Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts
Köszi :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
ennyi idõ alatt nem
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts
Lehet-e gond egy új (eddig egyáltalán nem használt) XT féknél, hogy 2008-as? Gondolok arra pl, hogy az olaj az állástól esetleg megváltozik, a gumi alkatrészek elöregednek, stb?

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts
Az mitõl van, hogy a BB7-es fékem alubakos XT tárcsával nem akar mûködni, míg a BB5-ös meg sokkal jobban fog ezzel a tárcsával, mint az eredetivel? (Fékbetét csere sem segít.)

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts
Húúú, Emberek

Nagyon köszi a válaszokat. Most is találtam SLX-et 25-ért, XT (2008-ast) 32-ért. Ennyiért kár kínlódni a külföldi rendelésekkel.

Még1x köszönöm. :)

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts

Szerintetek ennyiért jó ajánlat?
New Shimano SLX BL-M665 & BR-M665 Disc Brakes (F+R) - eBay (item 190497050805 end time Mar-02-11 02:57:08 PST)

~35.000 HUF

30-35-ért új 775 XT szokott lenni itt az apróban, többször láttam, 1-2 hónapja én is 30 körül vettem itt új xt-t az asszonynak.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
szerintetek shimano xt féktestekkel kompatibilis az avid g3 cs tárcsa?

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

New Shimano SLX BL-M665 & BR-M665 Disc Brakes (F+R) - eBay (item 190497050805 end time Mar-02-11 02:57:08 PST)

~35.000 HUF

így önmagában eléggé. kérd meg az eladót, hogy küldje ajándékként és írjon rá alacsonyabb értéket, mint a valós. így esélyes hogy, hogy átcsusszan a vámon. tárcsákat, adaptereket külön tervezed vásárolni?
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: 2010 Shimano SLX fék
én lehet, h. inkább ezt venném.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts

~35.000 HUF

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Hi srácok

Ez az AVID Elixir CR tényleg olyan über fékszett (mint amilyen drága)? Érezhetõen jobb mint egy xt?

K.P.

K.P.

vendég

• fórumtag
  • 22 posts

Ha nagyon számold a grammokat akkor tudod nagyon jól hogy az valami rovására megy pláne egy ilyen agyon könnyített féknél.

Tudom persze, de valamiért mégis ezt vettem most a hülye fejembe, s meg akarom valósítani. Idénre nem tervezek nagyon egy versenyt sem, csak edzeni megyünk ide-oda a hegyekbe, s ki szeretném próbálni. Ha nem jön be (s túlélem), akkor persze csere... :-)

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts
Átolvastam a téma utolsó 100 oldalát, de nem találtam SLX rendszerrõl túl sok infót.
Úgy néz ki erre a rendszerre cserélem a mechanikus tárcsafékemet, 180/160-as tárcsával.

Valakinek van errõl tapasztalata? Esetleg javaslat mire figyeljek, milyen tárcsát vegyek hozzá? Most a kerékpáron SM-RT53-as tárcsák vannak. Azok jók az SLX-hez?

Köszi

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ha nagyon számold a grammokat akkor tudod nagyon jól hogy az valami rovására megy pláne egy ilyen agyon könnyített féknél.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

K.P.

K.P.

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Nemrég vettem egy fehér színû Elixir R fékszettet 185-ös, valamint 160-as tárcsával itt a Bikemagon. Nem szereltem még össze az idei bringám, így még nem használtam, viszont egy másik lehetõségben gondolkodom. Ha valakit esetleg érdekel az Avid, fent van a hirdetésekben. (42-ért)

Kérdésem lenne, hogy valakinek a KCNC DB2-es fékrendszerrõl van-e valami tapasztalata? Állítólag nem egy "harapós" szerkezet, de talán másik fékpofával lehetne rajta segíteni. Most azért gondolkodom inkább ebben az Avid helyett, mert nagyon számolom a grammokat, s ezen is lehet fogni valamennyit.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts
Végül is inkább megtartom, annál a 8-10.000 Ft-nál többet ér, hogy marad egy tartalék rendszer is. Sose tudni. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
érdemesebb megtartani szerintem is....

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts
Zeezoltano, Maggi

Köszi a válaszokat. Lehet, hogy inkább megtartom vagy felteszem a munkába járó kerékpáromba.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Szívesen, figyelj a seeger gyûrûre (az is müa) 3as macerás kiszedni , mélyen van, ha elöször csinálod kérj meg valakit segítsen.

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts
Kösz a segítséget.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék Tõletek:elixir r -es fékem van és szeretném a kart kivenni.Szétszedtem annyira hogy magát a kart csak az a kis tengely tartja már ami a dugattyúhoz köti.Kerestem már a sram honlapján valami robbantott ábrát is de amit találtam az nem elég jó.

Ha már semmi más nem tartja simán kijön egybe a dugattyúval. A robbantott ábrán a 6os alkatrész(tolórúd) a kulcs az fém a többi mûanyag, tehát ne erõltesd. húzd le a gumiharangot a rugó felé így már könnyen ki tudod szedni a tolórúd gömbjét a dugattyú hornyából. sikert!