Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Szabii: kevés nekem már az a fékerõ, meg nem tetszik, hogy össze vissza kell alátétezgetni a féknyereg meg az adapter között, de minek azt nem tudom, mikor a hayes ezt meg tudta oldani, dhzgatni szeretnék ezért kellene valami combosabb

Orbitális hülyeséget magyarázol.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
ezt a hármat lehetett volna egyben is....

amúgy ha ilyen konkrét elképzeléseid vannak akkor majd megveszed te ami kell neked....
arról nem beszélve, hogy kilövöd a saintet mert drága, de formula the one az nem drága? 130.000.- párban CRC-rõl tárcsa nélkül...(és jó áron számoltam a fontot)
Sei, soku Si.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Ha The One-t meg tudod venni akkor inkább olyat keress ami itthon is kapható, mert ha valami gebasz lesz vele itthon nem igen fogják megcsinálni!
Ami olcsóbb de nem olcsó Magura Gustav M ami komplett szett kb 120ezer a formulát meg 200-ért megveheted kintrõl és még a posta nincs is benne

dante05

dante05

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Szabii: kevés nekem már az a fékerõ, meg nem tetszik, hogy össze vissza kell alátétezgetni a féknyereg meg az adapter között, de minek azt nem tudom, mikor a hayes ezt meg tudta oldani, dhzgatni szeretnék ezért kellene valami combosabb

code nehéz, hope baromi drága, A formuláról miért nem beszéltek. visszaolvasva a hozzászólásokban az XT kiejtve, szóval idáig, nekem a Formula a nyerõ, már csak az a kérdés, hogy Mega vagy The One? megéri e az árkülönbözetet.

azt megint nehéz elhinni, hogy egy csavaros féknyereg erõsebb mint egy monobody, bár itt is írtak már mindent hogy ez jobb meg az jobb, elég érdekesek ezek a szubjektív tapasztalatok, bár Formula fékekrõl csak jót hallottam, nagyobb a fékhatásuk a konkurensekhez képest, de kicsit drágábbak is.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

És az Avid miért kilõve??? Van tapasztalatod róla?
Mire használod a féket, dh vagy cc? Ha cc-re akkor csak ajánlani tudom a Juicy5-Elixir 160-180 tárcsával ami tapasztalatom szerint brutál fékerõ, jó adagolhatósággal! Kemény lejtõzésekre meg Code vagy Hope!

Pontosan!

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
És az Avid miért kilõve??? Van tapasztalatod róla?
Mire használod a féket, dh vagy cc? Ha cc-re akkor csak ajánlani tudom a Juicy5-Elixir 160-180 tárcsával ami tapasztalatom szerint brutál fékerõ, jó adagolhatósággal! Kemény lejtõzésekre meg Code vagy Hope!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Hello!
Kérdésem az volna, hogy szeretnék egy erõs féket. Hayes, és Avid kizárva. Hayes Stroker Trail-rõl váltok, mert igazán voltam megelégedve a fékhatással elöl 203-as hátul 185-ös tárcsával sem, hol fogott hol nem, cincogott össze vissza, könnyen deformáódik a Hayes tárcsa. Szóval ott járok, hogy Shimano vagy Formula. Shimano Saint kiejtve, mert arra már nincs pénzem. A szívem a Formulához húz, csak kérdés hogy melyi a jobb? Shimano XT vagy Formula Mega? Azt olvasom több helyen, hogy a Formuláknak nagyobb a fékhatásuk a többi riválissal szemben. A Formla The One egy másik árkategória, de lehet az lesz belõle, mert aránylag olcsón tudnék hozzájutni.

Mi a bajod az Avid fékkel?:) Nekem Elixir 5 185 van elöl hátul és teljesen jól mûködik!

dante05

dante05

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Hello!
Kérdésem az volna, hogy szeretnék egy erõs féket. Hayes, és Avid kizárva. Hayes Stroker Trail-rõl váltok, mert igazán voltam megelégedve a fékhatással elöl 203-as hátul 185-ös tárcsával sem, hol fogott hol nem, cincogott össze vissza, könnyen deformáódik a Hayes tárcsa. Szóval ott járok, hogy Shimano vagy Formula. Shimano Saint kiejtve, mert arra már nincs pénzem. A szívem a Formulához húz, csak kérdés hogy melyi a jobb? Shimano XT vagy Formula Mega? Azt olvasom több helyen, hogy a Formuláknak nagyobb a fékhatásuk a többi riválissal szemben. A Formla The One egy másik árkategória, de lehet az lesz belõle, mert aránylag olcsón tudnék hozzájutni.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Vki használ illetve tud vmit a MAGURA GUSTAV M fékrõl?
Leginkább a régebbi típusokról érdekelnének tapasztalatok, hibák!

Köszi

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 posts

Nemtudom jó totyikban kérdezek-e rá, de ahogy olvasgattam itt sok boltos/szervizes aktívan írogat. Az érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata az A2z tárcsafék adapterével kapcsolatban, ami lehetõvé teszi hogy nem tárcsás vázakon is lehessen tárcsát használni. Az ötlet nagyon kafa, csak nemtudom mennyire merev, stabil, megbízható stb.

Errõl lenne szó: a2Z adapter nem tárcsafékes vázakhoz DM-UNI (Fék | Fékadapter) | Kerékpár Webshop

A vázhegesztésnél mindenképp olcsóbb megoldás. A kérdés hogy megéri-e egyáltalán.
Köszi elõre is!

Látom mennyire "népszerû" ez a cucc ... csak nekem van ilyen ócska vázam :D

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 posts

Köszi hogy válaszoltál! Avid g3 tárcsái jók lennének az xt.hez? Mennyire tartósak? Egy a baj csak velük,hogy drágák!

Az avid G3as tárcsái jobbak mint a hayes V sorozat szerintem. De nyilván drágábbak is.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,070 posts

Köszi hogy válaszoltál! Avid g3 tárcsái jók lennének az xt.hez? Mennyire tartósak? Egy a baj csak velük,hogy drágák!

jó, így használom, nincs vele gond.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

Nekem eddig a Hayes V tárcsa teljesen megfelel az igényeimen, BBB Fékbetéttel (puha) meg szerintem jól is fog.
Bringavarázs múltkor lemérte nem h a Shimano tárcsa (SM-RT75) 1,8 milliméter vastag, a Hayes V pedig asszem 2,1.
Szerintem merevebb is lehet a vastagsága miatt.
De azt nem tudom h Shimano féket be lehet e jól állítani egy Hayes tárcsáshoz

Az meg h mennyire tartós egy fékbetét..... hát azt nem lehet megmondani. Szerintem

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,070 posts

Gevox,

tényleg ilyen egyszerû, betettem a mélyhûtõbe és kiderült hogy felkeményedik :(

attól még nem biztos, hogy folyni is fog ám!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 posts
Gevox,

tényleg ilyen egyszerû, betettem a mélyhûtõbe és kiderült hogy felkeményedik :(

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Na megnézem már akkor én is milyen kód van az enyémen.
"Ride today, heal tomorrow"

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Nekem eddig a Hayes V tárcsa teljesen megfelel az igényeimen, BBB Fékbetéttel (puha) meg szerintem jól is fog.
Bringavarázs múltkor lemérte nem h a Shimano tárcsa (SM-RT75) 1,8 milliméter vastag, a Hayes V pedig asszem 2,1.
Szerintem merevebb is lehet a vastagsága miatt.
De azt nem tudom h Shimano féket be lehet e jól állítani egy Hayes tárcsáshoz

Az meg h mennyire tartós egy fékbetét..... hát azt nem lehet megmondani. Szerintem

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

Egy masik dolog ami alapjan kiderulhet, az a gyartas ideje. Kisherceg kepen az alulrol mutatott fekkaron ott van az FF kod. Ez 2007 juniusat jelenti.

A kodtablazat itt, az oldal aljan: Sheldon Brown's Shimano Bicycle Parts Page

Tudtommal minden fekkaron rajta van a gyartas ideje.

Köszi a segítséget. Nekem IB van ráírva,vagyis akkor 2010-02 havi?! A fékkar állító kis "tekergõ" nekem csak kb 3-4mm.en bordázott,nem végig ahogy a képeken.

Más! Milyen 6 csavaros,erõs de nem túl drága,és xt.vel kompatibilis tárcsát javasoltok? Hayes.nek a v sorozata nagyon jó árban van,de mennyire lehet jó?
S mennyire tartós egy ilyen fékben a betét?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nekem GH van rajta, de Thez szerint 2010-es (Tõle vettem)

Igaz én szétszerelt állapotban vettem, és ugy raktam össze...

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
Egy masik dolog ami alapjan kiderulhet, az a gyartas ideje. Kisherceg kepen az alulrol mutatott fekkaron ott van az FF kod. Ez 2007 juniusat jelenti.

A kodtablazat itt, az oldal aljan: Sheldon Brown's Shimano Bicycle Parts Page

Tudtommal minden fekkaron rajta van a gyartas ideje.