Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18552 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
leginkább
én spec deore 595-t vennék, mert kb tökéletes (soha nem gondoltamvolna hogy dícsérni fogok egy shimano féket) és minek adjak egy cuccért 130 eurót ami -számomra- semmivel nem nyújt többet mint egy 70 eurós.

plusz az xt-rõl hallani hideget-meleget :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Mivel jobb az SLX az XT-nél?

ár-érték aránya jobb.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

én az slx-et venném.

Mivel jobb az SLX az XT-nél?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Ez meg mi? Hidraulikus kézifék olajos kézifék.

Hali

Hát elég hülyén sikerült emberünknek megfogalmaznia.
Ez ha jól tudom motorokon szokták alkalmazni kuplung szerkezeteknél, vagy esetleg ennek a módosított verzióját rally autókban hidraulikus kézifékeknél.
Semmi különlegesség nincsen benne egy sima munkahengert "hajt" meg a "fékkar", aminek a vége egy bovdenben fejezõdik be.

http://www.motorinfo...ulikus_kuplung/

Arra esetleg jó lehet ha mechanikus fékbõl nagyon macerásan olajosat akarsz csinálni :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ez meg mi? Hidraulikus kézifék olajos kézifék.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Kotovics: Írtam neked mail-t...

Valakinek nincsen 180.as is-pm hátsó adaptere amitõl egy mátyásért megválna?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem inkabb ket elso vagy ket hatso feket kellene osszehasonlitani. az talan objektivebb volna.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Elsõ keréken G3 tárcsa, Juicy 7 fék, kék BBB pofák, hátul alubakos XTR tárcsa, ugyancsak Juicy 7 nyereg és kék BBB pofák, és bizony az elsõ fék jobban fog. Más pofával nem próbáltam, meglehet, hogy más fékpofával az eredemény is változna.

Gondolom fontos az is hogy milyen betéttel nézzük. Az avid G2 és G3 tárcsája között, mi a lényegi különbség?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

hát akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba:kinek milyen tapasztalata van -e téren?

Elsõ keréken G3 tárcsa, Juicy 7 fék, kék BBB pofák, hátul alubakos XTR tárcsa, ugyancsak Juicy 7 nyereg és kék BBB pofák, és bizony az elsõ fék jobban fog. Más pofával nem próbáltam, meglehet, hogy más fékpofával az eredemény is változna.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

én pont az ellenkezõjét hallottam, bár megerõsíteni nem tudom. :)

hát akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba:kinek milyen tapasztalata van -e téren?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.093 hozzászólás
én pont az ellenkezõjét hallottam, bár megerõsíteni nem tudom. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Shimanonak is van 6 csavaros tárcsája.

tudom, de ezek már adottak (régebbrõl maradt) ráadásul az avid tárcsák könnyebbek, és még állítólag jobb is velük a fékhatás (még shimano féktestel is)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Köszi megpróbálom én is így összehozni elöl. Hátul nincs gond, mert simán 160 tárcsa csak avid, és nem shimano. Csak elöl kell trükközni. Vagy esetleg ha valakinek van egy új avid g3 cs 160 tárcsája, adok neki cserében 185-öst,+ avid fékhez való 185-ös adaptert cserébe. Nekem elõre is elég a 160mm (eddig is az volt, csak shimano centerlockos. Kerékcsere miatt kell variálnom a tárcsákkal (6 csavaros az agy)

Shimanonak is van 6 csavaros tárcsája.
Failure is always an option.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

ilyen kiosztást használok én is. a shimano adapter hátul gond nélkül mûködik. elöl 180-as shimano adapter van, az adapter és a féktest közé jött 2-2 alátét+ az alsó csavart hosszabbra cseréltem. teljesen oké.

Feltöltött kép

Köszi megpróbálom én is így összehozni elöl. Hátul nincs gond, mert simán 160 tárcsa csak avid, és nem shimano. Csak elöl kell trükközni. Vagy esetleg ha valakinek van egy új avid g3 cs 160 tárcsája, adok neki cserében 185-öst,+ avid fékhez való 185-ös adaptert cserébe. Nekem elõre is elég a 160mm (eddig is az volt, csak shimano centerlockos. Kerékcsere miatt kell variálnom a tárcsákkal (6 csavaros az agy)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.093 hozzászólás

Van nekem egy shimano xt 775 féktestekbõl álló szettem, ahhoz tudok installálni egy avid (g3 tárcsák 160cm hátul, 185cm elöl) tárcsakészletet adapterrel (elöl 185-ös adapter)? Egyeznek az avid és a shimano tárcsafékek tartozékai (adapterek,tárcsák)?

ilyen kiosztást használok én is. a shimano adapter hátul gond nélkül mûködik. elöl 180-as shimano adapter van, az adapter és a féktest közé jött 2-2 alátét+ az alsó csavart hosszabbra cseréltem. teljesen oké.

Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Van nekem egy shimano xt 775 féktestekbõl álló szettem, ahhoz tudok installálni egy avid (g3 tárcsák 160cm hátul, 185cm elöl) tárcsakészletet adapterrel (elöl 185-ös adapter)? Egyeznek az avid és a shimano tárcsafékek tartozékai (adapterek,tárcsák)?

Elöl az avid adapterhez hozzá kell számolni a lencsealátéteket, de még ezekkel sem biztos a dolog, más szögben áll a shimano és az avid adapterek, féktestek csatlakozási felülete. plusz ugye a 180-185 difi..., hátul is hasonló a helyzet, a shimano adapterrel nem lehet gond.
Ezek a hibridmegoldások nem mindig jönnek be.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

Sztem olyan kis pöcörõ is fog kelleni, amit be kell ütni a csõ végébe...nem tom mi a neve, szerelõk igy hívják :) egyébként nem nagy durrantás összetenni....

Korábbi hsz-ben szerepelt, hogy a pöcörõt ki lehet venni a csõbõl. Persze próbálni még nem próbáltam.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Sztem olyan kis pöcörõ is fog kelleni, amit be kell ütni a csõ végébe...nem tom mi a neve, szerelõk igy hívják :) egyébként nem nagy durrantás összetenni....

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

Vedd figyelembe a fékcsõ hosszát is,mielõtt megveszed.Én is néztem ezeket a hírdetéseket,és konkrétan nem tudom melyiknél,de például nekem túl hosszú lenne.

Nekem is hosszú a hirdetésben lévõ fékvezetéke, de nem hiszem, hogy nagy gondot okozna lerövidíteni. Elõször biztos kínlódás lesz, de szerintem úgy is meg kell tanulnom légteleníteni is.

Ahogy látom a roppanó-gyûrû az amit muszály cserélni. Na ez a legkisebb gond, mert bent a cégnél van több méretû is. Ha nem találok, max bemegyek egy bringás boltba és veszek.

Persze, most nagy a szám, aztán lehet jöhetek kérdezõsködni, hogy most akkor mi a rákért nem fog a fék!? :)