Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Olyan adapter létezik,hogy PM-ról(villa) IS féknyereghez(elsõ) 160-as tárcsához?

tudtommal létezik ... az XT-m PM-es és alapból adtak hozzá IS villához adapter 160as tárcsához, de nem használom, mert nekem PS-es a telóm ...

akkor lehet bibi ha a PM-es villád alapból nagyobb tárcsára lett kialakítva mint 160 ...

Szerk.: ja most olvasom a kérdést megint és neked pont a fordítottja kellene ... akkor sajna passz ...
Mert tekerni jó!

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Olyan adapter létezik,hogy PM-ról(villa) IS féknyereghez(elsõ) 160-as tárcsához?
GT-Atee

h734802

h734802

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Sziasztok!
Van 2 Shimano Deore XT tárcsafék fékcsövem felszerelve, amik acélsodrony borításúak. Kb. 2004-es évjárat. Lehet-e vágni, illetve az illesztése ugyanaz-e, mint az ugyanolyan sima mûanyagé?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
valaki kerdezte a 775rol, hogy hidegben felkemenyedik e - 20%os lejton erezheto volt -4 fokban :) de gyorsan visszahult ebben az idoben. nekem tovabbra sem akar elromlani hidegben - kopkop.

slx vs xt - bikeradar alapjan a slxnek a fekpofak miatt jobban kellene fognia, de ket megkoptatott rendszernel az xt nalunk jobban harapott. legalabbis a gyakorlati tapasztalatom ez, raadasul nem is kopik el olyan hamar a fekpofa. talan a centerlock miatt tunt gyengebbnek az slx, mert az xtn 6 csavaros xt tarcsa van (slxen slxes centerlockos). passz.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Hali, az lenne a kérdésem, hogy Avid Elixir 5-ös fékbe használható-e az Elixir R/CR betétje, mert külön az 5-höz nem találok...

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Mivel a kis gumikupak nem volt visszanyomva a feltöltõre,ezért folyhatott onnan szerintetek az olaj,vagy miért?

A gumi kupak csak porvédõ, nem azért szivárog mert nem volt a helyén.
Failure is always an option.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nem volt meghúzva a csavar , rossz, stb ha ennyire nem ismered vidd el egy bringa boltba.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Tripod

Tripod

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Szevasztok!
Érdeklõdnék,hogy adott egy XT tfék szett. Nemtúl rég vettem a szettet,de csak mostanság épül össze a gépezet.
Azt kérdezném,hogy ahol felkell tölteni olajjal a szerkezetet,ott ugye van egy gumikupak avagy porvédõ. Nos mikor megérkezett postán a csomag,ott a fékszerkezeten olaj volt,láthatóan hogy mintha a feltöltéskor vagy utána szivárgott volna a feltöltõ "csonkból" az olaj. Mivel a kis gumikupak nem volt visszanyomva a feltöltõre,ezért folyhatott onnan szerintetek az olaj,vagy miért?
Köszönöm a választ!

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

van vele gond ?
fékerõ elég?
adagolhatóság +felel ?

ha nincs és igenek, akkor minek ?

Én jónak érzem minden téren,de nincs összehasonlítási alapom.Lehet,hogy kipróbálnák egy Deore-t vagy SLX-et és azt mondanám,hogy nem is vagyok olyan elégedett a 486-ossal.De az is lehet,hogy nem éreznék különbséget.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts
valakinek 90fokos shimano csatlakozója elfekvõbe/tartalékba/fölösbe? :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Nekem most 486-os van,160-as tárcsákkal,ezzel vettem a bringámat.Lenne értelme lecserélnem Deore-ra,SLX-re XC felhasználásra?

van vele gond ?
fékerõ elég?
adagolhatóság +felel ?

ha nincs és igenek, akkor minek ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

leginkább
én spec deore 595-t vennék, mert kb tökéletes (soha nem gondoltamvolna hogy dícsérni fogok egy shimano féket) és minek adjak egy cuccért 130 eurót ami -számomra- semmivel nem nyújt többet mint egy 70 eurós.

plusz az xt-rõl hallani hideget-meleget :)

Nekem most 486-os van,160-as tárcsákkal,ezzel vettem a bringámat.Lenne értelme lecserélnem Deore-ra,SLX-re XC felhasználásra?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts
leginkább
én spec deore 595-t vennék, mert kb tökéletes (soha nem gondoltamvolna hogy dícsérni fogok egy shimano féket) és minek adjak egy cuccért 130 eurót ami -számomra- semmivel nem nyújt többet mint egy 70 eurós.

plusz az xt-rõl hallani hideget-meleget :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Mivel jobb az SLX az XT-nél?

ár-érték aránya jobb.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

én az slx-et venném.

Mivel jobb az SLX az XT-nél?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Ez meg mi? Hidraulikus kézifék olajos kézifék.

Hali

Hát elég hülyén sikerült emberünknek megfogalmaznia.
Ez ha jól tudom motorokon szokták alkalmazni kuplung szerkezeteknél, vagy esetleg ennek a módosított verzióját rally autókban hidraulikus kézifékeknél.
Semmi különlegesség nincsen benne egy sima munkahengert "hajt" meg a "fékkar", aminek a vége egy bovdenben fejezõdik be.

http://www.motorinfo...ulikus_kuplung/

Arra esetleg jó lehet ha mechanikus fékbõl nagyon macerásan olajosat akarsz csinálni :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ez meg mi? Hidraulikus kézifék olajos kézifék.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Kotovics: Írtam neked mail-t...

Valakinek nincsen 180.as is-pm hátsó adaptere amitõl egy mátyásért megválna?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem inkabb ket elso vagy ket hatso feket kellene osszehasonlitani. az talan objektivebb volna.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

Elsõ keréken G3 tárcsa, Juicy 7 fék, kék BBB pofák, hátul alubakos XTR tárcsa, ugyancsak Juicy 7 nyereg és kék BBB pofák, és bizony az elsõ fék jobban fog. Más pofával nem próbáltam, meglehet, hogy más fékpofával az eredemény is változna.

Gondolom fontos az is hogy milyen betéttel nézzük. Az avid G2 és G3 tárcsája között, mi a lényegi különbség?