Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

zsabor

zsabor

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Nem, nem a utolsó lelkiismeretes forgalmazót próbálom keresztre feszíteni. Tényleg nagyon rendes volt, és kicserélte a féket. Sõt, azt sem hiszem, hogy az õ felelõssége lett volna szólni nekem, hogy a fékek egyszer csak nem fogják megállítani a bicajt.
De azért attól ez még nem normális.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Nekem sem-mert bowdenes :)
off-kiborít,hogy a forgalmazó egyik leginkább lelkiismeretes fazonját próbálja az ember keresztre feszíteni.Az is,hogy ha egyszer érzi,hogy nem mûködik a fékje,miért nem ennek megfelelõen közlekedik tovább?

..."- Nyugaton a komolyabb túra bringákat XT-vel szerelik.
Ez semmit nem jelent.
Azért is szerelhetik azzal,mert vakít az XT felirat.

Az meg általános,illetve észreveendõ,hogy minél újabb valami,annál kevesebbet bír.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts

Akkor kezdjük szép sorjában.
Ráadásul valóban nem kellett volna cserélnie a hazai forgalmazónak a külföldön vett fékeidet, nekik semmi közük hozzá. Inkább csak egy köszönöm járna nekik. Hivatalos visszahívás nincs, tehát az a helyzet, hogy van egy a hidegben elég nagy számban meghibásodó fék (errõl jut eszembe, érdekes hogy a féktõl elvárjuk, hogy mûködjön hidegben, de a teleszkóptól már annyira nem várunk tökéletességet, sokkal jobban megbocsátjuk neki ha ereszt vagy belassul), amit a forgalmazó cserél ha gond van vele. Szóval a gyártót kéne piszkálni érte.
.

Ez így ebben a formában nem igaz. Most küzdök - ugyanezzel a nagykerrel - egy eresztõ villa ügyében. Meg akarnak gyõzni, hogy a teló jó és nem ereszt. Ha meg ereszt is, az normális, hogy hetente fel kell fújni. Már 3x javították - egyre csak rosszabb lesz. CSERE ? Hááát, az nem jó ötlet, az drága a cégnek. De nekem nem drága másfél év után a sarokba állítani a telóm ?
A "gyártót kéne piszkálni" mondatoddal nem tudok mit kezdeni ! Én a kiskerrel vagyok kapcsolatban, aki ha gond van a termékkel elmegy a nagykerbe. A nagyker meg a gyártóval van kapcsolatban. NEM ?

-túra kerékpárra nem tennék xt féket,mert nem arra való,
-el tudom képzelni,hogy a shimano mérnökeiben fel sem merült egy verseny alkatrész,az alkatrész szempontjából extrém hidegben való használata,
-nem utolsó sorban,ez technika,gyártás nagy darabszámban=nyilván vannak hibák(az hogy ez nálad csúcsosodott ki,nyilván rosszul érint),
-sok olyan cég van,aki nagyságrendekkel rosszabbul kezeli a hasonló eseteket,akár termék,akár emberi vonatkozásban,
.

- Nyugaton a komolyabb túra bringákat XT-vel szerelik.
-Én is úgy vélem, becsúszott egy tervezési hiba. Ekkora cégnél, amelyik több száz (ezer) alkatrészt gyárt, ez elõfordul.

Mégegyszer: az, hogy ilyen gyorsan kicserélték a féket, király.
Az, hogy tudták, hogy szériahibás, és azt mondták nekem, hogy ez az információ nem tartozik rám, az kiverte a biztosítékot.
Ugyanennek a féknek a 2005-ös verzióját 4 éve használom minden nap. Mentem vele -20 fokban is, soha semmi bajom nem volt vele.

Már egy csomó havernak kicserélték ezt a "fázós" XT féket. Ez egy régen ismert szériahiba. De eddig szó nélkül cserélték.

Ugyanennek a féknek a 2005-ös verzióját 4 éve használom minden nap. Mentem vele -20 fokban is, soha semmi bajom nem volt vele.

Pont, mintha a telómról lenne szó. A régi modellel semmi gondom nem volt az újjal kezdettõl fogva szopok.
Marci

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
igen, én sem csodálkozok -20 fokban ilyesmin, de volt ismerõs akinek a hasonlóan rossz szériás fék már +3 fok körül nem mûködött, egyszerûen a tömítés ridegedése miatt.....és 3 fokban szerintem valoban elfogadhatatlan, és a legtöbb féknek egyébként a -20 sem okos nagy gondot
nekem sosem volt velük bajom

