Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

DanielLong

DanielLong

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Csak tipp volt...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
gumi a tárcsa rögzítésénél..?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

DanielLong

DanielLong

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Hali!

Olyan kérdésem lenne, hogy normális-e, ha a kerék egy icipicit tud mozogni behúzott féknél. A fék egy bowdenes Shimano RM-465. Amikor behúzom a féket(mindkét keréknél elõfordul) a kerék nagyon minimálisat(1 centi kb) tud még forogni, miközben a tárcsa egy helyben marad. A tárcsa nem csavarokkal van rögzítve, (ez lehet a centerlockos megoldás?) így el tudom képzelni, hogy esetleg valahol a tárcsa rögzítésénél egy gumi engedhetne egy picit. Válaszokért elõre is köszi!

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Két kerékszettet használnék ugyanazzal a fékkel... Mindig szereljem át a tárcsákat, vagy esetleg érdemes abból is két szettel próbálkozni? (Sajnos nem centerlock-os... :S)

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 posts
legalább meg lsz oldva olcsóbban, utána cska szilikoncsõ kertész áruházból meg fecskendõ, lehetõleg nem a korház kukájából :D oszt pá

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts

Avid-é is M5. Csavarboltban lehet kapni sárgarézbõl készült csavart, amit akár házilag is ki lehet fúrni (oszlopos fúrógép elõnyben, de biztos kezûek a kézben tartott géppel is elboldogulnak).

Hehe. Mindig elfelejtem, hogy a volt melóhelyemen van ügyi esztergányos. Majd megtámadom egy mûszaki rajzzal. És akkor nem lesz kókányolás.
Köszi a válaszokat!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Avid-é is M5. Csavarboltban lehet kapni sárgarézbõl készült csavart, amit akár házilag is ki lehet fúrni (oszlopos fúrógép elõnyben, de biztos kezûek a kézben tartott géppel is elboldogulnak).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 posts
ha nagyon mázlid van tucc venni bele felfúrt csavart, ami a hopeokban is van pl. azzal meg lehet oldani sztem
ha nagyon akarod nelveheted az esztét egy jo fémmegmunkálónak h fúrjon egy (nemtom hanyas) pl 4es csavarba 1es lyukat... :D és akkor arra már rá lehet kínozni a csövet

ha megmondod hanyas a menet lehet tok segíteni egy régi hope csavarral, persze ha megvan még valahol.... a hope-é talán 5 mm-es menet

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts

Üdv!

Hidraulikus tárcsafékek összerakása, légtelenítése ? kiemelt, tech ? Bikemag
Lehet így is. Vagy ha van a közelben megbízható szerviz, akkor ott is megcsinálják.

Köszi szépen! Ezt ismerem. Az SLX-emet ez alapján simán megcsináltam, de az AVID-on nincsen feltöltõ csonk a féknyergen, hanem a nyeregnél és a fékkarnál is csak egy menetes csatlakozófurat van a fecskendõk csatlakoztatására. Arra vártam (várok) választ, hogy valaki kijátszotta-e már ezt valahogy. A légtelenítõ szett meg mocskos drága. Vagy lehet kapni csak azt a kis csatlakozót ami a gyári légtelenítõcuccon van? Hisz' onnantól ugyanúgy csak fecskendõ kell gumicsõvel.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
Üdv!

Hidraulikus tárcsafékek összerakása, légtelenítése ? kiemelt, tech ? Bikemag
Lehet így is. Vagy ha van a közelben megbízható szerviz, akkor ott is megcsinálják.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Sziasztok!

Avid hidraulikus tárcsafékeket csak azzal a speckó cuccal lehet újratölteni, légteleníteni, vagy van más lehetõség is?

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
Üdv!

Hayes MX-2 fékpofával kompatibilis a GX-2 féknyereg? Neten találtam egy helyen, ahol így hirdettek fékpofákat, de élõben van különbség a jelenlegi és az új pofa között. És nem csak kopottságban :)

Suhanc

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 posts
ez a tárcsára vonatkozik, de jah, de sztem ki tud jönni a dugattyú a sima ztárcsához is, de lényegében csaka vented discel van értelme sztem :) jópénzért persze, de ha lenne rá már rég ott virítana a bringán

utólag látom mire írtad... szal végülis semmi értelme nem volt ennek... :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
pontosan, vented tárcsához hozzá valo féknyereg kell

itt irják is

The amazing new Vented (Patent. Pend) Rotor is available ONLY FOR
THE MOTO V2 BRAKE. It is not retrofittable to the Mono range of brakes.
It is wider than a standard or floating rotor.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nyilvan. de a hutott tarcsahoz a feknyeregnek szelesebbnek kell lennie nem?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 posts
õõõ, nem alap sztem, pl crc-n csak a készreszerelt fék megy adapter és tárcsa nélkül és pluszba kll venni a tárcsát meg az adaptert

derék a difi am a floatin és a vented disc közt....

Hope Disc V2 Vented Rotor | Buy Online | ChainReactionCycles.com vented

http://www.chainreac...x?ModelID=16365 sima floating

az alapforma ugyanaz, csak a vented "dupla réteg" és viszi ela hõt a légáram, pluz jobban kinyomja a vizet középre

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ja azt hittem a belso hutesu tarcsa az extra. nem tudtam hogy alapbol azzal jon
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 posts
meg ugye X2 és V2 közt igen nagy difi a felületn kívül a tácsa közt áramló levegõ...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Tam: súlyban mi a különbség az m4 és x2 között? illetve mi a difi az x2 és v2 közt tudásban/anyagiakban?

suly kulonbsegrol passzolok. M4 elso es X2 hatsom van de legtelenitve jottek. szal a lenyegesen hosszabb fekvezetek miatt nem igazan osszehasonlithato a sulyuk. a fekkar ugyanaz, nyilvan a 2 dugattyu vs 4 miatt van kulonbseg.

V2 picit dragabb mint a X2, es abban nagyobb dugo van, meg az a nagyobb fekfeluletu tarcsat hasznalja. az a DH fek.

Feltöltött kép Feltöltött kép

mennyivel durvább a hope mint az xt?

hat jol fogott az XT is, de van kulonbseg. nyilvan nem tudom azt mondani hogy 13.76%-kal jobban fog, de eszreveheto a difi.

RAUH-Welt
B E G R I F F

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 posts
sziasztok!
Avid Elixir R fékhez milyen tárcsát ajánlotok? (6 csavaros, 203mm)