Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2010. december 11. - 15:26

Írta 2010. december 11. - 15:01

szerintem az mûködhet, halkan jegyzem csak meg....
nemtom mennyire maró anyag az ásványi olaj
Én is erre gondoltam. Valahol azt olvastam, hogy csökken a fékerõ ilyen esetben. Valaki esetleg tud vmit errõl? Csak kíváncsiságból.
...jogos.Pedig szeretem letámadni az embert.
Gond egy szál se.
Csak a hülyeséget nem bírom.Vagyis de,de nem ebben a formában.
-off vége.
Nem kell letámadni, szabad kérdezni elõtte.

Írta 2010. december 11. - 14:19

nemtom mennyire maró anyag az ásványi olaj
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. december 11. - 13:47

Valaki esetleg tudja mi van ha dotosba ásványit takunk??
Írta 2010. december 11. - 13:20

A Ride Bike ban tudnak segíteni a récseiben lévõ boltban, vagy az Xfactornál!
Shimano hidraulikus fékkábel szabható (Fék | Fékalkatrész | Fékcsõ (hidraulikus)) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz
Avid Juicy roppantógyûrû (Fék | Fékalkatrész | Egyé| RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz
Isten ments, bele ne rakd!! Eleszi teljesen, DOT olajat csak DOt-os rendszerbe szabad rakni!!
Én pl nem is tudok olyan tárcsafékrõl ami bicohoz készült ami DOT olaj menne bele, de biztos van
Látod?
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. december 11. - 12:59

Vajon szeretni fogja a shimano csõ a dotos olajat?
Isten ments, bele ne rakd!! Eleszi teljesen, DOT olajat csak DOt-os rendszerbe szabad rakni!!
Én pl nem is tudok olyan tárcsafékrõl ami bicohoz készült ami DOT olaj menne bele, de biztos van

Írta 2010. december 11. - 00:09

Lenne egy kis gondom a frissen vásárolt hayes mx1 fékjeimmel (használtan vettem).
Mégpedig az, hogy nem tudom állítani a fix pofa távolságát.
Hiába tekerem a mûanyag tekerõt, nem mozdul a pofa. A katalógus szerint kellene lennie ennek a tekerõnek a közepén egy 3-mas imbusz nyílásnak is, de nincs.
Hibásak a fékek, vagy én csinálok valamit rosszul?
Lenne valami ötletetek?
Üdv, Facs
Írta 2010. december 10. - 22:34

Helló Délpestibringás
Mennyi kell? Ha gondolod tudok neked szerezni külföldrõl.
Hát 150cm legalabb...Plusz a gyürük meg minden amit nem tudok a régirõl átrakni az ujra.
Írta 2010. december 10. - 21:12

A Ride Bike ban tudnak segíteni a récseiben lévõ boltban, vagy az Xfactornál!
Shimano hidraulikus fékkábel szabható (Fék | Fékalkatrész | Fékcsõ (hidraulikus)) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz
Avid Juicy roppantógyûrû (Fék | Fékalkatrész | Egyé| RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz
Vajon szeretni fogja a shimano csõ a dotos olajat?
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. december 10. - 21:11

Írta 2010. december 10. - 20:54

Mennyi kell? Ha gondolod tudok neked szerezni külföldrõl.
Írta 2010. december 10. - 17:01

Valakinek nincs valami ötlete hogyan tudnám avid fékcsövemet hosszabbra cserélni. Csak készletben lehet kapni nagyon drágán a gyári fékcsövet ( majdnem egy fék áráért ) Szóval ha van valakinek valami ötlete szívesen várom! Köszi
Írta 2010. december 10. - 14:04

nyitott tartájnál dugattyuk visszanyom
betét vissza
elvileg ekkor jonak kell lenni
ha már kint vannak a betétek járasd meg a dzgattyúket, pucold meg
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. december 10. - 14:03

Írta 2010. december 10. - 13:44

Írta 2010. december 10. - 13:41

Valami hasonlóra tippelek én is, csak az Elixir fékkaron hol a túlfolyó? Mert ezen nem látni külön tartályt...
Ebben igazad van, lehet h nincsen vagy rejtett :s
De kipróbáltad???
Írta 2010. december 10. - 11:04

Hali
Azt próbáltad már h a fékkara felcsavarod a fecskendõt, és abba a helyzetbe hozod a bicot ahol nem fog a fék, na és akkor egy picit "megszívni" a fecskendõt?? Mert ez akkor fordulhat szerintem elõ ha levegõ van a túlfolyóban, és mikor megfordítja az ember akkor a levegõ pont a fékkar hengeréhez fog eljutni.
Ez csak egy tipp
Sok szerencsét
Valami hasonlóra tippelek én is, csak az Elixir fékkaron hol a túlfolyó? Mert ezen nem látni külön tartályt...
Írta 2010. december 10. - 11:00

Mi a trükk az Avid Elixir R-ek légtelenítésénél??? Megvettem hozzá a gyári légtelenítõ szettet, mindent úgy csináltam ahogy a videókban és a leírásban láttam. A fék koppanós, nyúlásmentes és harap. Ellenben ha hátsókerékre állítom a bringát és huzigálom a fékkarokat, azok szép lassan beesnek és nyúlóssá válik az egész... Fékfolyadék folyást sehol nem találtam. Hol megy be a bubi, ha nem jön ki a lötty? Vagy hol cseszem el???
Hali
Azt próbáltad már h a fékkara felcsavarod a fecskendõt, és abba a helyzetbe hozod a bicot ahol nem fog a fék, na és akkor egy picit "megszívni" a fecskendõt?? Mert ez akkor fordulhat szerintem elõ ha levegõ van a túlfolyóban, és mikor megfordítja az ember akkor a levegõ pont a fékkar hengeréhez fog eljutni.
Ez csak egy tipp
Sok szerencsét

Ui: végig néztem most egy pár videót, és mindegyiken a bicon végzik el a légtelenítést!
Szerintem sokkal jobb ha van rá lehetõséged h ne legyen felszerelve a bicora a fék. Én pl egy szar kormányt beszoktam fogni a satuba vagy szimplán a bicomon hagyom de az igazi lényeg az h minél nagyobb szintkülönbséget kell elérni a féktest és a fékkar között, így lehet elérni h a legkisebb nyomorult bubi is felfelé száljon!
Nekem pl ez a kedvenc légtelenítõs leírásom:
http://bikemag.hu/te...a-legtelenitese
Írta 2010. december 10. - 09:22

Írta 2010. december 09. - 12:39