Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

Dreamair

Dreamair

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Tárcsát cserélnék, de szembetalálkoztam azzal, hogy 5 csavaros a tárcsa rögzítésem. Azt találtam, hogy a Hope gyártott ilyen tárcsákat. Mondjuk jelenleg egy Grimeca tárcsa van fenn, de szeretnék egy 180 mm-es felrakni. Tud valaki segíteni, hogy hol találok 5 csavaros tárcsát? Elõre is köszi.

Kérdés: Magura Marta fékhez milyen adapter a jó? Csak a sajátja (amibõl nem nagyon találok a Magura weboldalon se, csak a hátsóhoz 180-ast), vagy más is mûködik vele? Elsõ fékhez kellene IS-rõl PM-re, 180-as tárcsához.

Szia!

Nekem Julie-hoz jó volt a Shimano adapter is.

atom86

atom86

új vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Helló van egy lx tárcsafékem (BR m585) gyári fékpofa g2 cleansweep asszem g3 féktárcsa és hátul lassításkor rezonál. Mi lehet a hiba. Az elsõ féknél pedig az volt a problémám hogy a dugattyú nem ment vissza rendesen a helyére ezért nem tudtam beállítani. Nyomtam rá egy kis tf2 bízva benne, hogy ez nem fogja szétbaszni, meg le is pucoltam. azóta mûködik elég jól. Nem tudom, hogy ez normális-e vagy érdemes szervízbe vinni. Tényleg nem mentem vele sokat de azt elég nagy sárban.
Elõre is kössz a segítséget

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 posts

ha tudod, vedd ki a fékpofákat és a dugattyúknál fogva nyomd vissza.

így csináltam, hibátlan lett. köszi!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
ha tudod, vedd ki a fékpofákat és a dugattyúknál fogva nyomd vissza.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Közéjük nyomsz egy csavarhúzót és szét feszíted õket berakod a kereket és örülsz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
Sziasztok!
Versenyrõl hazafelé az elsõkerék-mentesített bicóban benyomódott a fékkar. A fékpofák annyira összeugrottak, hogy nem fér be közéjük a tárcsa. Mi ilyenkor a teendõ?
Köszi,
szabop27

aszkaribusz

aszkaribusz

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Helló

Egy kis segítségre lenne szükségem. Van 1 Avid Juicy 5ös fékem és vettem bele új betéteket, nagy nehezen beleszenvedtem és felraktam, de fullon fogja a tárcsát, vagy is menni lehet a géppel, de befog elég rendesen. Megnéztem és az 1ik felén beljebb van a dugattyú mint a másikon, de a régi betéttel mikor használtam és megnéztem akkor mozgott az is tehát, mûködik, csak nem húz vissza annyira a dugattyú mint kéne vagy nem tudom, de új betétekkel nem jó! Szóval a kérdésem az lenne hogy mit lehet kezdeni ezzel a szituációval? Kevesebb olaj kell bele vagy mi? Vagy hogy tudom szabályozni hogy a dugattyúk mennyire húzódjanak vissza?

Elõre is kösz a segítséget!

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 posts

srácok

Titán féktárcsa felfogató csavarokkal, ill. féktest meg adapter rögzítõ csavarokkal van valakinek tapasztalata? Bírják a strapát?

papíron nincs sok különbség acél és Ti közt mechanikai tulajdonságokban... súly a fõ difi

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Acor féktárcsákat használ valaki? Az ABR-2910-es modellt néztem ki...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
srácok

Titán féktárcsa felfogató csavarokkal, ill. féktest meg adapter rögzítõ csavarokkal van valakinek tapasztalata? Bírják a strapát?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Kérdés: Magura Marta fékhez milyen adapter a jó? Csak a sajátja (amibõl nem nagyon találok a Magura weboldalon se, csak a hátsóhoz 180-ast), vagy más is mûködik vele? Elsõ fékhez kellene IS-rõl PM-re, 180-as tárcsához.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Formula ORO K18-as fékszetthez keresek 6 csavaros, 160mm-es és 180mm-es tárcsákat. Miket érdemes nézni? Zoggie - jó árban van, de fogalmam sincs, hogy milyen minõség. Hayes? Avid? BTS?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

MJani01! Köszönöm a gyors reagálást. Akkor ezek szerint nekem ha 185mm-es hátsó tárcsám van akkor az alábbi link alatt a másodikat kell válasszam? :)

-- Bikemarket.hu -- Avid*Trcsafk adapter - IS 160mm v. 185mm

Igen.

