Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék Tõletek:elixir r -es fékem van és szeretném a kart kivenni.Szétszedtem annyira hogy magát a kart csak az a kis tengely tartja már ami a dugattyúhoz köti.Kerestem már a sram honlapján valami robbantott ábrát is de amit találtam az nem elég jó.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Az is lehet hogy ha sokára azaz hónapok múlva megy el már 8 ért is szabadulnál tõlük, ne egybe hirdesd mert szerintem kevesen keresnek hasonló csomagot.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
max ilyen 12e sztem....nyerészkedni semmiképp nem fogsz :)

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

Ha szeretsz csapatni, és ha gyakran eljutsz a hegyekbe, akkor érdemes elõre 180-ast tenni. Ha ritkán jársz hegyen, akkor szerintem felesleges.

Szia / Sziasztok

Köszi a válaszod.
Ahogy haladok a korábbi hozzászólások átolvasásával, én is egyre inkább úgy látom, hogy a belépõszintû mechanikus tárcsafék-rendszeremhez képest jelentõs különbségek lesznek, akármilyen hidraulikus rendszert is teszek fel helyette. Azért gondoltam a nagyobb tárcsára, mert valószínûleg csak nyerek a nagyobb tárcsával és ha már úgy is új rendszert vásárolok, legyen eggyel nagyobb a tárcsa is. Ennyi.

Kicsit más:

Jelenleg a következõ szett van a kerékpáron.
Shimano Acera ST-EF60 (új ár: ~2.500 Ft)
Shimano Alivio BR-M416 (új ár: ~5.000 – 6.000 Ft)
Shimano SM-RT53 / 160 mm (új ár: ~2.500)
Ez együtt ~20 – 22.000 Ft

Használt, de nagyon keveset futott. Kevesebb, mint 100 km-t használtam, és ebbõl hegyen 40 km volt.
Mennyiért lehet ezt így egyben eladni? Alapvetõen nem nyerészkedni akarok, csak ha már lecserélem, ne álljon otthon a polcon.

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Szervizbe vele, valószínûleg a tömítések megadták magukat. Amennyiben garis a fék szerencséd van és elvileg cserélnek neked benne tömítést, ha nem, akk meg kell kérdezni, h pontosan mennyibe is fáj, m ez változó lehet.
The best part of racing: the adrenalin rush...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
dugattyú tömítése szállt el, csere, pár forint, ha van tömités, ujra légtelenit, és boldogan használ tovább

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Helló.
Ez a nap is eljött,technikai hiba,XT elsõ fék 775-s széria.
elsõ tünet:nyikorgás,fékhatás nélkül
második: fékbetét cserénél a betét hátulja nedves volt
mûveletek: dugattyúk óvatos visszanyomása,új betét bele,frutti be.próba...spriccelõ hang és a villaláb felõli dugattyú alján csepp forma jött ki.
betét ki,szerszám berak,próba...reakció egy cseppnyi olaj.

Nos ilyenkor mi a teendõ,gyakorlatilag elfolyt az összes olaj míg nézegettem,dugattyú nem jött ki túlságosan,illetve pont,hogy benyomtam,ahogy eddig mindig is történt.Mi lehet a probléma forrása és ez mekkora költségvonzattal jár felém?

Üdv,Péter

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás

Sziasztok

Van egy 2010-es CUBE Analog kerékpárom, RS Revelation Dual Air teleszkóppal (100 mm rugóút), merev váz. Én ~75 kg vagyok, sisakkal együtt! :)

Elég új a gép, legalábbis terepen, hegyek közt csak egyszer voltam, vele. Fõleg XC-jellegûen használom, de nem riadtam vissza a lejtõn csapatástól sem, ráadásul a BMX-es, kicsit triálos múlt miatt szeretem forszírozni a dolgokat húzósabb helyeken is.

Nekifogtam a topik utolsó 100 oldalát átolvasni, de nem értem (még) a végére és igazából a kérdésemre sem találtam (még) választ.

A kérdés amiért írok: a mechanikus tárcsaféket lecserélem hidraulikusra. Érdemes-e a jelenlegi 160-as tárcsákat nagyobbra cserélni? Arra gondoltam, hogy elõre tennék 180-asat, hátul meg maradna a 160-as.

Köszi

Ha szeretsz csapatni, és ha gyakran eljutsz a hegyekbe, akkor érdemes elõre 180-ast tenni. Ha ritkán jársz hegyen, akkor szerintem felesleges.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Sziasztok

Van egy 2010-es CUBE Analog kerékpárom, RS Revelation Dual Air teleszkóppal (100 mm rugóút), merev váz. Én ~75 kg vagyok, sisakkal együtt! :)

Elég új a gép, legalábbis terepen, hegyek közt csak egyszer voltam, vele. Fõleg XC-jellegûen használom, de nem riadtam vissza a lejtõn csapatástól sem, ráadásul a BMX-es, kicsit triálos múlt miatt szeretem forszírozni a dolgokat húzósabb helyeken is.

Nekifogtam a topik utolsó 100 oldalát átolvasni, de nem értem (még) a végére és igazából a kérdésemre sem találtam (még) választ.

A kérdés amiért írok: a mechanikus tárcsaféket lecserélem hidraulikusra. Érdemes-e a jelenlegi 160-as tárcsákat nagyobbra cserélni? Arra gondoltam, hogy elõre tennék 180-asat, hátul meg maradna a 160-as.

