Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a fekkarbol felul is feketet szerintem XT-nek fogjak hivni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

linket neki!

fõoldal 2. cikk

Feltöltött kép

Feltöltött kép

csk legyen a fékkarból is full fekete
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.674 hozzászólás

Ki említette a múltkor az új xtr fék leszereplését egy német tesztben? bõvebben mi volt vele a baj?

Az alu-magos xtr tárcsa nem bírta a hõt és elhajlott, a kerék sem forgott el és a fékpofával is lett valami. Azt hiszem,az is alu testû volt és megolvadt. Valami olyasmit írtak, hogy a normál acél tárcsával és hagyományos pofával biztosan jó lett volna, érthetetlen számukra a 20-30gr spórolás.
Itt a tesztrõl egy elõzetes: http://www.bike-magazin.de/?p=3738
DE a teljes teszt csak 2 Euro-ért tölthetõ le.
És egy kis videó a tárcsafék tesztrõl:http://video.bike-ma.../bikeclips/test
Marci

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

asszem szétesett a tárcsa és ledarálta a betétet is

az biztos hogy a betét igen fosul nézett ki

viszont a jövõ évi slx fék teccõs.

linket neki!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
asszem szétesett a tárcsa és ledarálta a betétet is

az biztos hogy a betét igen fosul nézett ki

viszont a jövõ évi slx fék teccõs.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
altalaban a fekerot hozzak fel - de a shimanonal mintha epp forditottan lenne aranyos. minel dragabb, annal kisebb a fekero :) de az tuti, hogy nagyon finoman mukodo darabok.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
Ki említette a múltkor az új xtr fék leszereplését egy német tesztben? bõvebben mi volt vele a baj?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

CRC túl drága?

Határeset.Múlt héten találtam valamelyik Angol oldalon a rózsaszínt 95fontért,azt próbálom megtalálni.Vagy ebay.Csak gondoltam,hátha valaki a titkok õrzõje :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Esetleg valaki internetes kalandozásai során,nem talált véletlenül jóféle Hope forrást?

CRC túl drága?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Esetleg valaki internetes kalandozásai során,nem talált véletlenül jóféle Hope forrást?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Sziasztok!
Valaki hozzáértõ írja már le légyszi, hogy van-e különbség az Elixir R és Elixir 5 között. Azon kívül, hogy az R-en lehet állítani a fékkar távolságot kézzel. Ilyenekre lennék kiváncsi, például hogy fékerõ, adagolhatóság, egyéb dolgok. Mert nekem így elsõre egyformának tûnik a kettõ, viszont az Avid oldalán az R-et DH/Freeride-ja is ajánlja, 5-öt pedig csak AllMountain és XC-re.
Köszi.

Fékerõ kérdéshez láttam már adatokat; a Bikeradar-on tesztelték mindkettõt, íme a mérési eredmények:
How We Test Hydraulic Disc Brakes - BikeRadar

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 hozzászólás
Sziasztok!
Valaki hozzáértõ írja már le légyszi, hogy van-e különbség az Elixir R és Elixir 5 között. Azon kívül, hogy az R-en lehet állítani a fékkar távolságot kézzel. Ilyenekre lennék kiváncsi, például hogy fékerõ, adagolhatóság, egyéb dolgok. Mert nekem így elsõre egyformának tûnik a kettõ, viszont az Avid oldalán az R-et DH/Freeride-ja is ajánlja, 5-öt pedig csak AllMountain és XC-re.
Köszi.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hajra! :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ilyesmire szoktak csinalni faqut :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás
akkor most jöhet ez! :D

