Akkor már csak az érdekelne h mi a szûk keresztmetszet hõ szempontjából a féknél?
Ezt úgy értem hogy én elõbb elégetem a fékbetétemet mint h felforraljam a fékolajat/fékfolyadékot.
Esetleg van vkinek vmi más tapasztalata? Pl DH sokra gondolok akik fémes fékbetétet használnak, annál tudom elképzelni ezt a hatást max!
Nem kell DH-snak lenni ahhoz, hogy "megégesd" a betétet, vagy a tárcsát...sõt, az XC-seknél hamarabb jelentkezik a hatás, köszönhetõen a kisebb tárcsának, betétnek (kisebb tömeg, kisebb felület, nagyobb esély a túlmelegedésre).
A hõ elvezetése több lépcsõben történik: a betét felülete felmelegszik - a betét elvezeti a hõt (a hõvezetés szempontjából fontos az anyaga, pl. gyantás, fémes, kerámia) - a betét és a dugattyú érintkezési felülete között átadódik a hõ - dugattyútól a fékfolyadék átveszi a hõt. A fékfolyadék minõsége és összetétele (nedvesség) határozza meg, hogy meddig bírja a hõt.
imi72 : Ha már összekutyultad a vizet meg a DOT 4et, nem raknád be a fagyóba, vagy esetleg megkísérelni a felforralását?? 
Megtenném, de nem mivel itthon nincs semmi mérõeszközöm, nem sok értelmét látnám. Mondjuk ekkora víztartalommal már régen nem alkalmas fékfolyadéknak. Egyébként érdekesen viselkednek ezek a glikolok. Fentebb írták, hogy a fagyállók alkotójaként használt etilénglikol kb -13 fokon dermed meg, ugyanakkor vízzel elegyítve sokkal alacsonyabb
hõfokra is le lehet hûteni. Hasonló görbék vannak a forráspontra is.