Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18553 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
én brm800 bárti vagyok, etalon, minden téren

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.094 hozzászólás
így van.

olvass vissza!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Mtbr.com ott azert jol latszik hogy melyiket mennyire szeretik. Es a hosszabb tavon elojovo hibakat is leirjak. Szemelyes tapasztalat felrevezeto lehet, ha az illeto kezen nem megy at tobb ugyanabbol a tipusbol.

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás

visszaolvasva rengeteg tapasztalatot találsz. ;)

röviden:
luise: erõs, de problémás tud lenni (levegõsödik)
juicy: mindenes, jó szervíz, elég erõs, gyárilag néha levegõs, elõfordul hogy rázza a vázat/villát
code: nagyon erõs, de nehéz (értsd nem mindenkinek és mindig sikeröl elsõre) légteleníteni, nehéz (a többihez képest)
elixir: kb mint a juicy
saint: erõs, de (a többihez képest) nehéz, tudtommal problémamentes
xt: átlagosan okés, kb mint az elixir a fékerõ, de ki lehet fogni fázósat, a servo-s kar nem mindenkinek fekszik.

én a saintet venném, ha ilyen nehéz lennék.

avid dot-os, shimano és magura ásványi olaj. van még kérdés? :D

Kösz! Vissza olvasni lusta vagyok. :D
Sorrendet kellene felállítani összkép terén, akkor mi lenne a sorrend?
1. Saint
2. ...........?
Fékerõ terén?
Valami bölcs dolgot kéne mondanom, de nem jut eszembe semmi. :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.094 hozzászólás
visszaolvasva rengeteg tapasztalatot találsz. ;)

röviden:
luise: erõs, de problémás tud lenni (levegõsödik)
juicy: mindenes, jó szervíz, elég erõs, gyárilag néha levegõs, elõfordul hogy rázza a vázat/villát
code: nagyon erõs, de nehéz (értsd nem mindenkinek és mindig sikeröl elsõre) légteleníteni, nehéz (a többihez képest)
elixir: kb mint a juicy
saint: erõs, de (a többihez képest) nehéz, tudtommal problémamentes
xt: átlagosan okés, kb mint az elixir a fékerõ, de ki lehet fogni fázósat, a servo-s kar nem mindenkinek fekszik.

én a saintet venném, ha ilyen nehéz lennék.

avid dot-os, shimano és magura ásványi olaj. van még kérdés? :D

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
Formula B4 Racing tárcsafékeim (hidraulikus, 4 dugattyús, elöl 205, hátúl 185-ös tárcsa) lecserélésén gondolkodok. Nem azért, mert nem jó fékek, hanem azért, mert a lakhelyemen hiányzik a megfelelõ szervíz háttér. :(
Kb. 18kg-20kg-os nagy rugóutas gépben van és kb. 110-120kg-ot kell még megfognia a bringán kívûl. :D
Amin sokat filózok, mert van szervíz háttere a környéken: Magura, Avid, Shimano.
Magura Luise FR, Avid Juicy 7 vagy Code vagy Elixir, Shimano Saint vagy XT merült fel bennem. Tapasztalatok?
Valami bölcs dolgot kéne mondanom, de nem jut eszembe semmi. :D

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Üdv!
Tárcsafékre váltás elõtt állok! Lenne egy lehetõségem 17k körül vadi új BB7-et venni (kettõt, tárcsák nélkül) illetve szintén új deore M575-öt kompletten, tárcsákkal elõbbi duplájáért. Összehasonlítva a kettõt mit mondanátok. Amolyan maratonozós (közép-hosszú táv), kicsit XCre kacsingatós bringás vagyok. 78kg.
Tudok pár dolgot, de keveset... A deore-val kapcsolatban például arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy mennyire megbízható. Úgy értem, hogy nem hagy-e cserben az erdõben. Levegõsödik, ereszt, elszakad... Megbízhatóak a hidraulikus fékek? Nagyon mecerásak és szervízigényesek? Szóval ilyenek... Nagyon köszönöm Nektek!

Vagy M595... Több mint egy éve van meg, elötte (bár nem sokáig) bb5 volt fent, és eltekintve a tárcsa problémámtól, amihez a féknek semmi köze, kíváló fék az 595-ös.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Nem nagyon tudok a Deornál megbízhatóbb féket...szerintem az,még úgy is ha madzagos párti vagyok.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

kiralyfatyol

kiralyfatyol

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Üdv!
Tárcsafékre váltás elõtt állok! Lenne egy lehetõségem 17k körül vadi új BB7-et venni (kettõt, tárcsák nélkül) illetve szintén új deore M575-öt kompletten, tárcsákkal elõbbi duplájáért. Összehasonlítva a kettõt mit mondanátok. Amolyan maratonozós (közép-hosszú táv), kicsit XCre kacsingatós bringás vagyok. 78kg.
Tudok pár dolgot, de keveset... A deore-val kapcsolatban például arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy mennyire megbízható. Úgy értem, hogy nem hagy-e cserben az erdõben. Levegõsödik, ereszt, elszakad... Megbízhatóak a hidraulikus fékek? Nagyon mecerásak és szervízigényesek? Szóval ilyenek... Nagyon köszönöm Nektek!
próbáljuk mellõzni, ami mellékes

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.682 hozzászólás
Vidd el egy boltba ! 5 perc alatt megcsinálják.
Marci

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
hello,vettem 1 shimano xt hidra féket elsõ tekerés elõtt áll csak nem tudom ugy beállitani az elsõ kereket hogy ne érjen hozzá az egyik oldal nem csak picit henem 1 kör alatt végig hozzáér ha nincs a gyorszár becsukva akkor tudom uyg tertani hogy nem ér hozzá.mit tegyek nyomjam le az elsõ menetet aztán?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
az enyém viszont zsírúj volt, és a lexarabb fék amikkel eddig dolgom volt (beleértve a stroker ryde-ot is)

el is vágta nálam darabig a shimno fékeket. most sikerült a becsületet visszaszerezni az 575-tel. az kb a 2. legjobb amit próbáltam. de ha a problémamentességet is figyelembe vesszük akkor a no.1 (a lujza ugye igy cirka bõ 1000 kilcsi alatt -ahol a deoreom tart- 2x levegösödött be, és elfogyott egy garnitúra betét elõl). majd kiváncsi leszek mennyit bír a betét. szal részemrõl következõ upgradnek meg másik bringákra is 595 (vagy ha van még 575 akkor az, arra a tekerõ bizbaszbra a fékkaron nincs szükségem)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Stuntman Mike

Stuntman Mike

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Zsír új fék volt, tárcsával, el is kelt gyorsan...:)

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nemtom, de nalam a fekero csak az adagolhatosag, igenytelenseg, problemamentesseg stb utan jon :) igaz 80kg korul mozgok.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Ahogy mondod. Ha tényleg új, akkor egy olajcsere után nagyon jó bolt lehet, jó áron, bitang darab volt újonnan. Ha használt, akkor már meggondolandó az ügy, mindenképp érdemes kipróbálni vásárlás elõtt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én Laciklonét próbáltam, az elég jól fogott, jobban, mint maiak.

A sebesség mindent megold.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.682 hozzászólás

amit próbáltam a kérdéses fékbõl, lassításra is kevés volt, nemhogy fékezésre.

Akkor ott valami nagy hiba lehetett. 100 kilós haverom mai napig ilyennel jár és nincs vele baja.
Bár most, 2011ben én is inkább valami új cuccot vennék. Ne feledjük, azok a fékek már kb. 10 évesek.
Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.094 hozzászólás
muta azt a hirdetést!

én csak ezeket találtam:
http://forum.bikemag.../hirdetes-65772
http://forum.bikemag.../hirdetes-66145

edit:
marton, igazad lehet. de amit egyet próbáltam, az tényleg nagyon gyenge volt. ezen kívül egy boltos-szervízes srác is úgy nyilatkozott, hogy az õvé sem volt igazán erõs sosem.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Sziasztok
XT "régi" 4 dugós féket láttam itt a piacon,újként.Alkatrész ellátottság tekintetében hogy áll a dolog?
Havernak volt ilyenje,felhívtam,õ azt mondta hogy inkább ne,mert macerás hozzá cuccokat(tömítéseket,stb stb) szerezni,ill. hogy nincs,max. fékpofa,az is ritkán,és drágán.
Szerintetek?

Tömítés sosem volt kapható, komplett egységeket lehet csak cserélni (fékkar, féknyereg) (mely már sajnos nem beszerezhetõ újonnan, maximum megmaradt készletbõl, boltokban, polcról)
Ha ez a fémcsöves, akkor ehhez már fém csövet nem fogsz kapni, csak a mûanyagot.
Fékbetét a mai napig gyártás alatt van, és kapható hozzá, mind gyantás, mind fémes is, árban pedig azonos a mostaniakkal, sõt olcsóbb a gyári.

Atomerõs fék, újonnan!, így ha új, és nem 7 éve használt, simán ugorj bele, ha jó áron van. Ám az új XT-nek sem marad el a fékereje tõle, így ha nincs sok árdifferencia, akkor amellett is dönthetsz, ha márkahû akarsz lenni.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.094 hozzászólás
amit próbáltam a kérdéses fékbõl, lassításra is kevés volt, nemhogy fékezésre.