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Hány olyan post van,hogy hidegben ez meg az a fék,milyen normálistól eltérõ dolgokat produkál?
Hisz ezt kérdezitek folyamatosan...nem?
Beesik a fékkar,nehezen mozog,nem megy vissza a dugattyú...csak olvass vissza kicsit.
Szerinted ez mind attól van,mert a fék "mindenhova" van tervezve?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
de pl -5 fok nem szélsõséges..... a szibériai -40, na az szélsõséges...
szabadtéri sport, vannak évszakok, a tél is évszak, -5 fok nem szélsõséges idõjárás, volt hayes-em, régebbi saint-em, semmi bajuk nem volt a hidegben....
ki az aki nem megy ki néha egy napsütéses délutánon a hóba egy kicsit tekeregni? érted....

lehet magyarazni, de egy fék ami fagypont körül nem mûködik az nem normális....sehonnan nézve

Meg nem azért de egy terepsportban vann szésõséges idõjárásü körülmények....be is b...na ha nem mûködne a fék vagy a telõ egy felhõszakadásnál....szal igen is helyt kell állniuk nehezebb körülmények között is

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Megértek mindenkit,de a tény attól még tény marad.
A bringás fékeket nem szélsõséges idõjárási körülmények közé tervezik.Az egy dolog,hogy sokan használják ilyenek között és sok esetben nincs gond.

Ezt azért feltüntethetnék!! :D

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Megértek mindenkit,de a tény attól még tény marad.
A bringás fékeket nem szélsõséges idõjárási körülmények közé tervezik.Az egy dolog,hogy sokan használják ilyenek között és sok esetben nincs gond.

zsabor

zsabor

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Mégegyszer: az, hogy ilyen gyorsan kicserélték a féket, király.
Az, hogy tudták, hogy szériahibás, és azt mondták nekem, hogy ez az információ nem tartozik rám, az kiverte a biztosítékot.
Ugyanennek a féknek a 2005-ös verzióját 4 éve használom minden nap. Mentem vele -20 fokban is, soha semmi bajom nem volt vele. Azóta "továbbfejlesztettek" rajta valamit, de ez sem tartozik rám.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Jani határozd meg nekem azt a szintet!

Amíg meg nem fagy a folyadék a csõben. :)

Nehéz megmondani, az autóknál is van egy hõmérséklet amikor már nem indulnak be, kb ez lehet a bringáknál is.

itt arra gondoltam, hogy a forgalmazó felhívta telefonon a srácot, hogy töröltette a fórumról a hozzászólást, namost ez nem ugyanaz mint a technikai fórum offtopicja lenne a hozzászólás.
Ezekután van kétségem a függetlenség tekintetében.

Szóval enm az a bajom, hoyg törölnek egy hozzászólást, hanem az ha ezt a forgalmazó kérésére teszik.

A fórum moderátorainak sincs köze az újsághoz (persze mindegyik újságtulajdonos is tud moderálni itt, de õk nagyon ritkán vannak itt és élnek ezzel a jogukkal), csak egyszerû fórumozók akik ellátják ezt a feladatot.

A sebesség mindent megold.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
A linkelt oldalon a 10. komi szerintem elég jó meglátása a dolgoknak.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

...halkan jegyzem meg:ez a termék egy "verseny" kategóriás termék.Alap felhasználási hõmérséklete 20-25 C fok

gondolom akkor a transalp maratonokon, amikor felmennek a hóhatárig ott külön aksis melegítõvel melegítik a fékeket, hogy a stabil 20-25 versenyhõfokot biztosítsák nekik ???!!! :confused:
Mert tekerni jó!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Akkor kezdjük szép sorjában.

Nem olvastam azt a hozzászólást, amit töröltek, de ha ugyanazt írta le amit a cm-en akkor nem csoda, hogy törölték. Ez egy technikai jellegû topik, a hozzászólás eleje még rendben van, de a végének semmi köze ehhez.
Ráadásul valóban nem kellett volna cserélnie a hazai forgalmazónak a külföldön vett fékeidet, nekik semmi közük hozzá. Inkább csak egy köszönöm járna nekik. Hivatalos visszahívás nincs, tehát az a helyzet, hogy van egy a hidegben elég nagy számban meghibásodó fék (errõl jut eszembe, érdekes hogy a féktõl elvárjuk, hogy mûködjön hidegben, de a teleszkóptól már annyira nem várunk tökéletességet, sokkal jobban megbocsátjuk neki ha ereszt vagy belassul), amit a forgalmazó cserél ha gond van vele. Szóval a gyártót kéne piszkálni érte.

Egyébként ezt a problémát már elég sokan leírták itt a fórumon, biztos, hogy nem a probléma leírása miatt törölték.

Ja és nem vagyok a forgalmazó embere sem barátja.

Semmi köze a fórumnak a bikemag-on megjelent tesztekhez/cikkekhez. Azokat mások írják. Itt a fórumon bárki írhat szinte bármit.

A versenykategóriás terméknek is ugyanúgy kell bírnia a hideget (egy bizonyos szintig), télen is vannak monti versenyek.

