Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Asszem savállót lehet passziválni. Sima acélnál is van kékítés-feketítés (pl. fegyverek) mint korrózióvédelmi eljárás. Utána lehet nézni sok helyen.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
csak felületi korrózió mivel általában a tárcsa rozsdamentes acél....

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Hali

Vmi finomabb polír papírral csiszold fel (pl 600-800), víz alatt szépre. Utána megszárítod, lezsírtalanítod és színtelen lakkal lelakkozod, de figyelj oda nagyon h ne kerüljön lakk a fékfelületre. Szerintem ezzel egy jó darabig nem lesz vele problémád.
Most már az ilyen OBI, Praktiker elég jó flakonos lakkokat lehet venni, csak ha szépen akarod lefújni, melegítsd fel a flakont illetve a benne lévõ cuccot olyan 35 fokra. Ezt úgy tudod elérni h egy edénybe engedsz vizet ami kb ilyen hõmérsékletû és belerakod, de nagyon figyeljél nehogy forró legyen a víz, mert felrobban a flakon. Ha nem érzel magadban erõt szívesen segítek neked benne. Mert én most fehére szeretném lefújni a "küllõket".

wins1977

wins1977

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Igen, fõleg azok, meg a külsõ pereme. Talán nem ízlett neki a sós hólé amiben használtam...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
gondolom a "kullok" rozsdasodnak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
használd!

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

wins1977

wins1977

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Üdv! Van ötletetek hogy mivel és hogyan kezelhetném a rozsdásodó roundagon tárcsát? A segítséget elõre is köszi!

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
tervezem h lecserélem a fékeket
költségkímélõ megoldásként erre jutottam = deore 595
Feltöltött kép

alább volt 445 tapasztalat, valakinek ezzel esetleg?
FR/ light DH megoldásra tervezem kb. 75kg.
Sei, soku Si.

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

Sole-hoz nem lehet kapni valami olcsóbb fékcsövet? láttam xfactoron hayest de sokallom érte azt a pénzt. ( Szereztem egy elsõ féket de inkább hátsóként használnám, a bowdenes mx-2-t meg elsõként, így nem kellene egy adapter se.)

Azzal az a baj,hogy a Sole elsõ féktest nem okés hátra,mert máshol vannak a "fülei" a rögzítéshez,az elsõ meg a hátsó féktest sajna nem egyforma ezeknél a fékekenél.
Barkácsnak oké lehet,de nem szakszerû semmiképp.Nézd meg,hogy hol fogna a fék a tárcsán ha a féktestet hátra rakod.
Mindenesetre semmiképp sem optimális.
Szvsz hagyd elöl,illetve a sole-ra ha csak nem muszály sok pénzt ne költs,inkább,ha lesz lehetõséged szerezz be a legutóbb említett fékek közül.
Vagy elõre szerezz mx4-et.
beerdrinking,rákkenróóll,frírájddánhillenduromontenbájking:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

ja nem olvastam (érthetõ okokból :) ) csak az értékeléseket meg a képeket.

de 1ébként elég sok féket végigpróbálva még mindig a régi magura luisa fr tetszett a legjobban.

azért írtam hogy régi
nem rossz az új sem, csak vhogy nem olyan
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts
Sole-hoz nem lehet kapni valami olcsóbb fékcsövet? láttam xfactoron hayest de sokallom érte azt a pénzt. ( Szereztem egy elsõ féket de inkább hátsóként használnám, a bowdenes mx-2-t meg elsõként, így nem kellene egy adapter se.)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
egy idõben gondolkoztam magurán, de az uj BAT széria nem tûnt tól jónak....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

a bike verzércikkben leszögezik, hogy az új xtr nagyon jó fék, könnyû, erõs, jól adagolható, és a bikerek nagy többségének soha nem lesz vele gondja. de 6 év alatt ugyanúgy tesztelve az xtr tárcsák / betétek mentek tönkre egyedül a tesztpadon. azt mondják, nem lehetnek elég szigorúak a fékekkel. végülis...
amúgy meg, jók ezek az objektív tesztek, ok, a tartósságot nehéz objektíve tesztelni, de a sorrend, mondjuk a fékerõnél is attól fog függeni, hogy milyen fékkar-erõ értéknél olvasod le a fékerõ értéket.

ja nem olvastam (érthetõ okokból :) ) csak az értékeléseket meg a képeket.

