Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Kérdés: Magura Marta fékhez milyen adapter a jó? Csak a sajátja (amibõl nem nagyon találok a Magura weboldalon se, csak a hátsóhoz 180-ast), vagy más is mûködik vele? Elsõ fékhez kellene IS-rõl PM-re, 180-as tárcsához.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Formula ORO K18-as fékszetthez keresek 6 csavaros, 160mm-es és 180mm-es tárcsákat. Miket érdemes nézni? Zoggie - jó árban van, de fogalmam sincs, hogy milyen minõség. Hayes? Avid? BTS?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

MJani01! Köszönöm a gyors reagálást. Akkor ezek szerint nekem ha 185mm-es hátsó tárcsám van akkor az alábbi link alatt a másodikat kell válasszam? :)

-- Bikemarket.hu -- Avid*Trcsafk adapter - IS 160mm v. 185mm

Igen.

A sebesség mindent megold.

Tomcat

Tomcat

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
MJani01! Köszönöm a gyors reagálást. Akkor ezek szerint nekem ha 185mm-es hátsó tárcsám van akkor az alábbi link alatt a másodikat kell válasszam? :)

-- Bikemarket.hu -- Avid Trcsafk adapter - IS 160mm v. 185mm

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szevasztok!
Valaki segítsen légyszi. Egy átalakító adapterre lenne szükségem (AVID Elixir 5) és nem tudom, hogy ennek a féknyeregnek IS vagy PM (Post Mount) rögzítése van-e. A bringámnak asszem IS bár az sem 100% Aki jártas a dolgokban légyszíves segítsen. Ha kell fényképet is küldök. Elõre is köszi.

PM a fék.
A bringa 99%, hogy IS. Ha lefényképezed kapásból megmondjuk, hogy milyen. Ha oldalról nézve átlátsz a váz fékszemein akkor IS. Ha nem akkor PM.

A sebesség mindent megold.

Tomcat

Tomcat

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Szevasztok!
Valaki segítsen légyszi. Egy átalakító adapterre lenne szükségem (AVID Elixir 5) és nem tudom, hogy ennek a féknyeregnek IS vagy PM (Post Mount) rögzítése van-e. A bringámnak asszem IS bár az sem 100% Aki jártas a dolgokban légyszíves segítsen. Ha kell fényképet is küldök. Elõre is köszi.

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
kellett is ez a CL nekünk... nem vol jo a 6 csavar... :) nem lenne mivel bekavarni akakit a shimanonak...

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Hali!

Olyan kérdésem lenne, hogy normális-e, ha a kerék egy icipicit tud mozogni behúzott féknél. A fék egy bowdenes Shimano RM-465. Amikor behúzom a féket(mindkét keréknél elõfordul) a kerék nagyon minimálisat(1 centi kb) tud még forogni, miközben a tárcsa egy helyben marad. A tárcsa nem csavarokkal van rögzítve, (ez lehet a centerlockos megoldás?) így el tudom képzelni, hogy esetleg valahol a tárcsa rögzítésénél egy gumi engedhetne egy picit. Válaszokért elõre is köszi!

Nekem ugyanez volt SLX tárcsával. Az alu tartóbakra a tárcsa szegecsekkel van szerelve, ezek lazultak meg. Valószínûleg ez lehet a probléma a tiéddel is. Ellenõrizni úgy tudod, hogy behúzott féknél ráhelyezed az ujjad az egyik szegecsre úgy, hogy a tartóbakhoz is hozzáérjen. Így ha lifegteted a bringát, érezni, hogy a szegecs elmozdul a bakhoz képest (lötyög benne), persze nagyon minimálisan. Ha garis cseréltesd ki, ha nem, akkor egyszerûen javítható, de sajnos nem végleges, elõbb-utóbb újra kilazul (tapasztalat).

