Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

PetiM6

PetiM6

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Helló Délpestibringás

Mennyi kell? Ha gondolod tudok neked szerezni külföldrõl.

DélPestiBringás

DélPestiBringás

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Helló!

Valakinek nincs valami ötlete hogyan tudnám avid fékcsövemet hosszabbra cserélni. Csak készletben lehet kapni nagyon drágán a gyári fékcsövet ( majdnem egy fék áráért ) Szóval ha van valakinek valami ötlete szívesen várom! Köszi

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
fékpofák kiveszed
nyitott tartájnál dugattyuk visszanyom
betét vissza
elvileg ekkor jonak kell lenni

ha már kint vannak a betétek járasd meg a dzgattyúket, pucold meg

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
vissza kell nyomni a pofákat teljesen ás újra lelégteleníteni....

placebo

placebo

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok,lenne egy kérdésem Hayes stroker trail fékkel kapcsolatban,az elsõ fék fékpofái annyira közel vannak a tárcsához hogy szinte beállíthatatlan,ha visszatolom alaphelyzetbe,ugyan úgy vissza áll a kar behúzása után,a hátsó tökéletes 5perc alatt beállítható volt,már engedtem is olajat,gondoltam túl van töltve de így is ugyan az a helyzet,engedjek még belõle?Nem az elsõ tárcsafékem,Magura/Avid egyiknél sem volt ilyen bajom,de szemmel is jól látható az elsõ-hátsó közti távolság különbség,de a karon is érzõdik.A fék új!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Valami hasonlóra tippelek én is, csak az Elixir fékkaron hol a túlfolyó? Mert ezen nem látni külön tartályt...

Ebben igazad van, lehet h nincsen vagy rejtett :s
De kipróbáltad???

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Hali

Azt próbáltad már h a fékkara felcsavarod a fecskendõt, és abba a helyzetbe hozod a bicot ahol nem fog a fék, na és akkor egy picit "megszívni" a fecskendõt?? Mert ez akkor fordulhat szerintem elõ ha levegõ van a túlfolyóban, és mikor megfordítja az ember akkor a levegõ pont a fékkar hengeréhez fog eljutni.

Ez csak egy tipp
Sok szerencsét :)

Valami hasonlóra tippelek én is, csak az Elixir fékkaron hol a túlfolyó? Mert ezen nem látni külön tartályt...

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Mi a trükk az Avid Elixir R-ek légtelenítésénél??? Megvettem hozzá a gyári légtelenítõ szettet, mindent úgy csináltam ahogy a videókban és a leírásban láttam. A fék koppanós, nyúlásmentes és harap. Ellenben ha hátsókerékre állítom a bringát és huzigálom a fékkarokat, azok szép lassan beesnek és nyúlóssá válik az egész... Fékfolyadék folyást sehol nem találtam. Hol megy be a bubi, ha nem jön ki a lötty? Vagy hol cseszem el???

Hali

Azt próbáltad már h a fékkara felcsavarod a fecskendõt, és abba a helyzetbe hozod a bicot ahol nem fog a fék, na és akkor egy picit "megszívni" a fecskendõt?? Mert ez akkor fordulhat szerintem elõ ha levegõ van a túlfolyóban, és mikor megfordítja az ember akkor a levegõ pont a fékkar hengeréhez fog eljutni.

Ez csak egy tipp
Sok szerencsét :)

Ui: végig néztem most egy pár videót, és mindegyiken a bicon végzik el a légtelenítést!
Szerintem sokkal jobb ha van rá lehetõséged h ne legyen felszerelve a bicora a fék. Én pl egy szar kormányt beszoktam fogni a satuba vagy szimplán a bicomon hagyom de az igazi lényeg az h minél nagyobb szintkülönbséget kell elérni a féktest és a fékkar között, így lehet elérni h a legkisebb nyomorult bubi is felfelé száljon!
Nekem pl ez a kedvenc légtelenítõs leírásom:
http://bikemag.hu/te...a-legtelenitese

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Mi a trükk az Avid Elixir R-ek légtelenítésénél??? Megvettem hozzá a gyári légtelenítõ szettet, mindent úgy csináltam ahogy a videókban és a leírásban láttam. A fék koppanós, nyúlásmentes és harap. Ellenben ha hátsókerékre állítom a bringát és huzigálom a fékkarokat, azok szép lassan beesnek és nyúlóssá válik az egész... Fékfolyadék folyást sehol nem találtam. Hol megy be a bubi, ha nem jön ki a lötty? Vagy hol cseszem el???

DélPestiBringás

DélPestiBringás

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Köszi a Tippet benézek hozzájuk !

Vakond(Sz.B.)

Vakond(Sz.B.)

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Üdv!
Köszi szépen!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok!
Remélem jó topikba írok egy kis segítséget szeretnék kérni. Felkerült a brignamra ideglenesen hátra egy avid juicy 5 hátsó fék a probléma csak az hogy a fékcsõ túl rövid. Hol lehet hozza fékcsövet kapni. Hallatom különbözõ alternatív "tuning " fékcsövekrõl .
Hól lehet ilyet beszerezni? kb mennyibe kerül ?és hol tudjak nekem ezt méretre vágni?

Köszi
M

A Ride Bike ban tudnak segíteni a récseiben lévõ boltban, vagy az Xfactornál!

Shimano hidraulikus fékkábel szabható (Fék | Fékalkatrész | Fékcsõ (hidraulikus)) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz
Avid Juicy roppantógyûrû (Fék | Fékalkatrész | EgyéB) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz

DélPestiBringás

DélPestiBringás

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!
Remélem jó topikba írok egy kis segítséget szeretnék kérni. Felkerült a brignamra ideglenesen hátra egy avid juicy 5 hátsó fék a probléma csak az hogy a fékcsõ túl rövid. Hol lehet hozza fékcsövet kapni. Hallatom különbözõ alternatív "tuning " fékcsövekrõl .
Hól lehet ilyet beszerezni? kb mennyibe kerül ?és hol tudjak nekem ezt méretre vágni?

Köszi
M

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
A2z meg a BBB ugyanaz. de eselyes hogy mind Baradine. szal kb mindegy szvsz
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Fék | Fékpofa | Tárcsafék | Kerékpár Webshop
Ezeket próbálta már valaki? Esetleg valami tapasztalat? Melyiket lenne érdemes megvenni?

UeMeF

UeMeF

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
pontosan ilyen dolgok érdekelnek, köszönöm szépen Bikertigger, ez így egy nagy plusz a Formula felé :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

igen,ezt a szót kerestem:)

De ha mégsem akkor át kell kötni és kész...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Sziasztok!
Lecserélem a fékeimet újabbakra és fõleg erõsebbekre. Az általam kiszemelt 2 darab a Formula MeGa és az Avid Code lenne, mind a kettõbõl a 2008-as változat. A Formuláról csak jót hallottam, illetve a betét ára és beszerezhetõsége esetleg negatívum, de adagolhatóság és erõ tekintetében állítólag nagyon ott van. A Coderól szintén jókat hallottam, brutális 1 ujjas fékerõ bármikor és bárhol jó adagolhatóság és megbízhatóság mellett. Megéri egy ilyen fék, mint a Code, helyett a Megát választani?

Válaszokat elõre is köszönöm! :)

én 2008-ban olyan helyen dolgoztam

kb az összes eladott code jött vissza gariba...volt amelyik elég hamar. s volt amely példány többször is

lehet azt én kerülném
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
igen,ezt a szót kerestem:)

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás