Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Egyébként azt tegyük hozzá, hogy a srác külföldön vette a féket, és a dolgozok 99,9%-a elküldte volna a halal f...ára zabot hegyezni, valsz én is.
Mivel nem innen vette nem kötelezettsége kicserélni, ez olyan mintha Bemész a teszkoba tv-t venni és visszaviszed a mediamarkt-ba, mert nem jó. Valsz képen röhögnek és elhajtanak. Úgyhogy szerintem a két kezecskét lehet összetenni és elkussolni. Szerintem.

(Kicserélték. Probléma megoldódott. Piszlávjuniti)

Gege: Fingja sincsen senkinek milyen szabványokra terveznek, nekem se. Volt egy szar széria, az újak mûködnek hidegben is. Szerintem ennyi a történet, kár rugózni rajta.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Bringavarázs: az meg h tervezéskor nem terveznek hidegre, elképzelhetetlen!!!
A tervezésnek van egy pár fõ szempontja: megfelelõség, karbantartás, ár.......
Én építõ mérnöknek tanulok, és ha vmit is "terveznem" kell azt mindig is szélsõséges esetekre kell megtervezni! Természetesen nem havária esetére!!!

Egy féknél meg mi a szélsõséges eset?? Meleg, hideg
Ennyi

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
...ti valami ideális világban éltek.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Még mindig nem talatam elfogatható megoldást a fékcsövem cseréjére. Lehet jobb lenne ha vennék egy másék féket?

Figyi,
Nem tudom h kaptad e vagy csak vmi nagyon jutányos áron jutottál hozzá a fékedhez, de ez mindegy is, ne ez lapján mérlegeld h drága e a fékcsõ vagy nem!
Az meg h vegyél egy olyan féket ami hosszabb a fékcsõ, és h olcsóbb legyen mint egy gyári fékcsõ ,elég esélytelen látom. Ugyani a Ride Bike--nál 9900 ft egy 2 méteres , tartozékokkal szerelt fékcsõ, ami jó a te fékedhez.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
bandyta-val tudok egyet érteni! Ha vki vmit gyárt , és nem is szar minõséget, fõleg nem olcsón, akkor annak az lenne az érdeke hogy a gyári hibás szériát visszahívja és ingyen kicserélje. Ezzel lehetne elérni a márka hírnevének a romlását! Szerintem senki sem anyázna ha ez így lett volna, és így nem fordult volna elõ h vkinek egyszer csak nem fog a fékje (maximum nagyon az elején, mikor is kiderül a hiba)!
A másik meg, 2010 et írunk (még egy darabig) és az h örülnie kell annak h kicserélték neki a féknyerget szerintem nonszensz!
Ugyanis Õ egy márka képviselethez ment be! Tök mindegy h hol vette az adott féket, nekik kutya kötelességük kicserélni a széria hibás alkatrészeket! Az h rögtön kicserélték az volt inkább a mázli, de az meg inkább annak köszönhetõ h a képviseletnél fel voltak készülve h lesznek ilyen emberkék akik bizony megszívták ezzel a fékkel!

DélPestiBringás

DélPestiBringás

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Még mindig nem talatam elfogatható megoldást a fékcsövem cseréjére. Lehet jobb lenne ha vennék egy másék féket?

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Nem is az.
DE értsük már meg,hogy tervezéskor nem volt fõ szempont,hogy bírja a hideget.

Ezesetben lehet, hogy a meleget sem bírja? Ez az érv kb. olyan, minthogy a TV tervezésénél sem az a fõ szempont, hogy ne gyulladjon ki.
http://www.marzocchi...call-Letter.pdf Gondolom ez sem érint egy egész szériát, mégis visszahívták. Elõbb-utóbb úgyis kiderült volna, szóval ezzel max a saját nevét rontja a gyártó.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Kicsit megdöbbenve olvastam az XT problámáját. Ha ezt hamarabb tudom akkor nem megyek ki hidegbe tekerni. Múltkorába amikor azok a nagy hidegek voltak nem egyszer voltam kint több mint 1 órára tekerni. -10 fok körül volt a hõmérséklet, enyhén bekeményedtek a fékek, de szerencsére nem történt semmi egyéb. Akiknek ilyen problémájuk volt, hogy nem fogott mennyi idõ után jelentkezett? Lehetséges, hogy akkor nekem az újabb szériás van és azért nem romlott el? Honnan lehet egyáltalán megkülönböztetni az új és régi szériás fékeket? Idén májusába vettem.
"Ride today, heal tomorrow"

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Üdv!

Azt szeretném kérdezni mélyen tisztelt bringás társaimtól,hogy a shimano fékcsöve kompatibilis az aviddal ?

NEM!! A Shimano ásványi olaj alapú, míg az AVID DOT rendszerû! NEM kompatibilisek!!!

DélPestiBringás

DélPestiBringás

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Üdv!

Azt szeretném kérdezni mélyen tisztelt bringás társaimtól,hogy a shimano fékcsöve kompatibilis az aviddal ?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Érdekes dolgokat olvasok.

Én egy helyen reklamálnék: a boltban ahol a féket vettem. Rohadtul nem érdekelne a gyártó, vagy hogy az õ mérnökének épp milyen magánéleti krízise volt, vagy hogy miért ütött el egy tizedest, mikor számolt.

Teleszkópoknál feltüntetik ,mekkora a maximális tárcsaméret amivel használhatod. A féknél nincs feltüntetve hõmérséklet-tartomány. Ha pedig nincs, akkor kutya kötelessége mûködnie -20 +35 fok közt, ha történetesen Magyarországon is forgalmazzák. Ha nem teszi, akkor a dolog simán megér egy visszahívást, vagy egy fogyasztóvédelmi eljárást.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Ne akarjuk megmagyarázni, hogy normális, ha hidegben elfolyik az olaj. Az, hogy kicsit felkeményedik a teleszkóp, esetleg a fék még elfogadható, de azért ezen életek múlhatnak ...

Nem is az.
DE értsük már meg,hogy tervezéskor nem volt fõ szempont,hogy bírja a hideget.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Ebben az esetben nem így volt!
Itthon vette? Nem. Ki intézte a garit? A magyar nagyker. Kit b@szogatunk a hibás fék miatt? A magyar nagykert és a bikemag-ot. Ki gyártotta a rossz féket? A gyártó. Biztos jó ez így?

Lehet írni a gyártónak is. Egy idõ után biztos foglalkoznak majd vele.

off-egyet értek,messzemenõen.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
angliaban es finnorszagban is volt forum-felhaborodas a temaban, de itt is csak annyi tortent, hogy ha bajos feket fogtal ki akkor bevitted a boltba, kicsereltek, kesz. Tudtommal sehol nem volt hivatalos visszahivas. Igy a nagyker megtett mindent amit kellett

volt egy hibas alkatresz, kicsereltek ingyen, a tobbi csak maszlag. Jajj ezt mondtak meg azt mondtak. Kit erdekel.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A "gyártót kéne piszkálni" mondatoddal nem tudok mit kezdeni ! Én a kiskerrel vagyok kapcsolatban, aki ha gond van a termékkel elmegy a nagykerbe. A nagyker meg a gyártóval van kapcsolatban. NEM ?

Ebben az esetben nem így volt!
Itthon vette? Nem. Ki intézte a garit? A magyar nagyker. Kit b@szogatunk a hibás fék miatt? A magyar nagykert és a bikemag-ot. Ki gyártotta a rossz féket? A gyártó. Biztos jó ez így?

Lehet írni a gyártónak is. Egy idõ után biztos foglalkoznak majd vele.

A sebesség mindent megold.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Kezdenem ott hogy a forumnak ehhez semmi koze. Van egy fogyaszto, meg van egy nagyker, a Bikemag Forum nem hivatalos csatorna a ket fel kozott. Ezt azert tisztazzuk le. Innen en, vagy barmelyik masik moderator/admin barmit barmikor sajat belatas szerint torolhet. Az hogy miert, ahhoz senkinek semmi koze. Es ezert nem is tartozunk senkinek magyarazattal. Foleg mivel ez benne van a minden felhasznalo altal elfogadott forumszabalyzatban. Ja, mellesleg nem en toroltem a hozzaszolast.

