Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Mikor lesz kész a járgányod VV uram?

Melyik?:)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Mikor lesz kész a járgányod VV uram?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nálam viszont ugyan az az Avid fék más vázra szerelve is rezonál. Más adapterrel, más tárcsával, más betéttel is. Egyéb fék (Hayes, SH) viszont nem. Télen valószínûleg már Formula tapasztalatok is lesznek.;)
Tiszta "twilight zone.":D

magyaran, akkor semmilyen megoldas nem szuletett ra (mas meretu tarcsaval)? gondoltam ra, hogy megnezem shimano tarcsaval es adapterrel (ha ramegy). alapbol az en elixirem is rezonalt hatul. az elso nem.

mas: volt a shimano xtvel egy olyan gondom, hogy elkezdett koszorulni a fek, es nem lehetett rendesen beallitani, a dugattyuk egyre beljebb kerultek. miutan dave legtelenitette, megszunt a problema. most egy total mas bringanal (fek ua), megint kezd hozzaerni: egyenlore csak akkor, ha megdontom a bringat, de a masiknal is igy kezdte. lehet, hogy pl elkoszolodik a dugattyu? valahogy nehezen tudom osszekapcsolni a jelenseget levegosodessel. amugy sem tunik ugy, hogy levegos lenne. tipp?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Ááá...mindenki:-)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Hi.
Rx.
Idén 8 olyan bringát adtam el ,ami ezzel a fékkel volt szerelve....
(Kis üzlet vagyok).
Általában azt mondom ilyenkor,sportszerû felhasználás mellett évi 3-4 átnézés javasolt.1-2 olajcsere.
-Fékkarok alapból kotyognak.
-Azok között amiket év elején adtam el,van amelyiknek lóg a dugattyúja a féknyeregben.Nem egy.Több.Ciki,mert dugattyú ugyan kapható,de felesleges,mert nem az kopik el,hanem a féknyereg.Az meg majd annyi ,mint a komplett fék.
-Melux,a magyar forgalmazó érdekesen kezeli a garanciális problémákat.Csak új,használatlan fékekre van garancia.
-Valamiért úgy vannak méretezve,hogy iszonyat közel van a két betét a tárcsához.Nekem még nem sikerült úgy beállítanom,hogy ne ciceregjen.(Ha megmarom a papucsot,akkor se lesz jó.)Tartályból kis olaj ki ,se jön be nála,csak ideig-óráig.Ha az a fajta felhasználó vagy ,aki szereti ha a gépsárkány halkan suhan,ki fog készíteni idegileg.
- Kicsivel nagyobb betét van benne,mint a K18-ban de rendszeres használat mellett,egy szezonban kétszer kell cserélni.A gyári igen húzós árban van.
-Légtelenítése nekem sose megy elsõre.(Bár lehet,hogy én vagyok gyökesz).
Amíg tart,marha jól fog.Szerintem jól is adagolható.Szép fehér.:)
Hogy miért nincs gondja sokaknak vele,csak azzal tudom magyarázni,hogy szerintem az alap usernek nincs sok fogalma hogy is kellene mûködnie.

Meg van az az elõnyöm, hogy bringaboltban dolgozom:), így ha alapból rossz, meg se veszem, küldjük vissza azonnal a forgalmazónak a 0 km-es darabot. Ebben az esetben viszont Elixir lesz a választott darab.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
na kíváncsi vagyok mimindenrõl derül még ki hogy kacat

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Hogy mi a jogszabály ,egy dolog.
Hogy mit kapsz, az meg egy másik.
Szeretném ha neked lenne igazad.
Amit írtam,igaz.

Írok egy privit

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

A jelenlegi hatályos Magyar jogszabály értelmében egy év KÖTELEZÕ garancia van a termékekre.Nem jótállás,garancia.Én is kitalálhatom,hogy szabad átmennem a piroson,közbe meg mégsem.

Hogy mi a jogszabály ,egy dolog.
Hogy mit kapsz, az meg egy másik.
Szeretném ha neked lenne igazad.
Amit írtam,igaz.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Ha gondolod,megadom a Melux tel számát,hívd fel õket,kérdezd meg.
Én már túl vagyok rajta.
Vettem 42 rugeszért egy komplett javító szettet,amivel az összes Formulát lehet javítani.
Másként nem megy.

