Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18552 hozzászólás a témában

h734802

h734802

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok! (2xra, hátha most...)
Van 2 Shimano Deore XT tárcsafék fékcsövem felszerelve, amik acélsodrony borításúak. Kb. 2004-es évjárat. Lehet-e vágni, illetve az illesztése ugyanaz-e, mint az ugyanolyan sima mûanyagé?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ha már nem jó ami most van én is támogatnám a 180-as tárcsát
1.ez a legolcsóbb megoldás.
2.+ fékerõ sohasem árt
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Nekem tökéletesen elég a 160-as tárcsa is elõl,inkább szerzek egy pm-est elõre,a mostani is-es elsõ meg megy hátra majd 140-es tárcsával.
GT-Atee

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
na ja, értelmesebb megoldás amit Tamaska javasol....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
miert nem raksz fel egy 180as tarcsat? artani nem fog...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Köszi Jani,akkor marad majd a féknyereg csere pm-esre,csak xtr-t nem akartam csereberélgetni,csak ha muszáj.
GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Olyan adapter létezik,hogy PM-ról(villa) IS féknyereghez(elsõ) 160-as tárcsához?

Nincs, csak nagyobb tárcsákhoz van.

A sebesség mindent megold.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Hát ezaz,hogy pm-es a villa.
GT-Atee

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Olyan adapter létezik,hogy PM-ról(villa) IS féknyereghez(elsõ) 160-as tárcsához?

tudtommal létezik ... az XT-m PM-es és alapból adtak hozzá IS villához adapter 160as tárcsához, de nem használom, mert nekem PS-es a telóm ...

akkor lehet bibi ha a PM-es villád alapból nagyobb tárcsára lett kialakítva mint 160 ...

Szerk.: ja most olvasom a kérdést megint és neked pont a fordítottja kellene ... akkor sajna passz ...
Mert tekerni jó!

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
GT-Atee

h734802

h734802

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok!
Van 2 Shimano Deore XT tárcsafék fékcsövem felszerelve, amik acélsodrony borításúak. Kb. 2004-es évjárat. Lehet-e vágni, illetve az illesztése ugyanaz-e, mint az ugyanolyan sima mûanyagé?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
valaki kerdezte a 775rol, hogy hidegben felkemenyedik e - 20%os lejton erezheto volt -4 fokban :) de gyorsan visszahult ebben az idoben. nekem tovabbra sem akar elromlani hidegben - kopkop.

slx vs xt - bikeradar alapjan a slxnek a fekpofak miatt jobban kellene fognia, de ket megkoptatott rendszernel az xt nalunk jobban harapott. legalabbis a gyakorlati tapasztalatom ez, raadasul nem is kopik el olyan hamar a fekpofa. talan a centerlock miatt tunt gyengebbnek az slx, mert az xtn 6 csavaros xt tarcsa van (slxen slxes centerlockos). passz.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Hali, az lenne a kérdésem, hogy Avid Elixir 5-ös fékbe használható-e az Elixir R/CR betétje, mert külön az 5-höz nem találok...

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Mivel a kis gumikupak nem volt visszanyomva a feltöltõre,ezért folyhatott onnan szerintetek az olaj,vagy miért?

A gumi kupak csak porvédõ, nem azért szivárog mert nem volt a helyén.
Failure is always an option.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem volt meghúzva a csavar , rossz, stb ha ennyire nem ismered vidd el egy bringa boltba.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Tripod

Tripod

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Szevasztok!
Érdeklõdnék,hogy adott egy XT tfék szett. Nemtúl rég vettem a szettet,de csak mostanság épül össze a gépezet.
Azt kérdezném,hogy ahol felkell tölteni olajjal a szerkezetet,ott ugye van egy gumikupak avagy porvédõ. Nos mikor megérkezett postán a csomag,ott a fékszerkezeten olaj volt,láthatóan hogy mintha a feltöltéskor vagy utána szivárgott volna a feltöltõ "csonkból" az olaj. Mivel a kis gumikupak nem volt visszanyomva a feltöltõre,ezért folyhatott onnan szerintetek az olaj,vagy miért?
Köszönöm a választ!

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

van vele gond ?
fékerõ elég?
adagolhatóság +felel ?

ha nincs és igenek, akkor minek ?

Én jónak érzem minden téren,de nincs összehasonlítási alapom.Lehet,hogy kipróbálnák egy Deore-t vagy SLX-et és azt mondanám,hogy nem is vagyok olyan elégedett a 486-ossal.De az is lehet,hogy nem éreznék különbséget.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
valakinek 90fokos shimano csatlakozója elfekvõbe/tartalékba/fölösbe? :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Nekem most 486-os van,160-as tárcsákkal,ezzel vettem a bringámat.Lenne értelme lecserélnem Deore-ra,SLX-re XC felhasználásra?

van vele gond ?
fékerõ elég?
adagolhatóság +felel ?

ha nincs és igenek, akkor minek ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

leginkább
én spec deore 595-t vennék, mert kb tökéletes (soha nem gondoltamvolna hogy dícsérni fogok egy shimano féket) és minek adjak egy cuccért 130 eurót ami -számomra- semmivel nem nyújt többet mint egy 70 eurós.

plusz az xt-rõl hallani hideget-meleget :)

Nekem most 486-os van,160-as tárcsákkal,ezzel vettem a bringámat.Lenne értelme lecserélnem Deore-ra,SLX-re XC felhasználásra?