Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
6*10 a 23.-on alkalommal volt róla már szó.

Szar, de közben meg nemis.

Vidd el szervizbe és verd az asztalt hogy cseréljék ki.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Hi. Spontán kérdésem van. Miért keményedik fel a fékem extrém hidegben? Hidrás xt. És pláne, ha utána beviszem a házba miért marad úgy?
Friss olaj, benne már másodszor, olajcsere után jó lesz egészen addig míg újra ki nem megyek vele a hidegbe, és ismét bekeményedik, még fog is, már alig lehet tekerni.
Szerintetek??

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
magure louise carbon BAT-ot szeretjük?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Fel kellett,hogy dobjam.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

tudhatnád, hogy az XT szar.. LOL :D

Igen, ez magas labda volt. :) Már vártam, hogy ki fog erre reagálni. :)

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
tudhatnád, hogy az XT szar.. LOL :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Ha a fékerõ számít csak, akkor az RX is bõven elég.Bivaly fék.Garanciális háttere nem sok van.
Ha a karbantartási intervallum is játszik,akkor inkább Sram.Nagyobb a betét benne,kevesebbet kell cserélgetni.Egyszerûbb szerelni.
Nem vennék extrémen csengõ márkájú féket hazánkban.:)Félõ,hogy nem kielégítõ a supportja.
Szerintem egy xt bõven elég lenne.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Én magára a technológiára lennék kíváncsi.
Fõleg arra h mennyi idõnként kell cserélni vajon ezt a gumi membránt , mert azért az kapja rendesen: meleg, hideg, olaj , kosz, esetleg UV.....
Azért ez szerintem még a spéci gumit is kikészíti :S

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Hát amit olvastam róla, nem egy fém dugattyút mozgat az olaj, hanem egy gumi membrán szerûség van benne, és az fejti ki a nyomást a fékbetétek felé, a fékkar behúzására.

ASHIMA PANCAKE BRAKE SYSTEM FRONT - 180MM AIROTOR 10% DISCOUNT!! - £116.99 Kíváncsi lennék rá :)

most tesztelte a német bike
azt mondták fos.
és mivel amire azt irják super (korábbi példák: magura, formula) az is lehet fos, igy amire eleve azt irják fos, az nagy ivben kerülendõ
én a "super" formula b4 racing-el ültem fel a szopórollerre, szóval egy olyat meg se kockáztatnék, ami szerintük eleve nem jó

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Hasonló kérdést teszek fel mint Breeze. Szerintetek

Formula rx (ha nyerek a lottón akkor r1) vagy Avid Sram x0-x9 vagy esetleg KCNC db x7
illetve az Ashima Pancake fékrõl azt írják, hogy valami forradalmi új rendszerû ez mit is jelent pontosan? Életem elsõ tárcsafékének megvételére készülök, totál kezdõ vagyok a témában.

Felhasználás: tereptriatlon, túra. (inkább rövidebb 40-50kmes etapok zömmel a tereptriatlon miatt) maratonozni nem hiszem hogy fogok velük, max még néhány alpesi mászós ereszkedõs túra.

Ebayen 300 euroért lehet lõni R1 szettet (e+h), ha fussa, ne fogd vissza magad!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Nincs benne fékdugattyú. Bõvebbet vagy mûszaki részleteket nem tudok, de a tesztek alapján felejtõs egyelõre. Amúgy K24 nem lenne fér bele? Többek szerint jobb, lásd bringavarázs legutóbbi hozzászólását.

Hát amit olvastam róla, nem egy fém dugattyút mozgat az olaj, hanem egy gumi membrán szerûség van benne, és az fejti ki a nyomást a fékbetétek felé, a fékkar behúzására.

ASHIMA PANCAKE BRAKE SYSTEM FRONT - 180MM AIROTOR 10% DISCOUNT!! - £116.99

Kíváncsi lennék rá :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Formula rx (ha nyerek a lottón akkor r1) vagy Avid Sram x0-x9 vagy esetleg KCNC db x7
illetve az Ashima Pancake fékrõl azt írják, hogy valami forradalmi új rendszerû ez mit is jelent pontosan? Életem elsõ tárcsafékének megvételére készülök, totál kezdõ vagyok a témában.

Felhasználás: tereptriatlon, túra. (inkább rövidebb 40-50kmes etapok zömmel a tereptriatlon miatt) maratonozni nem hiszem hogy fogok velük, max még néhány alpesi mászós ereszkedõs túra.

Nincs benne fékdugattyú. Bõvebbet vagy mûszaki részleteket nem tudok, de a tesztek alapján felejtõs egyelõre. Amúgy K24 nem lenne fér bele? Többek szerint jobb, lásd bringavarázs legutóbbi hozzászólását.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Asihmát ne, elég rosszakat olvasni róla a forradalomnak még ki kell forrnia magát.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

11:38:11 IM 2012

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Hi,

Formula Oro K24 vagy Formula RX?
Mi a különbség? Javaslat, ha venni kellene? Azonos az áruk, ahol néztem, s tudomásom szerint jó rendszerek.

K24 nagyobb dugattyú,nagyobb felületû fékbetét,lassabban kopik,többet bír.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

végül is az akkor nem olyan nagy hiba,hogy csak ott lehet.eddig egy fékkaromnál se állítottam ilyet:)egyébként milyen különbségek vannak még a 2 fék között?

Elixir R-nél a fékcsõ csatlakozásának szögét tudod állítani a féknyergen, Elixir 5-nél fixen kapcsolódik a fékcsõ a féknyereghez. Fékerõben nem hiszem, hogy drasztikus különbség lenne, hisz a féknyereg és a fékkar nagyjából ugyanaz. Bõ tizessel olcsóbb az 5-ös párban (elsõ+hátsó), ha ez számít.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
végül is az akkor nem olyan nagy hiba,hogy csak ott lehet.eddig egy fékkaromnál se állítottam ilyet:)egyébként milyen különbségek vannak még a 2 fék között?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Fékkar távolságot!
Az 5-ön is van, csak azt imbusszal kell a fékkar tövében

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
elixir R-en mit állít az a tekerentyû a fékkarnál?megéri inkább azt venni,vagy teljesen jó az elixir 5?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
RX jobban ki van könnyítve, csirkébb a fékkar, és nem állítható a fékkartávolság (szvsz elég nagy hiányosság....)
K24 kiforrottabb, szerintem szebb is....meg kevesebb gondról hallani mint az RX-el kapcsolatban