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Én már találkoztam ilyennel megvolt tépve a centerlock csavar és ettõl függetlenül kotyogott a tárcsa az agyon, gyári hibás valamelyik esetleg mindkettõ. Az egyik általam ismert esetnél gariba lett cserélve az agy.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
CL rögzítés szerintem nem képes engedni. Ha laza a záróanya bármikor meghúzhatod, vagy meghúzathatod egy szervizben.

Én nem nagyon értem ezt a mozgás dolgot...elképzelhetõ hogy nincs rendesen meghúzva egyetlen küllõ sem?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

DanielLong

DanielLong

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Csak tipp volt...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
gumi a tárcsa rögzítésénél..?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

DanielLong

DanielLong

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Hali!

Olyan kérdésem lenne, hogy normális-e, ha a kerék egy icipicit tud mozogni behúzott féknél. A fék egy bowdenes Shimano RM-465. Amikor behúzom a féket(mindkét keréknél elõfordul) a kerék nagyon minimálisat(1 centi kb) tud még forogni, miközben a tárcsa egy helyben marad. A tárcsa nem csavarokkal van rögzítve, (ez lehet a centerlockos megoldás?) így el tudom képzelni, hogy esetleg valahol a tárcsa rögzítésénél egy gumi engedhetne egy picit. Válaszokért elõre is köszi!

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Két kerékszettet használnék ugyanazzal a fékkel... Mindig szereljem át a tárcsákat, vagy esetleg érdemes abból is két szettel próbálkozni? (Sajnos nem centerlock-os... :S)

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
legalább meg lsz oldva olcsóbban, utána cska szilikoncsõ kertész áruházból meg fecskendõ, lehetõleg nem a korház kukájából :D oszt pá

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Avid-é is M5. Csavarboltban lehet kapni sárgarézbõl készült csavart, amit akár házilag is ki lehet fúrni (oszlopos fúrógép elõnyben, de biztos kezûek a kézben tartott géppel is elboldogulnak).

Hehe. Mindig elfelejtem, hogy a volt melóhelyemen van ügyi esztergányos. Majd megtámadom egy mûszaki rajzzal. És akkor nem lesz kókányolás.
Köszi a válaszokat!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Avid-é is M5. Csavarboltban lehet kapni sárgarézbõl készült csavart, amit akár házilag is ki lehet fúrni (oszlopos fúrógép elõnyben, de biztos kezûek a kézben tartott géppel is elboldogulnak).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
ha nagyon mázlid van tucc venni bele felfúrt csavart, ami a hopeokban is van pl. azzal meg lehet oldani sztem
ha nagyon akarod nelveheted az esztét egy jo fémmegmunkálónak h fúrjon egy (nemtom hanyas) pl 4es csavarba 1es lyukat... :D és akkor arra már rá lehet kínozni a csövet

ha megmondod hanyas a menet lehet tok segíteni egy régi hope csavarral, persze ha megvan még valahol.... a hope-é talán 5 mm-es menet

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Üdv!

Hidraulikus tárcsafékek összerakása, légtelenítése ? kiemelt, tech ? Bikemag
Lehet így is. Vagy ha van a közelben megbízható szerviz, akkor ott is megcsinálják.

Köszi szépen! Ezt ismerem. Az SLX-emet ez alapján simán megcsináltam, de az AVID-on nincsen feltöltõ csonk a féknyergen, hanem a nyeregnél és a fékkarnál is csak egy menetes csatlakozófurat van a fecskendõk csatlakoztatására. Arra vártam (várok) választ, hogy valaki kijátszotta-e már ezt valahogy. A légtelenítõ szett meg mocskos drága. Vagy lehet kapni csak azt a kis csatlakozót ami a gyári légtelenítõcuccon van? Hisz' onnantól ugyanúgy csak fecskendõ kell gumicsõvel.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Üdv!

Hidraulikus tárcsafékek összerakása, légtelenítése ? kiemelt, tech ? Bikemag
Lehet így is. Vagy ha van a közelben megbízható szerviz, akkor ott is megcsinálják.