http://t2.gstatic.co...ssuvjZEZKs8FagA

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de komolyan, ezt ujdonsagkent kell kezelni meg mindig? mikor 25szor volt kitargyalva, es kb havonta elokerul?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás
igen, a "régiek" befogták a tárcsát is hidegben.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Üdv, csak röviden informállak titeket egy shimano hibáról.
Van nekem egy XT tárcsafék szettem 2009 es. Az volt a bajom vele, hogy hidegben felkeményedett, és folyamatosan fogott. Senki nem tudta mi van vele, a fórumon is próbálkoztam, de semmi. A lényeget írom. Volt ebbõl a fékbõl egy hibás széria, nem a fékkar, hanem a féktestben valami tömítés hibájából produkálja ezen tüneteket. A shimano tud róla, de elég szemetül állnak a dologhoz, már a Magyarországi shimanonál. Képzelem Japánban mit szólnának ehhez, de nyilván egy ilyen csepp piac nem sok figyelmet kap. Viszont nekem kicserélték mind a kettõt, és most hibátlanul mûködnek. Le is teszteltem -8 fokban egy órát mentem és semmi :) No mind ezt azért írtam, ha valakinek hasonló problémája van, nem teljesen halott a dolog. Jó kis fék ez, és nem szériahiba, csak egy hibás széria volt, valamikor 2009 kora õszén vettem én is. Szóval figyelni kell ha ilyet veszel, hogy ha régen áll a boltban, akkor lehet hogy rácseszel, de a fagyasztóban tesztelheted, és akkor rögtön vissza lehet vinni ha felkeményedik.
Remélem tudtam segíteni. Jó bringázást nektek. Hali.

komolyan annyira felkemenyedett, hogy befogott? :) en annyit tapasztaltam osszesen -4 fokban, hogy olyan lejton, amin ha nem huzom a feket, pikkpakk 60-70el megyek, nah ott ha huzom folyamatosan, ereztem, hogy kicsit felkemenyedett, de ahogy gurultam tovabb mar vissza is hult. igaz ennek a te esethez sok koze nincs, mert ott gondolom kinyomta a dugattyut az elso melegebb helyzetben, aztan ott is maradt. valszeg ezert is eresztett egyeseknek.

a masik - utanallitva volt a feknek? ahogy kopik a pofa, neha nem art.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ahogy nézem a rajzot,bár én még nem láttam ilyen fékkart,szerintem jól gondolod a 18-as csavart kell kiszedned és szépen sorba kiszedve az alkatrészeket(18-25-20-19-17),melyek után maga a dugattyú végébe lesz belepattintva az elnyalt fejû-gömbös végû dugattyútoló csavar.Autóknál hasonlóan vannak megoldva fék és kuplung fõhengerek,csak ott álltalában egy seger gyürü tartja bent a cuccost,mondjuk a shimanonál is(azt már bütyköltem).

Köszi.
Eddig én is csak a seger-gyûrûs megoldással találkoztam a bicikli fékeknél.

A sebesség mindent megold.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Ahogy nézem a rajzot,bár én még nem láttam ilyen fékkart,szerintem jól gondolod a 18-as csavart kell kiszedned és szépen sorba kiszedve az alkatrészeket(18-25-20-19-17),melyek után maga a dugattyú végébe lesz belepattintva az elnyalt fejû-gömbös végû dugattyútoló csavar.Autóknál hasonlóan vannak megoldva fék és kuplung fõhengerek,csak ott álltalában egy seger gyürü tartja bent a cuccost,mondjuk a shimanonál is(azt már bütyköltem).

Egy kis segítségre lenne szükségem azoktól, akik szereltek már formula oro k24 féket. Van egy ilyen típusú fékem és belerohadt benne a fékkarállító csavar, tehát nem lehet tekergetni, az imbusznyílást is lenyaltam már. Szereztem hozzá alkatrészt és ki kéne cserélni. Az egyértelmû, hogy ki kell fúrnom vagy vágnom a régi csavart, de utána nem tudom, hogy hogy tudom tovább szétszedni.
Itt a robbantott ábra: http://www.formula-b...rt/download/108
K24 fék, 4. oldal. A 11-es és a 12-es alkatrész rohadt össze. A gondom az, hogy miután szétszedtem a 11-es és a 12-es alkatrészt (valamilyen barbár módszerrel :) ), hogy fogom kiszedni a 12-est a 16-17-18-19-21-28as alkatrészek közül. Szerintem a 18-as számú csavar tartja ezeket egyben, de kéne egy megerõsítés mielõtt nekiállok szétszedni.

GT-Atee