Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok!

Avid hidraulikus tárcsafékeket csak azzal a speckó cuccal lehet újratölteni, légteleníteni, vagy van más lehetõség is?

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Üdv!

Hayes MX-2 fékpofával kompatibilis a GX-2 féknyereg? Neten találtam egy helyen, ahol így hirdettek fékpofákat, de élõben van különbség a jelenlegi és az új pofa között. És nem csak kopottságban :)

Suhanc

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
ez a tárcsára vonatkozik, de jah, de sztem ki tud jönni a dugattyú a sima ztárcsához is, de lényegében csaka vented discel van értelme sztem :) jópénzért persze, de ha lenne rá már rég ott virítana a bringán

utólag látom mire írtad... szal végülis semmi értelme nem volt ennek... :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
pontosan, vented tárcsához hozzá valo féknyereg kell

itt irják is

The amazing new Vented (Patent. Pend) Rotor is available ONLY FOR
THE MOTO V2 BRAKE. It is not retrofittable to the Mono range of brakes.
It is wider than a standard or floating rotor.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nyilvan. de a hutott tarcsahoz a feknyeregnek szelesebbnek kell lennie nem?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
õõõ, nem alap sztem, pl crc-n csak a készreszerelt fék megy adapter és tárcsa nélkül és pluszba kll venni a tárcsát meg az adaptert

derék a difi am a floatin és a vented disc közt....

Hope Disc V2 Vented Rotor | Buy Online | ChainReactionCycles.com vented

http://www.chainreac...x?ModelID=16365 sima floating

az alapforma ugyanaz, csak a vented "dupla réteg" és viszi ela hõt a légáram, pluz jobban kinyomja a vizet középre

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja azt hittem a belso hutesu tarcsa az extra. nem tudtam hogy alapbol azzal jon
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
meg ugye X2 és V2 közt igen nagy difi a felületn kívül a tácsa közt áramló levegõ...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Tam: súlyban mi a különbség az m4 és x2 között? illetve mi a difi az x2 és v2 közt tudásban/anyagiakban?

suly kulonbsegrol passzolok. M4 elso es X2 hatsom van de legtelenitve jottek. szal a lenyegesen hosszabb fekvezetek miatt nem igazan osszehasonlithato a sulyuk. a fekkar ugyanaz, nyilvan a 2 dugattyu vs 4 miatt van kulonbseg.

V2 picit dragabb mint a X2, es abban nagyobb dugo van, meg az a nagyobb fekfeluletu tarcsat hasznalja. az a DH fek.

Feltöltött kép Feltöltött kép

mennyivel durvább a hope mint az xt?

hat jol fogott az XT is, de van kulonbseg. nyilvan nem tudom azt mondani hogy 13.76%-kal jobban fog, de eszreveheto a difi.

RAUH-Welt
B E G R I F F

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 hozzászólás
sziasztok!
Avid Elixir R fékhez milyen tárcsát ajánlotok? (6 csavaros, 203mm)

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
nekem az M4 mindig cincog, le van kakkantva.... fog oszt kész

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
jó, ugye azt mondod nyolcas van a tárcsában, de mindegyikben van, szal az a kérdés mekkora

nekem pl. több váznál, több féknél és ezek kombinációjánál is mindig a hátsó 6"-os tárcsába ment szemmel jól látható nyolcas fogalmam sincs miért (elég sokat szoktam pepecselni a beállítással, hogy tökéletes legyen)

szal nem egy halálos dolog ez

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Köszi
a tárcsa centerlockos, de megnéztem a rögzítõ gyûrût és nem laza.

Lehet, hogy csak a tárcsának a rögzítõcsavarjai lazultak ki....(ha csavaros)

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Köszi
Néztem én is hogy mozog-e mindkét dugattyú, de teljesen normálisan mûködnek.
Az egyengetésen még gondolkodom.

Üdv!

Nekem elég gyakori problémám volt. Egyik lehetõség: Az agyon nem egyenes az a rész, ahová a tárcsát felfogatod. Megeshet. A másik pedig, hogy hidrásnál nem mozog a belsõ dugattyú. Mech. tárcsánál ugye eleve nem mozog, nekem ezért lett benne nyolcas.
Ha tárcsaegyengetõvel nem lehet megcsinálni, valószínûleg kuka. Nekem szerencsére sikerült.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Erre gondoltam. Igaz nekem nem ez a típus van, de nagyjából hasonló. Nekem megérte az árát.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
tárcsa kiegyenesítés:
Feltöltött kép

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Nekem itt ajánlgatták a BB7-et (bowdenes).Érdemes megpróbálni szerintem. Kerékpár, kerékpár alkatrész, és kerékpár felszerelés webáruház -> Itt 15000 körül van 160-as tárcsával. Fékkar meg az, amit eddig használtál:).

Sziasztok.

Tudnátok ajánlani elsõ féknek valami f@sza kis tárcsaféket? Hátul egy MX4 van. A váz egy PolarX 4X (2007-es). Az erõsebb fajtából kéne valami. 15E körül?! (ja és komplett kéne tehát fékkar, tárcsa meg minden). (innen az apróból vennék szerintem)

Köszi

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Lehet, hogy csak a tárcsának a rögzítõcsavarjai lazultak ki....(ha csavaros)

Sziasztok!

olyan problémám van hogy keletkezett egy nyolcas a hátsó féktárcsámban (Shimano SM-RT79 180mm), na most azt nem értem hogy hogyan mert nem történt semmi ami ezt indokolná.
Esetleg magában a kerékben van nyolcas attól a tárcsa is kacsázik?

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Üdv!

Nekem elég gyakori problémám volt. Egyik lehetõség: Az agyon nem egyenes az a rész, ahová a tárcsát felfogatod. Megeshet. A másik pedig, hogy hidrásnál nem mozog a belsõ dugattyú. Mech. tárcsánál ugye eleve nem mozog, nekem ezért lett benne nyolcas.
Ha tárcsaegyengetõvel nem lehet megcsinálni, valószínûleg kuka. Nekem szerencsére sikerült.

warpig

warpig

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
a hõterheléstõl elvetemedett. csinálnak ilyet a tárcsák. gondolom kézzel nem tudod kiegyengetni, lehet, hogy csere