A jelenlegi hatályos Magyar jogszabály értelmében egy év KÖTELEZÕ garancia van a termékekre.Nem jótállás,garancia.Én is kitalálhatom,hogy szabad átmennem a piroson,közbe meg mégsem.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Talán fontos lehet...tapasztalásokat igyekszem megosztani,illetve mivel nem tudhatok mindent,másokét magamévá tenni.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Ezt ugye Te is tudod,hogy butaság

Ha gondolod,megadom a Melux tel számát,hívd fel õket,kérdezd meg.
Én már túl vagyok rajta.
Vettem 42 rugeszért egy komplett javító szettet,amivel az összes Formulát lehet javítani.
Másként nem megy.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Csak új,használatlan fékekre van garancia.

Ezt ugye Te is tudod,hogy butaság

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Az R1 és a "The One" nálam elsõ sorban az ára miatt esett ki a szórásból (mellesleg a 2011-es modellek mindkettõ esetében változnak/fejlõdnek kissé).
CC bringára lesz; feltétel volt a világos színû opció, valamint a "matchmaker" jellegû kompatibilitás, így csak a Formula és az Avid jöhetett szóba (a Hope az ára miatt esett ki a pikszisbõl).

Az R1 és a "The One" nálam elsõ sorban az ára miatt esett ki a szórásból (mellesleg a 2011-es modellek mindkettõ esetében változnak/fejlõdnek kissé).
CC bringára lesz; feltétel volt a világos színû opció, valamint a "matchmaker" jellegû kompatibilitás, így csak a Formula és az Avid jöhetett szóba (a Hope az ára miatt esett ki a pikszisbõl).

Hi.
Rx.
Idén 8 olyan bringát adtam el ,ami ezzel a fékkel volt szerelve....
(Kis üzlet vagyok).
Általában azt mondom ilyenkor,sportszerû felhasználás mellett évi 3-4 átnézés javasolt.1-2 olajcsere.
-Fékkarok alapból kotyognak.
-Azok között amiket év elején adtam el,van amelyiknek lóg a dugattyúja a féknyeregben.Nem egy.Több.Ciki,mert dugattyú ugyan kapható,de felesleges,mert nem az kopik el,hanem a féknyereg.Az meg majd annyi ,mint a komplett fék.
-Melux,a magyar forgalmazó érdekesen kezeli a garanciális problémákat.Csak új,használatlan fékekre van garancia.
-Valamiért úgy vannak méretezve,hogy iszonyat közel van a két betét a tárcsához.Nekem még nem sikerült úgy beállítanom,hogy ne ciceregjen.(Ha megmarom a papucsot,akkor se lesz jó.)Tartályból kis olaj ki ,se jön be nála,csak ideig-óráig.Ha az a fajta felhasználó vagy ,aki szereti ha a gépsárkány halkan suhan,ki fog készíteni idegileg.
- Kicsivel nagyobb betét van benne,mint a K18-ban de rendszeres használat mellett,egy szezonban kétszer kell cserélni.A gyári igen húzós árban van.
-Légtelenítése nekem sose megy elsõre.(Bár lehet,hogy én vagyok gyökesz).
Amíg tart,marha jól fog.Szerintem jól is adagolható.Szép fehér.:)
Hogy miért nincs gondja sokaknak vele,csak azzal tudom magyarázni,hogy szerintem az alap usernek nincs sok fogalma hogy is kellene mûködnie.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Igen,fehérben tényleg nagyon szépek.Nekem sajna szürke van.Az R1 nemsoká az apróban,nemolyandrágán :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

RX a terv

Nekem van rx,r1 és one.Nem tudok rájuk rosszat mondani,talán annyi,hogy a one adagolhatób jobban mint a másik kettõ

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Milyen formula?

RX a terv

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Hátha lebeszéllek róla...:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
VV: formula ügyben lehet megkérdeznélek majd ha elérhetõ leszel....

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Nálam viszont ugyan az az Avid fék más vázra szerelve is rezonál. Más adapterrel, más tárcsával, más betéttel is. Egyéb fék (Hayes, SH) viszont nem. Télen valószínûleg már Formula tapasztalatok is lesznek.;)
Tiszta "twilight zone.":D

Milyen formula?