Köszi

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
shimano-k beállíthatóságával nem szokott baj lenni...
A fékek nagy részére igaz, hogy ha rendben vannak mûszakilag, és ért hozzá az illetõ akkor nem nehéz belõni :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

én brm800 bárti vagyok, etalon, minden téren

A mindenben, gondolom, hogy benne van a beállíthatóság is.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
én brm800 bárti vagyok, etalon, minden téren

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás
így van.

olvass vissza!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Mtbr.com ott azert jol latszik hogy melyiket mennyire szeretik. Es a hosszabb tavon elojovo hibakat is leirjak. Szemelyes tapasztalat felrevezeto lehet, ha az illeto kezen nem megy at tobb ugyanabbol a tipusbol.

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás

visszaolvasva rengeteg tapasztalatot találsz. ;)

röviden:
luise: erõs, de problémás tud lenni (levegõsödik)
juicy: mindenes, jó szervíz, elég erõs, gyárilag néha levegõs, elõfordul hogy rázza a vázat/villát
code: nagyon erõs, de nehéz (értsd nem mindenkinek és mindig sikeröl elsõre) légteleníteni, nehéz (a többihez képest)
elixir: kb mint a juicy
saint: erõs, de (a többihez képest) nehéz, tudtommal problémamentes
xt: átlagosan okés, kb mint az elixir a fékerõ, de ki lehet fogni fázósat, a servo-s kar nem mindenkinek fekszik.

én a saintet venném, ha ilyen nehéz lennék.

avid dot-os, shimano és magura ásványi olaj. van még kérdés? :D

Kösz! Vissza olvasni lusta vagyok. :D
Sorrendet kellene felállítani összkép terén, akkor mi lenne a sorrend?
1. Saint
2. ...........?
Fékerõ terén?
Valami bölcs dolgot kéne mondanom, de nem jut eszembe semmi. :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás
visszaolvasva rengeteg tapasztalatot találsz. ;)

röviden:
luise: erõs, de problémás tud lenni (levegõsödik)
juicy: mindenes, jó szervíz, elég erõs, gyárilag néha levegõs, elõfordul hogy rázza a vázat/villát
code: nagyon erõs, de nehéz (értsd nem mindenkinek és mindig sikeröl elsõre) légteleníteni, nehéz (a többihez képest)
elixir: kb mint a juicy
saint: erõs, de (a többihez képest) nehéz, tudtommal problémamentes
xt: átlagosan okés, kb mint az elixir a fékerõ, de ki lehet fogni fázósat, a servo-s kar nem mindenkinek fekszik.

én a saintet venném, ha ilyen nehéz lennék.

avid dot-os, shimano és magura ásványi olaj. van még kérdés? :D

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
Formula B4 Racing tárcsafékeim (hidraulikus, 4 dugattyús, elöl 205, hátúl 185-ös tárcsa) lecserélésén gondolkodok. Nem azért, mert nem jó fékek, hanem azért, mert a lakhelyemen hiányzik a megfelelõ szervíz háttér. :(
Kb. 18kg-20kg-os nagy rugóutas gépben van és kb. 110-120kg-ot kell még megfognia a bringán kívûl. :D
Amin sokat filózok, mert van szervíz háttere a környéken: Magura, Avid, Shimano.
Magura Luise FR, Avid Juicy 7 vagy Code vagy Elixir, Shimano Saint vagy XT merült fel bennem. Tapasztalatok?
Valami bölcs dolgot kéne mondanom, de nem jut eszembe semmi. :D

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Üdv!
Tárcsafékre váltás elõtt állok! Lenne egy lehetõségem 17k körül vadi új BB7-et venni (kettõt, tárcsák nélkül) illetve szintén új deore M575-öt kompletten, tárcsákkal elõbbi duplájáért. Összehasonlítva a kettõt mit mondanátok. Amolyan maratonozós (közép-hosszú táv), kicsit XCre kacsingatós bringás vagyok. 78kg.
Tudok pár dolgot, de keveset... A deore-val kapcsolatban például arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy mennyire megbízható. Úgy értem, hogy nem hagy-e cserben az erdõben. Levegõsödik, ereszt, elszakad... Megbízhatóak a hidraulikus fékek? Nagyon mecerásak és szervízigényesek? Szóval ilyenek... Nagyon köszönöm Nektek!

Vagy M595... Több mint egy éve van meg, elötte (bár nem sokáig) bb5 volt fent, és eltekintve a tárcsa problémámtól, amihez a féknek semmi köze, kíváló fék az 595-ös.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Nem nagyon tudok a Deornál megbízhatóbb féket...szerintem az,még úgy is ha madzagos párti vagyok.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

kiralyfatyol

kiralyfatyol

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Üdv!
Tárcsafékre váltás elõtt állok! Lenne egy lehetõségem 17k körül vadi új BB7-et venni (kettõt, tárcsák nélkül) illetve szintén új deore M575-öt kompletten, tárcsákkal elõbbi duplájáért. Összehasonlítva a kettõt mit mondanátok. Amolyan maratonozós (közép-hosszú táv), kicsit XCre kacsingatós bringás vagyok. 78kg.
Tudok pár dolgot, de keveset... A deore-val kapcsolatban például arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy mennyire megbízható. Úgy értem, hogy nem hagy-e cserben az erdõben. Levegõsödik, ereszt, elszakad... Megbízhatóak a hidraulikus fékek? Nagyon mecerásak és szervízigényesek? Szóval ilyenek... Nagyon köszönöm Nektek!
próbáljuk mellõzni, ami mellékes