Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2010. December 25. - 16:48
Formula Oro K24 vagy Formula RX?
Mi a különbség? Javaslat, ha venni kellene? Azonos az áruk, ahol néztem, s tudomásom szerint jó rendszerek.
Posted 2010. December 25. - 14:44
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. December 24. - 17:56
nem tudod csak talalgatsz.Itt nem 1000000-bõl egy ment tönkre. mtbr-en a felhasználóknak kb. negyede megszívta vele hidegben. A maradék is lehet, hogy csak azért nem, mert ilyen idõben a bringája a garázsban pihent.
Bár nem tudom, csak gondolom, de azért, mert a tömítést nem megfelelõ anyagból készítették. Vélhetõen nem az volt a baj, hogy 1-2 darab rosszul sikerült (gyártási hiba), hanem hogy rosszul terveztek-méreteztek. Emiatt halt meg szinte egyszerre mindkét fékem.
Hany darabot gyartottak osszesen? Ebbol mennyi ment tonkre? Ezekre valaszolj. Ha tudod pontosan, akkor van ertelme amit mondasz. De nem tudsz.
Tehát amíg a Shimano nem dönt úgy, hogy bevállalja a szériahiba kommunikációját, és az esetleges visszahívást, addig nem is szériahibás a fék?
Igy van. Ezt hivjak minosegbiztositasnak. Jo reggelt.
Es akkor en itt fogok veget vetni ennek, mert mar masok is ugy erzik hogy a szart daraljuk ket napja. Volt egy problema, megoldottak. Aki tovabb akarja szidni a shimanot/PLH-t/bikemagot, az tegye mashol.
Erre a temara erkezo tovabbi hozzaszolasok torolve lesznek.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. December 24. - 17:20
jameg.. ha MINDENKINEK azonnal megoldják a problémát, akkor minek kell darálni a kakkanatot?
Posted 2010. December 24. - 17:08
Karácsonyi bevásárlásból kiesett 2 nap emiatt. Cikket kellett volna írnom, azzal sem tudtam haladni. Vasárnap óta a montimmal járok, amin nincs sárhányó, tiszta dzsuva a kabátom, a hátizsákom, az arcom, megfáztam, minden este mosni kell a bicajt.és mivel szivtal többet? ugyanugy el kell vinni ha elismerik is...ki szivott többet emiatt?
sztem senki
Jó idõben, nem karácsony elõtt ez nem okozott volna gondot.
Posted 2010. December 24. - 16:58
Posted 2010. December 24. - 16:28
sztem senki
Meg lehet nem is az egész széria rossz....érted.
Posted 2010. December 24. - 15:55
Nem az a bajom, hogy nem cserélték ki, hanem az, hogy mindenki szívott amiatt, mert a Shimano nem hajlandó elismerni, hogy ezt a szériát elbaszta, vállalni ezért a felelõsséget, és ezt kommunikálni a vásárlók felé. Ehelyett az van, hogy kicserélik, ha baj van, de addig semmi közöm hozzá.ha nem lett volna kicserélve, akkor megértenélek.
igy nem értelek meg.
Tehát amíg a Shimano nem dönt úgy, hogy bevállalja a szériahiba kommunikációját, és az esetleges visszahívást, addig nem is szériahibás a fék? Ez már majdnem Schrödinger féke, a Shimano döntései alakítják a valóságotszériahiba akkor van, ha a shimano azt mondja
Posted 2010. December 24. - 15:49
gyartasi hibanak. ha 1000000bol egy kormany eltorik, akkor nem fogjak visszahivni az osszeset. Akkor visszaviszed az egy darabot, es kicsereli a forgalmazo. Ugyanez van itt is.
Itt nem 1000000-bõl egy ment tönkre. mtbr-en a felhasználóknak kb. negyede megszívta vele hidegben. A maradék is lehet, hogy csak azért nem, mert ilyen idõben a bringája a garázsban pihent.
Bár nem tudom, csak gondolom, de azért, mert a tömítést nem megfelelõ anyagból készítették. Vélhetõen nem az volt a baj, hogy 1-2 darab rosszul sikerült (gyártási hiba), hanem hogy rosszul terveztek-méreteztek. Emiatt halt meg szinte egyszerre mindkét fékem.
