Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

hát akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba:kinek milyen tapasztalata van -e téren?

Elsõ keréken G3 tárcsa, Juicy 7 fék, kék BBB pofák, hátul alubakos XTR tárcsa, ugyancsak Juicy 7 nyereg és kék BBB pofák, és bizony az elsõ fék jobban fog. Más pofával nem próbáltam, meglehet, hogy más fékpofával az eredemény is változna.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

én pont az ellenkezõjét hallottam, bár megerõsíteni nem tudom. :)

hát akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba:kinek milyen tapasztalata van -e téren?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás
én pont az ellenkezõjét hallottam, bár megerõsíteni nem tudom. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Shimanonak is van 6 csavaros tárcsája.

tudom, de ezek már adottak (régebbrõl maradt) ráadásul az avid tárcsák könnyebbek, és még állítólag jobb is velük a fékhatás (még shimano féktestel is)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Köszi megpróbálom én is így összehozni elöl. Hátul nincs gond, mert simán 160 tárcsa csak avid, és nem shimano. Csak elöl kell trükközni. Vagy esetleg ha valakinek van egy új avid g3 cs 160 tárcsája, adok neki cserében 185-öst,+ avid fékhez való 185-ös adaptert cserébe. Nekem elõre is elég a 160mm (eddig is az volt, csak shimano centerlockos. Kerékcsere miatt kell variálnom a tárcsákkal (6 csavaros az agy)

Shimanonak is van 6 csavaros tárcsája.
Failure is always an option.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

ilyen kiosztást használok én is. a shimano adapter hátul gond nélkül mûködik. elöl 180-as shimano adapter van, az adapter és a féktest közé jött 2-2 alátét+ az alsó csavart hosszabbra cseréltem. teljesen oké.

Posted Image

Köszi megpróbálom én is így összehozni elöl. Hátul nincs gond, mert simán 160 tárcsa csak avid, és nem shimano. Csak elöl kell trükközni. Vagy esetleg ha valakinek van egy új avid g3 cs 160 tárcsája, adok neki cserében 185-öst,+ avid fékhez való 185-ös adaptert cserébe. Nekem elõre is elég a 160mm (eddig is az volt, csak shimano centerlockos. Kerékcsere miatt kell variálnom a tárcsákkal (6 csavaros az agy)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás

Van nekem egy shimano xt 775 féktestekbõl álló szettem, ahhoz tudok installálni egy avid (g3 tárcsák 160cm hátul, 185cm elöl) tárcsakészletet adapterrel (elöl 185-ös adapter)? Egyeznek az avid és a shimano tárcsafékek tartozékai (adapterek,tárcsák)?

ilyen kiosztást használok én is. a shimano adapter hátul gond nélkül mûködik. elöl 180-as shimano adapter van, az adapter és a féktest közé jött 2-2 alátét+ az alsó csavart hosszabbra cseréltem. teljesen oké.

Posted Image

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Van nekem egy shimano xt 775 féktestekbõl álló szettem, ahhoz tudok installálni egy avid (g3 tárcsák 160cm hátul, 185cm elöl) tárcsakészletet adapterrel (elöl 185-ös adapter)? Egyeznek az avid és a shimano tárcsafékek tartozékai (adapterek,tárcsák)?

Elöl az avid adapterhez hozzá kell számolni a lencsealátéteket, de még ezekkel sem biztos a dolog, más szögben áll a shimano és az avid adapterek, féktestek csatlakozási felülete. plusz ugye a 180-185 difi..., hátul is hasonló a helyzet, a shimano adapterrel nem lehet gond.
Ezek a hibridmegoldások nem mindig jönnek be.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

Sztem olyan kis pöcörõ is fog kelleni, amit be kell ütni a csõ végébe...nem tom mi a neve, szerelõk igy hívják :) egyébként nem nagy durrantás összetenni....

Korábbi hsz-ben szerepelt, hogy a pöcörõt ki lehet venni a csõbõl. Persze próbálni még nem próbáltam.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Sztem olyan kis pöcörõ is fog kelleni, amit be kell ütni a csõ végébe...nem tom mi a neve, szerelõk igy hívják :) egyébként nem nagy durrantás összetenni....

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

Vedd figyelembe a fékcsõ hosszát is,mielõtt megveszed.Én is néztem ezeket a hírdetéseket,és konkrétan nem tudom melyiknél,de például nekem túl hosszú lenne.

Nekem is hosszú a hirdetésben lévõ fékvezetéke, de nem hiszem, hogy nagy gondot okozna lerövidíteni. Elõször biztos kínlódás lesz, de szerintem úgy is meg kell tanulnom légteleníteni is.

Ahogy látom a roppanó-gyûrû az amit muszály cserélni. Na ez a legkisebb gond, mert bent a cégnél van több méretû is. Ha nem találok, max bemegyek egy bringás boltba és veszek.

Persze, most nagy a szám, aztán lehet jöhetek kérdezõsködni, hogy most akkor mi a rákért nem fog a fék!? :)

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Ha hosszú abból sok gond nem lehet, szerintem bármelyik bringásboltban pár száz forintért méretre szabják.
De viszonylag egyszerûen otthon is méretre szabható. Van gyári Shimano leírás, légtelenítés nélküli fékcsõ rövidítésre.
Halkan megjegyzem, én elõször elb*sztam, mert elejtettem a csövet, és kifolyt az olaj.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Ha már ilyen egyöntetû a véleményünk, akkor az SLX kerül beszerzésre. :)
Köszi a válaszokat.

Vedd figyelembe a fékcsõ hosszát is,mielõtt megveszed.Én is néztem ezeket a hírdetéseket,és konkrétan nem tudom melyiknél,de például nekem túl hosszú lenne.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Lehet-e gond egy új (eddig egyáltalán nem használt) XT féknél, hogy 2008-as? Gondolok arra pl, hogy az olaj az állástól esetleg megváltozik, a gumi alkatrészek elöregednek, stb?

Nem láttam a hirdetést, de attól, hogy 2008-asként árulják, nem biztos, hogy 2008-as gyártásra gondolnak, hanem, hogy 2008-as modell. Emlékeim szerint ugyanaz a 2008-as modellt (775) gyártották 2009-ben és 2010-ben is. Tehát lehet, hogy 2 hónapja készült.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
simán az SLX....

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Ha már ilyen egyöntetû a véleményünk, akkor az SLX kerül beszerzésre. :)
Köszi a válaszokat.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szintén
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
én az slx-et venném.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Sziasztok

Az apróban találtam 2 új fékrendszert is.

1. SLX 2010-es - 25.000 Ft
2. XT 2008-as - 32.000 Ft

Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni?
Nekem egyelõre inkább az SLX a szimpatikusabb. Az árkülönbözetbõl kijön a +1 tárcsa is és nem hiszem, hogy teljesítményben nekem annyira számítana a két rendszer közti különbség. Nem volt még korábban hydrás fékem, így gyakorlatilag úgysem tudom összehasonlítani semmivel.

Köszi