Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2010. augusztus 13. - 07:54

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2010. augusztus 12. - 22:13

Írta 2010. augusztus 09. - 23:18

MJani01! Köszönöm a gyors reagálást. Akkor ezek szerint nekem ha 185mm-es hátsó tárcsám van akkor az alábbi link alatt a másodikat kell válasszam?
-- Bikemarket.hu -- Avid*Trcsafk adapter - IS 160mm v. 185mm
Igen.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. augusztus 09. - 23:04

-- Bikemarket.hu -- Avid Trcsafk adapter - IS 160mm v. 185mm
Írta 2010. augusztus 09. - 22:33

Szevasztok!
Valaki segítsen légyszi. Egy átalakító adapterre lenne szükségem (AVID Elixir 5) és nem tudom, hogy ennek a féknyeregnek IS vagy PM (Post Mount) rögzítése van-e. A bringámnak asszem IS bár az sem 100% Aki jártas a dolgokban légyszíves segítsen. Ha kell fényképet is küldök. Elõre is köszi.
PM a fék.
A bringa 99%, hogy IS. Ha lefényképezed kapásból megmondjuk, hogy milyen. Ha oldalról nézve átlátsz a váz fékszemein akkor IS. Ha nem akkor PM.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. augusztus 09. - 22:26

Valaki segítsen légyszi. Egy átalakító adapterre lenne szükségem (AVID Elixir 5) és nem tudom, hogy ennek a féknyeregnek IS vagy PM (Post Mount) rögzítése van-e. A bringámnak asszem IS bár az sem 100% Aki jártas a dolgokban légyszíves segítsen. Ha kell fényképet is küldök. Elõre is köszi.
Írta 2010. augusztus 09. - 21:15

Írta 2010. augusztus 09. - 20:00

Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy normális-e, ha a kerék egy icipicit tud mozogni behúzott féknél. A fék egy bowdenes Shimano RM-465. Amikor behúzom a féket(mindkét keréknél elõfordul) a kerék nagyon minimálisat(1 centi kb) tud még forogni, miközben a tárcsa egy helyben marad. A tárcsa nem csavarokkal van rögzítve, (ez lehet a centerlockos megoldás?) így el tudom képzelni, hogy esetleg valahol a tárcsa rögzítésénél egy gumi engedhetne egy picit. Válaszokért elõre is köszi!
Nekem ugyanez volt SLX tárcsával. Az alu tartóbakra a tárcsa szegecsekkel van szerelve, ezek lazultak meg. Valószínûleg ez lehet a probléma a tiéddel is. Ellenõrizni úgy tudod, hogy behúzott féknél ráhelyezed az ujjad az egyik szegecsre úgy, hogy a tartóbakhoz is hozzáérjen. Így ha lifegteted a bringát, érezni, hogy a szegecs elmozdul a bakhoz képest (lötyög benne), persze nagyon minimálisan. Ha garis cseréltesd ki, ha nem, akkor egyszerûen javítható, de sajnos nem végleges, elõbb-utóbb újra kilazul (tapasztalat).
Írta 2010. augusztus 09. - 15:14

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. augusztus 09. - 15:10

Én nem nagyon értem ezt a mozgás dolgot...elképzelhetõ hogy nincs rendesen meghúzva egyetlen küllõ sem?
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. augusztus 09. - 14:55

Írta 2010. augusztus 09. - 14:37

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. augusztus 09. - 14:30

Olyan kérdésem lenne, hogy normális-e, ha a kerék egy icipicit tud mozogni behúzott féknél. A fék egy bowdenes Shimano RM-465. Amikor behúzom a féket(mindkét keréknél elõfordul) a kerék nagyon minimálisat(1 centi kb) tud még forogni, miközben a tárcsa egy helyben marad. A tárcsa nem csavarokkal van rögzítve, (ez lehet a centerlockos megoldás?) így el tudom képzelni, hogy esetleg valahol a tárcsa rögzítésénél egy gumi engedhetne egy picit. Válaszokért elõre is köszi!
Írta 2010. augusztus 09. - 12:03

Írta 2010. augusztus 09. - 08:45

Írta 2010. augusztus 08. - 23:45

Avid-é is M5. Csavarboltban lehet kapni sárgarézbõl készült csavart, amit akár házilag is ki lehet fúrni (oszlopos fúrógép elõnyben, de biztos kezûek a kézben tartott géppel is elboldogulnak).
Hehe. Mindig elfelejtem, hogy a volt melóhelyemen van ügyi esztergányos. Majd megtámadom egy mûszaki rajzzal. És akkor nem lesz kókányolás.
Köszi a válaszokat!
Írta 2010. augusztus 08. - 21:16

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. augusztus 08. - 19:41

ha nagyon akarod nelveheted az esztét egy jo fémmegmunkálónak h fúrjon egy (nemtom hanyas) pl 4es csavarba 1es lyukat...

ha megmondod hanyas a menet lehet tok segíteni egy régi hope csavarral, persze ha megvan még valahol.... a hope-é talán 5 mm-es menet
Írta 2010. augusztus 08. - 13:56

Üdv!
Hidraulikus tárcsafékek összerakása, légtelenítése ? kiemelt, tech ? Bikemag
Lehet így is. Vagy ha van a közelben megbízható szerviz, akkor ott is megcsinálják.
Köszi szépen! Ezt ismerem. Az SLX-emet ez alapján simán megcsináltam, de az AVID-on nincsen feltöltõ csonk a féknyergen, hanem a nyeregnél és a fékkarnál is csak egy menetes csatlakozófurat van a fecskendõk csatlakoztatására. Arra vártam (várok) választ, hogy valaki kijátszotta-e már ezt valahogy. A légtelenítõ szett meg mocskos drága. Vagy lehet kapni csak azt a kis csatlakozót ami a gyári légtelenítõcuccon van? Hisz' onnantól ugyanúgy csak fecskendõ kell gumicsõvel.
Írta 2010. augusztus 08. - 11:51

Hidraulikus tárcsafékek összerakása, légtelenítése ? kiemelt, tech ? Bikemag
Lehet így is. Vagy ha van a közelben megbízható szerviz, akkor ott is megcsinálják.