Jani határozd meg nekem azt a szintet!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Annyit azért hozzá tennék hogy
1. A használati utasításban nincs leírva hogy -x fok alatt nem használható.
2. Vannak télen is versenyek és (leginkább)nem csak itthon.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Szerencsére az íróasztal alatt van az Avid Juci5ös hidrós fékem doboza és a usermanuálja :)
Hát elég vastag, de egy szó sincs hõmérsékletrõl, pedig ugyan az a kategória volt mikor vettem.
Vald be, hogy a Shimano importõrhoz anyagi érdek fûz vagy csak szimplán haverod és akkor nem hangzik olyan hülén a mondatod! :)

off-...különösképp nem érdekel,hogy hülyén hangzik-e amit írok vagy nem,kis kisker vagyok,azért írtam,hogy kicsit a másik oldalon állok.
Senki se a haverom,anyagi érdek amennyiben a vásárlás annak számít van.
Amit írtam,az a saját véleményem,tapasztalatom.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

HaHa bringavarázs:) ugye ezt a 20-25 fokot nem gondoltad komolyan? ugye nem szakadt rád a plafon? :)

Egyrészt elismerte gyártó, hogy típushiba, és a következõ szériában már nem volt ilyen.
Másrészt ez a hõmérséklet dolog egy teremsporthoz gyártott alkatrésznél még elképzelhetõ lenne de itt:)
Szerintem ez még nem a verseny, max a hobbi versenyzés kategóriája, de maradjunk a verseny szavadnál.
Gondolt végig, egy átlagos maratonon milyen idõ szokott lenni. Mondjuk a szilváson az UCI verseny is ha jól melékszem,
voltam ott már 8¢-ban is, de az augusztusi bükkmaratonon is voltam hasonló hidegben.
A -10°nem egy extrém, ha megnézed a Shimano termékpalettáját, akkor láthatod, hogy gyártanak ilyen hidegbe való ruhákat is.

A lényeg, hogy a bejegyzést olvasd végig a CM honlapjáról nem tudják töröltetni, egy csúnya szó sincs benne ellentétben a tiéddel,
és csak utánna ítélkezz.
A bejegyzés törlése, a hiba elhallagatása meg elég pofátlan dolog, talán még felelõtlen is...

"Na elmennek a jó kurva anyjukba."-nem én írtam

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
off-Nem tudok neked minden szempontból helytálló választ adni.
-Amit én tudok,az annyi:
-túra kerékpárra nem tennék xt féket,mert nem arra való,
-el tudom képzelni,hogy a shimano mérnökeiben fel sem merült egy verseny alkatrész,az alkatrész szempontjából extrém hidegben való használata,
-ha már tárcsafékem,van,el tudom dönteni,mikor mûködik jól,mikor nem=ennek megfelelõen közlekedem,
-nem kurva anyáznék valakit,aki segít(fõleg nem úgy ,hogy adott terméket nem is magyar országon vettem),
-nem utolsó sorban,ez technika,gyártás nagy darabszámban=nyilván vannak hibák(az hogy ez nálad csúcsosodott ki,nyilván rosszul érint),
-sok olyan cég van,aki nagyságrendekkel rosszabbul kezeli a hasonló eseteket,akár termék,akár emberi vonatkozásban,
Én kicsit a másik oldalon állok,ez is egy nézõpont.

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég

Semmi köze a fórumnak a bikemag-on megjelent tesztekhez/cikkekhez. Azokat mások írják. Itt a fórumon bárki írhat szinte bármit.

itt arra gondoltam, hogy a forgalmazó felhívta telefonon a srácot, hogy töröltette a fórumról a hozzászólást, namost ez nem ugyanaz mint a technikai fórum offtopicja lenne a hozzászólás.
Ezekután van kétségem a függetlenség tekintetében.

Szóval enm az a bajom, hoyg törölnek egy hozzászólást, hanem az ha ezt a forgalmazó kérésére teszik.

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
Szerencsére az íróasztal alatt van az Avid Juci5ös hidrós fékem doboza és a usermanuálja :)
Hát elég vastag, de egy szó sincs hõmérsékletrõl, pedig ugyan az a kategória volt mikor vettem.
Vald be, hogy a Shimano importõrhoz anyagi érdek fûz vagy csak szimplán haverod és akkor nem hangzik olyan hülén a mondatod! :)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Nem akarok okoskodni, de az Xt nem verseny alkatrész. Akkor nem lenne direkt trekking/túra célra pl. hajtómû. Legfeljebb Magyarországon. A Lajtán túl aki hobbiszinten komolyabban ûzi a sportot, ilyet vesz. Csak az XTR a versenyalkatrész. Az meg hogy 20-25 C-on használható, az nevetséges. Akkor vannak olyan országok, ahol árulni sem szabadna.