Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Jó.
Télleg.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Formula RXrõl vélemények? Külsõre szép, de a fékereje is jó?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
(egyébként nálam is van,de nem tudom merre laksz,nem akartam magam javasolni.:))

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.095 hozzászólás
pl zöld pont:

Új szolgáltatás

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Menj be egy boltba,ahol van ilyen:
Park Tool Co. » DT-1 : Disc Mount Facing Tool : Brake Tools
és marasd fel a konzolt.

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

hayes v8 + stroker trail gyári betéttel nekem is ugyan így rángat elöl. mondjuk eddig beállítási problémát kerestem de nem szûnt még meg sehogy.

Szerintem a rángatás a tárcsa és a fékbetét kombó miatt lehet. Nekem V7 van elöl ugyanígy fémes betéttel és erõs fékezésnél ugyanígy berángat. Fékerõ van bõven, ráadásul a blokkoláshoz közeli állapotban csinálja csak, de kicsit zavaró. Én sem tudtam eddig megoldani sajnos.

mod: Ja igen ... a fékbetét tökéletesen takarja a tárcsát. Sehol sincs lelógás, szóval nem hinném hogy az a baja.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
na de melyik részét mennyire?

egyenletesen felfekszik a betét a fékfelületre, alul nem lóg be, tehát ezt a problémát kizárhatjuk. viszont így hiába reszelem ha nem tudom mi a baja és mi a cél ahova el kéne jutni.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
reszelõ?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
mármint úgy értettem, hogy kifejezetten a 2009-es boxxer szériákig való is-pm 203 van, csak valami noname kiadásban.

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
boxxerhez nem sima is-pm 203 adapter van, csak nagyon hasonlít rá!
Sei, soku Si.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
valami noname is-pm 203 boxxerhez, bikepro oldalról. van itthon egy avid is, majdnem ugyan olyan. majd belepróbálom azt is.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
avid adapter? aviddal hátul én is sz@ptam , ha van bringaboltos haver érdemes bemenni bringával és felpróbálgatni az összes adaptert , így sikerült végül végül találnom egy passzentosabbat.

A morcos.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
na akkor mutatom:
Feltöltött képFeltöltött képFeltöltött kép

kb. 1mm hely van alul, talán felfele lóg túl. ezen alátétezni nem tudok.
pofák párhuzamosak, lazán behúzva majd így fixálva a csavarokat állítottam be.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

erre is gondoltam, de egy mm-nyi nyomot se látok a küllõkön, és a fékfelület teteje se "tiszta".

ott valami gondnak kell lennie! a trail betét végigérte a teljes tárcsa fékfelületet! a shimano jóval kisebb.

Itt látszik ahogy a trail ráfog a küllõre is és a teljes fékfelületet is éri (ferdén állt a betét a tárcsa fékfelületéhez képest , alátéttel orvosolható)

Itt pedig az látható , hogy a shimano betét mennyivel kisebb felületû! A betét nem lóg le!

A morcos.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Tapasztalat szerint néha kevés tisztában lenni a légtelenítés mibenlétével.
Más:az is lehet gond,hogy a fékkerben levõ dugattyú gumi karmantyúja el van kopva.Nem tol elég olajat le,mert átjön mellette.

...de szerintem csak rosszul csináltad.

dani0206

dani0206

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Véleményem szerint teljesen tisztába vagyok a légtelenítéssel,nem az elsõ avid fékem. És ha az én hibám,akkor mit rontottam el? Mert valóban azaz egyetlen logikus dolog hogy levegõ van benne mert ugye annyit kelle mozognia a dugattyúnak amennyit huzom a kart,ha kevesebbet akkor levegõs mert a levegõ összenyomódik de utána olvastam és teljesen szabályszerüen csináltam mindent.
akkor mi lehet a baj??

UeMeF

UeMeF

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
A betét kérdésem végül is eldõlt, viszont most egy újabbal állnék elõ. So, két fék közül kellene döntenem, a mostani XT-m (BR-M 755) az új betétekkel, vagy Formula MeGa ?! Eléggé sok jót olvastam az utóbbiról, Blenki is használta még anno nálunk, a Metro Ride-on ilyennel ment, nagyon profi adagolhatóságról írtak, bár van aki szerint már sok. Nekem a fékerõ, az igazán harapós érzés lenne a lényeg, de azért ez sem egy utolsó szempont.

Ha bárkinek van akár csak tapasztalata a Formula fékekkel kapcsolatban, vagy konkrétum, szívesen várom! :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Szervusztok! van nékem egy avid code5-ösöm. elvileg csak levegõs volt,nos lelégtelenítettem és most egyszerüen ha huzom a fékkart nem mozognak annyit a dugattyúk amennyit kéne,szóval épphogycsak megsimogatja a tárcsát,behuzom tövig a fékkart és kb az egészséges útnak a felét mozogják a dugattyúk.
mit tudok vele csinálni? kuka?

Valsz elkurtad a légtelenítést, ha nem értesz hozzá vidd el szervizbe, megcsinálják neked...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.095 hozzászólás
tárcsa nélkül behúztam a fékkart. így a pofák picit beljebb kerültek, hamarabb fog a fék, de csak annyira, hogy a szervó (xt) még pont érvényesül. a fékkarokat persze beljebb állítottam.hidegben ugyan keményedik így is, viszont sokkal kevésbé feltûnõ, nem zavaró annyira, mint eredetileg. a tárcsákat sem fogja be, az olaj is benne maradt. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
erre is gondoltam, de egy mm-nyi nyomot se látok a küllõkön, és a fékfelület teteje se "tiszta".