Az meg, hogy visszaviszem, és kicseréli a forgalmazó, elfogadható egy csomó alkatrésznél. Pl. a Truvativ GXP középcsapágy bal oldala hónapok alatt meghalt, és ezzel sem én voltam így egyedül, de egy tönkrement középcsapágy miatt valószínû nem fogok meghalni, és még a bringa sem válik használhatatlanná (sõt, nem is vettem észre idõben, így a garanciát buktam). De a fék, vagy a kormány nem ilyen, ha ezek hirtelen tönkremennek, akkor akár ott is maradhatok.
Posted 2010. December 24. - 14:40
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. December 24. - 14:29
milyen erofoleny? mirol beszelsz? olvass mar vissza a tavaly telen szuletett hozzaszolasokhoz. Ott van az osszes, amikor masoknak is volt ilyen problema, es akkor is csak az lett mondva mindenkinek hogy "hozd vissza kicsereljuk". Nem a problema van eltussolva, mert akkor azok a hozzaszolasok is torolve lettek volna. nem lettek. innentol nincs alapja annak amit mondasz. Az meg hogy a vasarlo es a forgalmazo kozott mi hangzott el a telefonban, nos se te se en nem voltunk ott, szal azt idezgetni megint csak kar.
NEM SZERIA HIBAS. hanyszor kell meg elmondani?
Minden okoskodás nélkül kérdezem,akkor ezt a fajta hibát h hívjuk?
Posted 2010. December 24. - 14:02
mondom, ha nem lett volna kicserélve, akkor megértenélek.
igy nem értelek meg.
szériahiba akkor van, ha a shimano azt mondja (volt már, mondták is)
akkor, ha a probike azt mondja, vagy bárki a fórumon, akkor nincs szériahiba.
ezt nem tudom hogy nem lehet megérteni.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2010. December 24. - 13:59
Nem a garanciális idõ lejárta után, fél éve vettem a bringát.
Posted 2010. December 24. - 13:58
Amivel bajom van, az az, hogy kiakadt, amiért a Probike-ban elmondták nekem, hogy ez a széria tönkremegy hidegben. Egybõl tudták, ahogy ránéztek a fékkarra (a tekergethetõ bizbaszról). Errõl nem tudott a forgalmazó? És ha ez nem szériahiba, akkor mi?
Ha ez az információ idõben eljut hozzám (pl. kiteszik a honlapra, vagy valami), akkor nem vágok neki ezekkel a fékekkel a télnek, hanem idõben kicseréltetem, vagy átszerelem a régebbi, hidegben is mûködõ modellt, és nem kell karácsony elõtt a dzsuvában rohangálni fékcseréért, ami nekem is, meg gondolom Vargányának is kényelmetlenséget okozott.
A márka hírnevét éppen az óvta volna meg, ha képesek kimondani, hogy "bocs, elbasztuk, de vállaljuk érte a felelõsséget", és nem próbálnak úgy csinálni, mintha ez a hiba soha nem létezett volna, de ha mégis, az sem tartozik a felhasználóra.
Posted 2010. December 24. - 13:53
mindenki, akinek én töröltem a hsz-át: próbáljunk egyrészt a téma medrében maradni, másrészt kerüljük a személyeskedést. pont.
elõttem Mjani és maggi is megfogalmazta amugy: a srácnak több szinten is szivességet tett a Vargánya, egyrészt nyitvatartási idõn kívül (január harmadikán nyitunk) kicserélte a féknyergét, amire itthoni eladási számla nem is volt. (ennyi erõvel lehetett volna akár használtan vett is, vagy bármi) ráadásul a garanciális idõ lejárta után cserélte ki.
namost azt hiszem, hogy ezekhez nincs mit hozzáfûzni. ennél pozitívabb hozzáállást szerintem nem lehet tapasztalni egy termékkel kapcsolatban. ergo ha ilyen kedvesek velünk, és nem küldenek el ezen indokok közül bármelyikkel (mert lássuk be csak az egyik is elég ahhoz, hogy valami ne legyen garanciális) melegebb éghajlatra akkor nem jövünk ide, vagy nem megyünk a criticalmass fórumra anyázni. hanem örülünk, hogy ha még véletlenül is olyan terméket fogtunk ki ami nem tökéletes, akkor szerencsére a terméktámogatás mögötte az.
mindenkinek ki lett cserélve a féke, akinek ilyen problémája volt vele.
a shimano a six-sigma Six Sigma - Wikipedia, the free encyclopedia minõségbiztosítási rendszert használja, ami a legdurvább a világon. annak aki nem ért angolul: minden terméket visszahívnak, amelynél a hibás arány 0,00034%. érted. százezer darabból hibás több, mint 34 darab.
