Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2011. február 06. - 10:05

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2011. február 05. - 16:55

Írta 2011. február 05. - 16:00

visszaolvasva rengeteg tapasztalatot találsz.
röviden:
luise: erõs, de problémás tud lenni (levegõsödik)
juicy: mindenes, jó szervíz, elég erõs, gyárilag néha levegõs, elõfordul hogy rázza a vázat/villát
code: nagyon erõs, de nehéz (értsd nem mindenkinek és mindig sikeröl elsõre) légteleníteni, nehéz (a többihez képest)
elixir: kb mint a juicy
saint: erõs, de (a többihez képest) nehéz, tudtommal problémamentes
xt: átlagosan okés, kb mint az elixir a fékerõ, de ki lehet fogni fázósat, a servo-s kar nem mindenkinek fekszik.
én a saintet venném, ha ilyen nehéz lennék.
avid dot-os, shimano és magura ásványi olaj. van még kérdés?
Kösz! Vissza olvasni lusta vagyok.

Sorrendet kellene felállítani összkép terén, akkor mi lenne a sorrend?
1. Saint
2. ...........?
Fékerõ terén?

Írta 2011. február 05. - 15:23

röviden:
luise: erõs, de problémás tud lenni (levegõsödik)
juicy: mindenes, jó szervíz, elég erõs, gyárilag néha levegõs, elõfordul hogy rázza a vázat/villát
code: nagyon erõs, de nehéz (értsd nem mindenkinek és mindig sikeröl elsõre) légteleníteni, nehéz (a többihez képest)
elixir: kb mint a juicy
saint: erõs, de (a többihez képest) nehéz, tudtommal problémamentes
xt: átlagosan okés, kb mint az elixir a fékerõ, de ki lehet fogni fázósat, a servo-s kar nem mindenkinek fekszik.
én a saintet venném, ha ilyen nehéz lennék.
avid dot-os, shimano és magura ásványi olaj. van még kérdés?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2011. február 05. - 13:55

Kb. 18kg-20kg-os nagy rugóutas gépben van és kb. 110-120kg-ot kell még megfognia a bringán kívûl.

Amin sokat filózok, mert van szervíz háttere a környéken: Magura, Avid, Shimano.
Magura Luise FR, Avid Juicy 7 vagy Code vagy Elixir, Shimano Saint vagy XT merült fel bennem. Tapasztalatok?

Írta 2011. február 05. - 12:56

Üdv!
Tárcsafékre váltás elõtt állok! Lenne egy lehetõségem 17k körül vadi új BB7-et venni (kettõt, tárcsák nélkül) illetve szintén új deore M575-öt kompletten, tárcsákkal elõbbi duplájáért. Összehasonlítva a kettõt mit mondanátok. Amolyan maratonozós (közép-hosszú táv), kicsit XCre kacsingatós bringás vagyok. 78kg.
Tudok pár dolgot, de keveset... A deore-val kapcsolatban például arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy mennyire megbízható. Úgy értem, hogy nem hagy-e cserben az erdõben. Levegõsödik, ereszt, elszakad... Megbízhatóak a hidraulikus fékek? Nagyon mecerásak és szervízigényesek? Szóval ilyenek... Nagyon köszönöm Nektek!
Vagy M595... Több mint egy éve van meg, elötte (bár nem sokáig) bb5 volt fent, és eltekintve a tárcsa problémámtól, amihez a féknek semmi köze, kíváló fék az 595-ös.
Írta 2011. február 05. - 12:20

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2011. február 05. - 11:00

Tárcsafékre váltás elõtt állok! Lenne egy lehetõségem 17k körül vadi új BB7-et venni (kettõt, tárcsák nélkül) illetve szintén új deore M575-öt kompletten, tárcsákkal elõbbi duplájáért. Összehasonlítva a kettõt mit mondanátok. Amolyan maratonozós (közép-hosszú táv), kicsit XCre kacsingatós bringás vagyok. 78kg.
Tudok pár dolgot, de keveset... A deore-val kapcsolatban például arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy mennyire megbízható. Úgy értem, hogy nem hagy-e cserben az erdõben. Levegõsödik, ereszt, elszakad... Megbízhatóak a hidraulikus fékek? Nagyon mecerásak és szervízigényesek? Szóval ilyenek... Nagyon köszönöm Nektek!
Írta 2011. február 05. - 00:47

Írta 2011. február 04. - 18:57

Írta 2011. február 04. - 17:52

el is vágta nálam darabig a shimno fékeket. most sikerült a becsületet visszaszerezni az 575-tel. az kb a 2. legjobb amit próbáltam. de ha a problémamentességet is figyelembe vesszük akkor a no.1 (a lujza ugye igy cirka bõ 1000 kilcsi alatt -ahol a deoreom tart- 2x levegösödött be, és elfogyott egy garnitúra betét elõl). majd kiváncsi leszek mennyit bír a betét. szal részemrõl következõ upgradnek meg másik bringákra is 595 (vagy ha van még 575 akkor az, arra a tekerõ bizbaszbra a fékkaron nincs szükségem)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. február 04. - 17:34

Írta 2011. február 04. - 15:56

Írta 2011. február 04. - 15:11

Írta 2011. február 04. - 15:08

A sebesség mindent megold.
Írta 2011. február 04. - 14:46

amit próbáltam a kérdéses fékbõl, lassításra is kevés volt, nemhogy fékezésre.
Akkor ott valami nagy hiba lehetett. 100 kilós haverom mai napig ilyennel jár és nincs vele baja.
Bár most, 2011ben én is inkább valami új cuccot vennék. Ne feledjük, azok a fékek már kb. 10 évesek.
Írta 2011. február 04. - 14:43

én csak ezeket találtam:
http://forum.bikemag.../hirdetes-65772
http://forum.bikemag.../hirdetes-66145
edit:
marton, igazad lehet. de amit egyet próbáltam, az tényleg nagyon gyenge volt. ezen kívül egy boltos-szervízes srác is úgy nyilatkozott, hogy az õvé sem volt igazán erõs sosem.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2011. február 04. - 14:08

Tömítés sosem volt kapható, komplett egységeket lehet csak cserélni (fékkar, féknyereg) (mely már sajnos nem beszerezhetõ újonnan, maximum megmaradt készletbõl, boltokban, polcról)Sziasztok
XT "régi" 4 dugós féket láttam itt a piacon,újként.Alkatrész ellátottság tekintetében hogy áll a dolog?
Havernak volt ilyenje,felhívtam,õ azt mondta hogy inkább ne,mert macerás hozzá cuccokat(tömítéseket,stb stb) szerezni,ill. hogy nincs,max. fékpofa,az is ritkán,és drágán.
Szerintetek?
Ha ez a fémcsöves, akkor ehhez már fém csövet nem fogsz kapni, csak a mûanyagot.
Fékbetét a mai napig gyártás alatt van, és kapható hozzá, mind gyantás, mind fémes is, árban pedig azonos a mostaniakkal, sõt olcsóbb a gyári.
Atomerõs fék, újonnan!, így ha új, és nem 7 éve használt, simán ugorj bele, ha jó áron van. Ám az új XT-nek sem marad el a fékereje tõle, így ha nincs sok árdifferencia, akkor amellett is dönthetsz, ha márkahû akarsz lenni.