én spec deore 595-t vennék, mert kb tökéletes (soha nem gondoltamvolna hogy dícsérni fogok egy shimano féket) és minek adjak egy cuccért 130 eurót ami -számomra- semmivel nem nyújt többet mint egy 70 eurós.
plusz az xt-rõl hallani hideget-meleget

Ez meg mi? Hidraulikus kézifék olajos kézifék.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Elsõ keréken G3 tárcsa, Juicy 7 fék, kék BBB pofák, hátul alubakos XTR tárcsa, ugyancsak Juicy 7 nyereg és kék BBB pofák, és bizony az elsõ fék jobban fog. Más pofával nem próbáltam, meglehet, hogy más fékpofával az eredemény is változna.
hát akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba:kinek milyen tapasztalata van -e téren?
én pont az ellenkezõjét hallottam, bár megerõsíteni nem tudom.
Shimanonak is van 6 csavaros tárcsája.
Köszi megpróbálom én is így összehozni elöl. Hátul nincs gond, mert simán 160 tárcsa csak avid, és nem shimano. Csak elöl kell trükközni. Vagy esetleg ha valakinek van egy új avid g3 cs 160 tárcsája, adok neki cserében 185-öst,+ avid fékhez való 185-ös adaptert cserébe. Nekem elõre is elég a 160mm (eddig is az volt, csak shimano centerlockos. Kerékcsere miatt kell variálnom a tárcsákkal (6 csavaros az agy)
ilyen kiosztást használok én is. a shimano adapter hátul gond nélkül mûködik. elöl 180-as shimano adapter van, az adapter és a féktest közé jött 2-2 alátét+ az alsó csavart hosszabbra cseréltem. teljesen oké.
Van nekem egy shimano xt 775 féktestekbõl álló szettem, ahhoz tudok installálni egy avid (g3 tárcsák 160cm hátul, 185cm elöl) tárcsakészletet adapterrel (elöl 185-ös adapter)? Egyeznek az avid és a shimano tárcsafékek tartozékai (adapterek,tárcsák)?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Van nekem egy shimano xt 775 féktestekbõl álló szettem, ahhoz tudok installálni egy avid (g3 tárcsák 160cm hátul, 185cm elöl) tárcsakészletet adapterrel (elöl 185-ös adapter)? Egyeznek az avid és a shimano tárcsafékek tartozékai (adapterek,tárcsák)?
Sztem olyan kis pöcörõ is fog kelleni, amit be kell ütni a csõ végébe...nem tom mi a neve, szerelõk igy hívják
egyébként nem nagy durrantás összetenni....
Vedd figyelembe a fékcsõ hosszát is,mielõtt megveszed.Én is néztem ezeket a hírdetéseket,és konkrétan nem tudom melyiknél,de például nekem túl hosszú lenne.