A sebesség mindent megold.

Tomcat

Tomcat

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
MJani01! Köszönöm a gyors reagálást. Akkor ezek szerint nekem ha 185mm-es hátsó tárcsám van akkor az alábbi link alatt a másodikat kell válasszam? :)

-- Bikemarket.hu -- Avid Trcsafk adapter - IS 160mm v. 185mm

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szevasztok!
Valaki segítsen légyszi. Egy átalakító adapterre lenne szükségem (AVID Elixir 5) és nem tudom, hogy ennek a féknyeregnek IS vagy PM (Post Mount) rögzítése van-e. A bringámnak asszem IS bár az sem 100% Aki jártas a dolgokban légyszíves segítsen. Ha kell fényképet is küldök. Elõre is köszi.

PM a fék.
A bringa 99%, hogy IS. Ha lefényképezed kapásból megmondjuk, hogy milyen. Ha oldalról nézve átlátsz a váz fékszemein akkor IS. Ha nem akkor PM.

A sebesség mindent megold.

Tomcat

Tomcat

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Szevasztok!
Valaki segítsen légyszi. Egy átalakító adapterre lenne szükségem (AVID Elixir 5) és nem tudom, hogy ennek a féknyeregnek IS vagy PM (Post Mount) rögzítése van-e. A bringámnak asszem IS bár az sem 100% Aki jártas a dolgokban légyszíves segítsen. Ha kell fényképet is küldök. Elõre is köszi.

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 posts
kellett is ez a CL nekünk... nem vol jo a 6 csavar... :) nem lenne mivel bekavarni akakit a shimanonak...

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts

Hali!

Olyan kérdésem lenne, hogy normális-e, ha a kerék egy icipicit tud mozogni behúzott féknél. A fék egy bowdenes Shimano RM-465. Amikor behúzom a féket(mindkét keréknél elõfordul) a kerék nagyon minimálisat(1 centi kb) tud még forogni, miközben a tárcsa egy helyben marad. A tárcsa nem csavarokkal van rögzítve, (ez lehet a centerlockos megoldás?) így el tudom képzelni, hogy esetleg valahol a tárcsa rögzítésénél egy gumi engedhetne egy picit. Válaszokért elõre is köszi!

Nekem ugyanez volt SLX tárcsával. Az alu tartóbakra a tárcsa szegecsekkel van szerelve, ezek lazultak meg. Valószínûleg ez lehet a probléma a tiéddel is. Ellenõrizni úgy tudod, hogy behúzott féknél ráhelyezed az ujjad az egyik szegecsre úgy, hogy a tartóbakhoz is hozzáérjen. Így ha lifegteted a bringát, érezni, hogy a szegecs elmozdul a bakhoz képest (lötyög benne), persze nagyon minimálisan. Ha garis cseréltesd ki, ha nem, akkor egyszerûen javítható, de sajnos nem végleges, elõbb-utóbb újra kilazul (tapasztalat).

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Én már találkoztam ilyennel megvolt tépve a centerlock csavar és ettõl függetlenül kotyogott a tárcsa az agyon, gyári hibás valamelyik esetleg mindkettõ. Az egyik általam ismert esetnél gariba lett cserélve az agy.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
CL rögzítés szerintem nem képes engedni. Ha laza a záróanya bármikor meghúzhatod, vagy meghúzathatod egy szervizben.

Én nem nagyon értem ezt a mozgás dolgot...elképzelhetõ hogy nincs rendesen meghúzva egyetlen küllõ sem?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers