Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2010. december 24. - 04:31

Én egy helyen reklamálnék: a boltban ahol a féket vettem. Rohadtul nem érdekelne a gyártó, vagy hogy az õ mérnökének épp milyen magánéleti krízise volt, vagy hogy miért ütött el egy tizedest, mikor számolt.
Teleszkópoknál feltüntetik ,mekkora a maximális tárcsaméret amivel használhatod. A féknél nincs feltüntetve hõmérséklet-tartomány. Ha pedig nincs, akkor kutya kötelessége mûködnie -20 +35 fok közt, ha történetesen Magyarországon is forgalmazzák. Ha nem teszi, akkor a dolog simán megér egy visszahívást, vagy egy fogyasztóvédelmi eljárást.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. december 24. - 01:45

Ne akarjuk megmagyarázni, hogy normális, ha hidegben elfolyik az olaj. Az, hogy kicsit felkeményedik a teleszkóp, esetleg a fék még elfogadható, de azért ezen életek múlhatnak ...
Nem is az.
DE értsük már meg,hogy tervezéskor nem volt fõ szempont,hogy bírja a hideget.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. december 24. - 01:25

Ebben az esetben nem így volt!
Itthon vette? Nem. Ki intézte a garit? A magyar nagyker. Kit b@szogatunk a hibás fék miatt? A magyar nagykert és a bikemag-ot. Ki gyártotta a rossz féket? A gyártó. Biztos jó ez így?
Lehet írni a gyártónak is. Egy idõ után biztos foglalkoznak majd vele.
off-egyet értek,messzemenõen.
Írta 2010. december 24. - 01:19

volt egy hibas alkatresz, kicsereltek ingyen, a tobbi csak maszlag. Jajj ezt mondtak meg azt mondtak. Kit erdekel.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. december 24. - 01:18

Ebben az esetben nem így volt!A "gyártót kéne piszkálni" mondatoddal nem tudok mit kezdeni ! Én a kiskerrel vagyok kapcsolatban, aki ha gond van a termékkel elmegy a nagykerbe. A nagyker meg a gyártóval van kapcsolatban. NEM ?
Itthon vette? Nem. Ki intézte a garit? A magyar nagyker. Kit b@szogatunk a hibás fék miatt? A magyar nagykert és a bikemag-ot. Ki gyártotta a rossz féket? A gyártó. Biztos jó ez így?
Lehet írni a gyártónak is. Egy idõ után biztos foglalkoznak majd vele.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. december 24. - 01:15

Kezdenem ott hogy a forumnak ehhez semmi koze. Van egy fogyaszto, meg van egy nagyker, a Bikemag Forum nem hivatalos csatorna a ket fel kozott. Ezt azert tisztazzuk le. Innen en, vagy barmelyik masik moderator/admin barmit barmikor sajat belatas szerint torolhet. Az hogy miert, ahhoz senkinek semmi koze. Es ezert nem is tartozunk senkinek magyarazattal. Foleg mivel ez benne van a minden felhasznalo altal elfogadott forumszabalyzatban. Ja, mellesleg nem en toroltem a hozzaszolast.
A "fazos" XT fek meg egy olyan dolog, hogy legjobb tudasom szerint nem volt hivatalos visszahivas. Ha lett volna, [a gyar reszerol, ugyanis ezt ok dontik el] akkor lett volna vevotajekoztatas. Mivel nem minden feket erint a problema, es csak szelsoseges idojarasi viszonyok kozott, igy az a bevett szokas, hogy aki panaszkodik annak cserelik, aki nem, annak meg nem. ha ugyis csak nyaron hasznalja a biciklijet akkor olymindegy. Ha lett volna tajekoztatas, az nem ugy tortent volna, hogy valaki beirja egy forumba hogy helo hozd vissza a feket. Szal egy ilyen temaju hozzaszolas torlese sem hiszem hogy tul sokat szamit.
Szal nem a problema eltussolasarol van szo, rengeteg ilyen hozzaszolas szuletett tavaly telen, es ha visszakeresel, ott lesz mind, egyikse lett torolve.
Plusz a vevotajekoztatas is olyan dolog, hogy mi van ha valaki megveszi a biciklit, es utana nem olvas ujsagot, forumot, nem megy be bicikliboltba, es nem beszelget mas bringasokkal? Akkor a nagyker nyomozza le a telefonszamat es hivja fel szemelyesen? vagy mi?
Ennyi.
Írta 2010. december 24. - 01:12

A nagykerrel eddig nekem is csak
Hmm. Bringaboltos vagy és bowdenes féked van. Ez számomra elgondolkoztató. Biztosan sok hibáját látod a hidrós fékeknek.
Ön nyert.

Írta 2010. december 24. - 01:08

A nagykerrel eddig nekem is csak jó tapasztalataim voltak. Shimano garis ügyben nagyon korrektek voltak mindig. De a telóm ügyében valamiért nem ilyenek.Nekem sem-mert bowdenes
off-kiborít,hogy a forgalmazó egyik leginkább lelkiismeretes fazonját próbálja az ember keresztre feszíteni.
.
Hmm. Bringaboltos vagy és bowdenes féked van. Ez számomra elgondolkoztató. Biztosan sok hibáját látod a hidrós fékeknek.
Egy boltos azt mondta, azért nem hívták vissza ezt a fázós XT-t mert a felhasználók igen kis százaléka megy ki ilyen hidegben tekerni és csak náluk jön ki a probléma. Kicsit melegebben tényleg nincs vele gond.
Írta 2010. december 24. - 01:06

Írta 2010. december 24. - 01:05

A "fazos" XT fek meg egy olyan dolog, hogy legjobb tudasom szerint nem volt hivatalos visszahivas. Ha lett volna, [a gyar reszerol, ugyanis ezt ok dontik el] akkor lett volna vevotajekoztatas. Mivel nem minden feket erint a problema, es csak szelsoseges idojarasi viszonyok kozott, igy az a bevett szokas, hogy aki panaszkodik annak cserelik, aki nem, annak meg nem. ha ugyis csak nyaron hasznalja a biciklijet akkor olymindegy. Ha lett volna tajekoztatas, az nem ugy tortent volna, hogy valaki beirja egy forumba hogy helo hozd vissza a feket. Szal egy ilyen temaju hozzaszolas torlese sem hiszem hogy tul sokat szamit.
Szal nem a problema eltussolasarol van szo, rengeteg ilyen hozzaszolas szuletett tavaly telen, es ha visszakeresel, ott lesz mind, egyikse lett torolve.
Plusz a vevotajekoztatas is olyan dolog, hogy mi van ha valaki megveszi a biciklit, es utana nem olvas ujsagot, forumot, nem megy be bicikliboltba, es nem beszelget mas bringasokkal? Akkor a nagyker nyomozza le a telefonszamat es hivja fel szemelyesen? vagy mi?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. december 24. - 00:54

De azért attól ez még nem normális.
Írta 2010. december 24. - 00:45

off-kiborít,hogy a forgalmazó egyik leginkább lelkiismeretes fazonját próbálja az ember keresztre feszíteni.Az is,hogy ha egyszer érzi,hogy nem mûködik a fékje,miért nem ennek megfelelõen közlekedik tovább?
..."- Nyugaton a komolyabb túra bringákat XT-vel szerelik.
Ez semmit nem jelent.
Azért is szerelhetik azzal,mert vakít az XT felirat.
Az meg általános,illetve észreveendõ,hogy minél újabb valami,annál kevesebbet bír.
Írta 2010. december 24. - 00:42

Ez így ebben a formában nem igaz. Most küzdök - ugyanezzel a nagykerrel - egy eresztõ villa ügyében. Meg akarnak gyõzni, hogy a teló jó és nem ereszt. Ha meg ereszt is, az normális, hogy hetente fel kell fújni. Már 3x javították - egyre csak rosszabb lesz. CSERE ? Hááát, az nem jó ötlet, az drága a cégnek. De nekem nem drága másfél év után a sarokba állítani a telóm ?Akkor kezdjük szép sorjában.
Ráadásul valóban nem kellett volna cserélnie a hazai forgalmazónak a külföldön vett fékeidet, nekik semmi közük hozzá. Inkább csak egy köszönöm járna nekik. Hivatalos visszahívás nincs, tehát az a helyzet, hogy van egy a hidegben elég nagy számban meghibásodó fék (errõl jut eszembe, érdekes hogy a féktõl elvárjuk, hogy mûködjön hidegben, de a teleszkóptól már annyira nem várunk tökéletességet, sokkal jobban megbocsátjuk neki ha ereszt vagy belassul), amit a forgalmazó cserél ha gond van vele. Szóval a gyártót kéne piszkálni érte.
.
A "gyártót kéne piszkálni" mondatoddal nem tudok mit kezdeni ! Én a kiskerrel vagyok kapcsolatban, aki ha gond van a termékkel elmegy a nagykerbe. A nagyker meg a gyártóval van kapcsolatban. NEM ?
- Nyugaton a komolyabb túra bringákat XT-vel szerelik.-túra kerékpárra nem tennék xt féket,mert nem arra való,
-el tudom képzelni,hogy a shimano mérnökeiben fel sem merült egy verseny alkatrész,az alkatrész szempontjából extrém hidegben való használata,
-nem utolsó sorban,ez technika,gyártás nagy darabszámban=nyilván vannak hibák(az hogy ez nálad csúcsosodott ki,nyilván rosszul érint),
-sok olyan cég van,aki nagyságrendekkel rosszabbul kezeli a hasonló eseteket,akár termék,akár emberi vonatkozásban,
.
-Én is úgy vélem, becsúszott egy tervezési hiba. Ekkora cégnél, amelyik több száz (ezer) alkatrészt gyárt, ez elõfordul.
Már egy csomó havernak kicserélték ezt a "fázós" XT féket. Ez egy régen ismert szériahiba. De eddig szó nélkül cserélték.Mégegyszer: az, hogy ilyen gyorsan kicserélték a féket, király.
Az, hogy tudták, hogy szériahibás, és azt mondták nekem, hogy ez az információ nem tartozik rám, az kiverte a biztosítékot.
Ugyanennek a féknek a 2005-ös verzióját 4 éve használom minden nap. Mentem vele -20 fokban is, soha semmi bajom nem volt vele.
Pont, mintha a telómról lenne szó. A régi modellel semmi gondom nem volt az újjal kezdettõl fogva szopok.Ugyanennek a féknek a 2005-ös verzióját 4 éve használom minden nap. Mentem vele -20 fokban is, soha semmi bajom nem volt vele.
Írta 2010. december 24. - 00:39

nekem sosem volt velük bajom
Írta 2010. december 24. - 00:30

Hisz ezt kérdezitek folyamatosan...nem?
Beesik a fékkar,nehezen mozog,nem megy vissza a dugattyú...csak olvass vissza kicsit.
Szerinted ez mind attól van,mert a fék "mindenhova" van tervezve?
Írta 2010. december 24. - 00:26

szabadtéri sport, vannak évszakok, a tél is évszak, -5 fok nem szélsõséges idõjárás, volt hayes-em, régebbi saint-em, semmi bajuk nem volt a hidegben....
ki az aki nem megy ki néha egy napsütéses délutánon a hóba egy kicsit tekeregni? érted....
lehet magyarazni, de egy fék ami fagypont körül nem mûködik az nem normális....sehonnan nézve
Meg nem azért de egy terepsportban vann szésõséges idõjárásü körülmények....be is b...na ha nem mûködne a fék vagy a telõ egy felhõszakadásnál....szal igen is helyt kell állniuk nehezebb körülmények között is
Írta 2010. december 24. - 00:23

Ezt azért feltüntethetnék!!Megértek mindenkit,de a tény attól még tény marad.
A bringás fékeket nem szélsõséges idõjárási körülmények közé tervezik.Az egy dolog,hogy sokan használják ilyenek között és sok esetben nincs gond.

Írta 2010. december 24. - 00:14

A bringás fékeket nem szélsõséges idõjárási körülmények közé tervezik.Az egy dolog,hogy sokan használják ilyenek között és sok esetben nincs gond.
Írta 2010. december 23. - 21:42

Az, hogy tudták, hogy szériahibás, és azt mondták nekem, hogy ez az információ nem tartozik rám, az kiverte a biztosítékot.
Ugyanennek a féknek a 2005-ös verzióját 4 éve használom minden nap. Mentem vele -20 fokban is, soha semmi bajom nem volt vele. Azóta "továbbfejlesztettek" rajta valamit, de ez sem tartozik rám.
Írta 2010. december 23. - 21:31

Jani határozd meg nekem azt a szintet!
Amíg meg nem fagy a folyadék a csõben.

Nehéz megmondani, az autóknál is van egy hõmérséklet amikor már nem indulnak be, kb ez lehet a bringáknál is.
itt arra gondoltam, hogy a forgalmazó felhívta telefonon a srácot, hogy töröltette a fórumról a hozzászólást, namost ez nem ugyanaz mint a technikai fórum offtopicja lenne a hozzászólás.
Ezekután van kétségem a függetlenség tekintetében.
Szóval enm az a bajom, hoyg törölnek egy hozzászólást, hanem az ha ezt a forgalmazó kérésére teszik.
A fórum moderátorainak sincs köze az újsághoz (persze mindegyik újságtulajdonos is tud moderálni itt, de õk nagyon ritkán vannak itt és élnek ezzel a jogukkal), csak egyszerû fórumozók akik ellátják ezt a feladatot.
A sebesség mindent megold.