persze elõfordulhat, hogy ebbe az alacsony arányba belefut egy batch, és ki is kerül a piacra, jó eséllyel egy helyre (ilyen apró mennyiségek mellett meg fõleg) emiatt érezheti azt a felhasználó, hogy "mindegyik szar"
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2010. December 24. - 13:42
idézet a bejegyzésbõl a cm-rõl : "...amikor telefonon hívott a magyarországi márkaképviselõ, hogy egy ismerõse olvasta a bejegyzést a bikemag fórumon, és felhívta, hogy "fikázzák a termékeit", és egyrészt ez személyes sértés, másrészt támadás a Shimano Magyarország ellen. A hozzászólást töröltette. Azt mondta, hibáztam, de nem szeretné túlragozni a dolgot."
Ebbõl most melyik a moderátor saját belátása?
Az, hogy valaki törölteti általa? Nade most komolyan?
Ha nem érzi korrektnek hozzászólást miért nem válaszolt rá, megvédhette volna magát.
Ehelyett visszaért erõfölényével és megpróbálta eltüntetni? Szerinted ez belefér a moderálási elvekbe?
Egy átlagfelhasználó mit gondoljon az újságról ezekután? Mert én csak azt látom, hogy a nevét és
pénzét adja az újság a fórumhoz.
De tényleg csak le kellett volan írni, hogy mi a forgalmazó véleménye és kész. Szerintem mindenki megérti,
hogy ha a Shimano nem hívja vissza akkor õ nem tud oszágosan visszahíni. Én is megértem.
De töröltetni valamit ami felhívja a figyelmet a balesetveszélre...
milyen erofoleny? mirol beszelsz? olvass mar vissza a tavaly telen szuletett hozzaszolasokhoz. Ott van az osszes, amikor masoknak is volt ilyen problema, es akkor is csak az lett mondva mindenkinek hogy "hozd vissza kicsereljuk". Nem a problema van eltussolva, mert akkor azok a hozzaszolasok is torolve lettek volna. nem lettek. innentol nincs alapja annak amit mondasz. Az meg hogy a vasarlo es a forgalmazo kozott mi hangzott el a telefonban, nos se te se en nem voltunk ott, szal azt idezgetni megint csak kar.
Tök mindegy h hol vette az adott féket, nekik kutya kötelességük kicserélni a széria hibás alkatrészeket!
NEM SZERIA HIBAS. hanyszor kell meg elmondani?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. December 24. - 12:50
Posted 2010. December 24. - 12:20
Posted 2010. December 24. - 12:10
elõfordul...
Zokszó nélkül kicserélték a forgalmazónál, innentõl sztem kár vitázni (Bár ez lenne a megszokott)
Posted 2010. December 24. - 12:06
Egyébként azt tegyük hozzá, hogy a srác külföldön vette a féket, és a dolgozok 99,9%-a elküldte volna a halal f...ára zabot hegyezni, valsz én is.
Mivel nem innen vette nem kötelezettsége kicserélni, ez olyan mintha Bemész a teszkoba tv-t venni és visszaviszed a mediamarkt-ba, mert nem jó. Valsz képen röhögnek és elhajtanak. Úgyhogy szerintem a két kezecskét lehet összetenni és elkussolni. Szerintem.
(Kicserélték. Probléma megoldódott. Piszlávjuniti)
Gege: Fingja sincsen senkinek milyen szabványokra terveznek, nekem se. Volt egy szar széria, az újak mûködnek hidegben is. Szerintem ennyi a történet, kár rugózni rajta.
Ö nem a Mediamarkt-ba vitte vissza a féket hanem a magyarországi márkaképviselethez!!! NAGY különbség
"Mivel az egész bicajt kivinni a legközelebbi márkaképviseletükig Bécsbe macerás lett volna, azt javasolták, keressem fel a fék gyártójának hazai márkaképviseletét.
Írtam hát a fék gyártójának hazai márkaképviseletének is, elmeséltem neki az esetet, és másnap reggelre válaszolt is az emailemre, ami dícséretes. "
Maggi: Abban igazad van h nem lehet tudni h milyen szabványokat használnak, de egy ilyen komoly cégnek elég komoly minõségirányítási rendszere is lehet! És azt külsõs cégek is vizsgálják,(tanúsítványok miatt) akik simán észreveszik az ilyeneket, és szólnak h HÉÉÉ
Kellemes , és boldog karácsonyi ünnepeket