A "fazos" XT fek meg egy olyan dolog, hogy legjobb tudasom szerint nem volt hivatalos visszahivas. Ha lett volna, [a gyar reszerol, ugyanis ezt ok dontik el] akkor lett volna vevotajekoztatas. Mivel nem minden feket erint a problema, es csak szelsoseges idojarasi viszonyok kozott, igy az a bevett szokas, hogy aki panaszkodik annak cserelik, aki nem, annak meg nem. ha ugyis csak nyaron hasznalja a biciklijet akkor olymindegy. Ha lett volna tajekoztatas, az nem ugy tortent volna, hogy valaki beirja egy forumba hogy helo hozd vissza a feket. Szal egy ilyen temaju hozzaszolas torlese sem hiszem hogy tul sokat szamit.

Szal nem a problema eltussolasarol van szo, rengeteg ilyen hozzaszolas szuletett tavaly telen, es ha visszakeresel, ott lesz mind, egyikse lett torolve.

Plusz a vevotajekoztatas is olyan dolog, hogy mi van ha valaki megveszi a biciklit, es utana nem olvas ujsagot, forumot, nem megy be bicikliboltba, es nem beszelget mas bringasokkal? Akkor a nagyker nyomozza le a telefonszamat es hivja fel szemelyesen? vagy mi?

Ennyi.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

A nagykerrel eddig nekem is csak
Hmm. Bringaboltos vagy és bowdenes féked van. Ez számomra elgondolkoztató. Biztosan sok hibáját látod a hidrós fékeknek.

Ön nyert.:)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás

Nekem sem-mert bowdenes :)
off-kiborít,hogy a forgalmazó egyik leginkább lelkiismeretes fazonját próbálja az ember keresztre feszíteni.
.

A nagykerrel eddig nekem is csak jó tapasztalataim voltak. Shimano garis ügyben nagyon korrektek voltak mindig. De a telóm ügyében valamiért nem ilyenek.
Hmm. Bringaboltos vagy és bowdenes féked van. Ez számomra elgondolkoztató. Biztosan sok hibáját látod a hidrós fékeknek.
Egy boltos azt mondta, azért nem hívták vissza ezt a fázós XT-t mert a felhasználók igen kis százaléka megy ki ilyen hidegben tekerni és csak náluk jön ki a probléma. Kicsit melegebben tényleg nincs vele gond.
Marci

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Ne akarjuk megmagyarázni, hogy normális, ha hidegben elfolyik az olaj. Az, hogy kicsit felkeményedik a teleszkóp, esetleg a fék még elfogadható, de azért ezen életek múlhatnak ...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Kezdenem ott hogy a forumnak ehhez semmi koze. Van egy fogyaszto, meg van egy nagyker, a Bikemag Forum nem hivatalos csatorna a ket fel kozott. Ezt azert tisztazzuk le. Innen en, vagy barmelyik masik moderator/admin barmit barmikor sajat belatas szerint torolhet. Az hogy miert, ahhoz senkinek semmi koze. Es ezert nem is tartozunk senkinek magyarazattal. Foleg mivel ez benne van a minden felhasznalo altal elfogadott forumszabalyzatban. Ja, mellesleg nem en toroltem a hozzaszolast.

A "fazos" XT fek meg egy olyan dolog, hogy legjobb tudasom szerint nem volt hivatalos visszahivas. Ha lett volna, [a gyar reszerol, ugyanis ezt ok dontik el] akkor lett volna vevotajekoztatas. Mivel nem minden feket erint a problema, es csak szelsoseges idojarasi viszonyok kozott, igy az a bevett szokas, hogy aki panaszkodik annak cserelik, aki nem, annak meg nem. ha ugyis csak nyaron hasznalja a biciklijet akkor olymindegy. Ha lett volna tajekoztatas, az nem ugy tortent volna, hogy valaki beirja egy forumba hogy helo hozd vissza a feket. Szal egy ilyen temaju hozzaszolas torlese sem hiszem hogy tul sokat szamit.

Szal nem a problema eltussolasarol van szo, rengeteg ilyen hozzaszolas szuletett tavaly telen, es ha visszakeresel, ott lesz mind, egyikse lett torolve.

Plusz a vevotajekoztatas is olyan dolog, hogy mi van ha valaki megveszi a biciklit, es utana nem olvas ujsagot, forumot, nem megy be bicikliboltba, es nem beszelget mas bringasokkal? Akkor a nagyker nyomozza le a telefonszamat es hivja fel szemelyesen? vagy mi?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F