,ezért jött fel a légtelenítés..
egyszerû próba,hogy belerakom a betéteket és megnézem mennyi a holtjátéka a fékkarnak?
Üdv,kösz az infókat
Írta 2010. július 28. - 00:09

Írta 2010. július 27. - 23:57

elõször is tanulj meg írni. másodszor is meg vidd szervizbe ha nem értesz hozzá.
ha húzod és semmi hatás akkor meg levegõs.
ha húzod és semmi hatás akkor meg levegõs.
Írta 2010. július 27. - 23:47

sziasztok!!
olyan kérdésem lenne, hogy a hayesstroker trail hidrás fék mennyire fog háttul mármint a fékkarnál értem hogy mennyia holtjáték!
mert vettem egy szettet de kicsi lett a fékcsõ ezért kicserétettem de mielõt bevittemszervizbe fel volt rakva csak máshol veettem el ig yelég volt a csõ... de nem is ez a lényeg! hanem hogy oyan furánakérzem mert hogy annira meg kell huzni a fékkart hogy fogjon!!!! ez normális vagy malyd vekopik vagy légtelenítsem le vagy mi???
lécci segítsetek mert be vagyok parvahogy szar:confused:
olyan kérdésem lenne, hogy a hayesstroker trail hidrás fék mennyire fog háttul mármint a fékkarnál értem hogy mennyia holtjáték!
mert vettem egy szettet de kicsi lett a fékcsõ ezért kicserétettem de mielõt bevittemszervizbe fel volt rakva csak máshol veettem el ig yelég volt a csõ... de nem is ez a lényeg! hanem hogy oyan furánakérzem mert hogy annira meg kell huzni a fékkart hogy fogjon!!!! ez normális vagy malyd vekopik vagy légtelenítsem le vagy mi???
lécci segítsetek mert be vagyok parvahogy szar:confused:

Írta 2010. július 27. - 10:52

Írta 2010. július 27. - 10:13

jaja, tavaly is Boneshaker-es volt már a Magura...
a Mali olyan nem a magura...
a Mali olyan nem a magura...
Írta 2010. július 27. - 10:07

de már akkor sem csak a mali volt a forgalmazó. meg kellett vón próbálni a másikat.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. július 27. - 08:18

ezek közül mindegyikhez volt szerencsém
Magura: + elborult durva fékerõ, szigoruan egyujjas, nagyon jó alkatrészellátás, - szeret fellevegõsödni, relativ sok müanyag a fékkarban
formula: + könnyû, szép, - extreme kicsi tulfolyó, könnyû megforralni
avid:+relativ könnyû, szép, - sok negativ tapasztalat miatt (kidolgozottsága, és most a belsõre gondolok) nem javaslom
XT: + etalon belsõ, tükörpolir minden, könnyû légtelenítés, ásványi olaj, - nah az nincs
shimano párti vagyok, abban tuti nem csalódsz
tavaj akart haverom magura tárcsát venni itthon és "nem tartunk tárcsát magyarországon raktáron" válasszal el volt intézve a malitól....
magurát neeeeee