de 1ébként elég sok féket végigpróbálva még mindig a régi magura luisa fr tetszett a legjobban.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

ja és a mb-ban nagyon jó minõsitést kapott a bike-ban meg okádtak tõle

a bike verzércikkben leszögezik, hogy az új xtr nagyon jó fék, könnyû, erõs, jól adagolható, és a bikerek nagy többségének soha nem lesz vele gondja. de 6 év alatt ugyanúgy tesztelve az xtr tárcsák / betétek mentek tönkre egyedül a tesztpadon. azt mondják, nem lehetnek elég szigorúak a fékekkel. végülis...
amúgy meg, jók ezek az objektív tesztek, ok, a tartósságot nehéz objektíve tesztelni, de a sorrend, mondjuk a fékerõnél is attól fog függeni, hogy milyen fékkar-erõ értéknél olvasod le a fékerõ értéket.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

gyakorlatilag egy nem állítható deore kar.
szerintem sokkal jobban néz ki mint az 575, meg olcsóbb is.
plusz ez is már az "U" légtelenitéssel van (az 575-ös is) ami miatt a féknyeregben nehezebben marad bubi.

ja kösz
jó lesz az 505
ha az 575 tavaszig is hozza ez a formát (addigra lesz benne kb 2000 km) akkor az lesz (vagy veszek a dawg-re egy saint-et, az 575 meg ugrik át a trekkinre)

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

A srác súlya érdekelt,nem a féké. Az megvan:)Új Cube-ok egy részét a Hayes Strokerek helyett ezzel szerelik.Számomra nagyon meggyõzõnek tûnik,minden tekintetben.
Tényleg erõsen best buy.

A srác kb 90kg és itt felénk használja javarészt,síkon.
Eddig elégedett nagyon,sikerült is vele már pofáraesnie,de nem bánja.:D
Én is hasonló súlyban vagyok és friss korában is remeknek tûnt,fõleg a stroker trail-em után amit hál istennek eladtam azóta.:)
Talán ez a fék gyõzött meg végleg az igazságról....vettem egy XT-t (hamár shimano,legyen kövér). :)
beerdrinking,rákkenróóll,frírájddánhillenduromontenbájking:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

kösz
ez az 505-ös miben különbözik az 575-tõl ?

gyakorlatilag egy nem állítható deore kar.
szerintem sokkal jobban néz ki mint az 575, meg olcsóbb is.
plusz ez is már az "U" légtelenitéssel van (az 575-ös is) ami miatt a féknyeregben nehezebben marad bubi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

mi pénz amúgy ?
lassan (tavasszal kb) le kell cseréném a hfx mag-ot a trekkingen. de nem akarok sokat költeni rá.

vegyél quad féket!
szép, okos, olcsó

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

326 gramm a hátsó az 505-ös fékkaral tárcsa nélkül (a fehéret mértem, ha ez számít)
ezt hivjuk AM4452-nek
a 445-ös fékkarral szerelt az AM4451

12500/14500 javasolt kisker e/h tárcsa nélkül az, amelyiken a 445-ös fékkar van. és 17900/19900 tárcsa nélkül az amelyiken a 505-ös fékkar van

szerk:
Feltöltött kép

ez meg az 505-ös karral: (ez is van fehérben)
Feltöltött kép

kösz
ez az 505-ös miben különbözik az 575-tõl ?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Hát,hogy én se titkoljam,hogy boltom van :),nemrég szereltem fel ilyen fékeket egy srácnak.
A súlyát nem mértem le sajna,de annyit mindenképp elmondhatok róla,hogy néhány erõsebb fékezés után elég meggyõzõ fékerõt produkált.
A kivitelezése shimano,szóval teljesen rendben van.
A féktest és a fékkar is jó konstrukciónak tûnik abszolút.
Az ár-érték arányát tekintve pedig elmondható,hogy best-buy.

326 gramm a hátsó az 505-ös fékkaral tárcsa nélkül (a fehéret mértem, ha ez számít)
ezt hivjuk AM4452-nek
a 445-ös fékkarral szerelt az AM4451

mi pénz amúgy ?
lassan (tavasszal kb) le kell cseréném a hfx mag-ot a trekkingen. de nem akarok sokat költeni rá.

12500/14500 javasolt kisker e/h tárcsa nélkül az, amelyiken a 445-ös fékkar van. és 17900/19900 tárcsa nélkül az amelyiken a 505-ös fékkar van

szerk:
Feltöltött kép

ez meg az 505-ös karral: (ez is van fehérben)
Feltöltött kép

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.