Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2011. March 21. - 20:24
magurakbol folyt az olaj orran-szajan plusz Malis szervizhatter rulez
hope zero elerhetoseg, max osztrakbol heroin aron
formula kiforratlan, javithatatlan de legalabb draga
avidnak meg nem volt hidraulikus
maradt a hayes mag. Es az is volt mindenkinek, dh-tol xc-ig mindenhol. mondjuk olcso az se volt
szal ne a mai fekekkel hasonlitsuk oket mert most mar 10 ev tavlatabol mindegyik hulladek.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. March 21. - 16:26
Posted 2011. March 21. - 13:33
Értem én,hogy lehet az XT-tõl jobb bármely fék,de azt ne felejtsük el,az 10éves konstrukció és a shimano-nak elsõre sikerült jó féket kreálnia.
ja mondjuk annyit hozzatennek hogy ezt nem a shimano krealta, hanem megvette a licenszet. Eredetileg ugy hivtak hogy Grimeca System 8
ja es ugyanezt anno Sram 9.0 neven is lehetett kapni, es az volt az igazan fos. De aztan rajottek hogy ami nem megy azt nem kell eroltetni es megvettek az Avid-ot cakompakk
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. March 21. - 13:20
1.
magura louise (2008) - baromi jo adagolhatosag, a lotyogos fekkar volt kicsit zavaro.
shimano xt 775 - finom fek, mindenben nagyon kiegyenlitett (suly, fekero, szerviz, beallithatosag, etc), ezt szeretem benne a legjobban. hasznaltam, esoben, hoban, fagyban, dog melegben (-5-35), igenytelen db.
2.
avid elixir r - nem rossz, de rezonalt hatul, es nehezebben adagolhato.
3. - belepo szintu fekek
juicy 3
magura julie
4.
hayes stroker ryde - utaltam! szarul adagolhato, nehez beallitani, nehez mint a ko, hol ugy fogott, hogy elszalltal, van ugy hogy alig.
de meg mindig az a velemenyem, hogy meg kell nezni egy olyan oldalt, ahol sok ember velemenyez... sokkal atfogobb kepet ad a hosszabbtavu tapasztalatokrol. a tesztek csak arra jok, hogy kideruljon hogy mukodik uj koraban. a fekero szvsz mar nagyon sokadlagos szempont egy atlagos bringasnal - a belepo fekek is lassan ugyanazt tudjak, mint a dragak (de finomabban mukodnek, konnyebbek).
Posted 2011. March 21. - 12:51
egyik legjobb fekem a Giant XTC-men levo LX volt. 160-as CL tarcsakkal total gyari fekcso, pofa minden, ugy fogott mint a rohadtelet.
adagolhatosagban az elso szerias Juicy5 volt a nyero.
Miota ezek a servo hulladek fekkarok vannak kiabrandultam a shimanobol, most hope M4/X2 paros van, es hat etalon.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. March 21. - 12:11
Örülök, hogy megérkezett. Vettem, úh. nem kell értesítened.
...akkor ezt már késõn olvastam.
Posted 2011. March 21. - 11:51
1. Hope Mini Mono
2. Hayes Stroker
3. Deore M475 (talán ez a szám, 2005-ös)
4. Hayes HFX-9
Posted 2011. March 21. - 11:09
Most már kiváncsi vagyok rá,hogy milyen féked van?Teszek vele egy tesztet,összehasonlítás képpen,hogy tudjam elképzelni mitõl ennyire "szarok" ezek 4dugós XT-k.
Mondjuk nem ártana tudni,hogy mekkora tárcsával,milyen gumival,a telót is megírhatod és nem utolsó sorban a fékezendõ tömeget.
eleve szmájlis végû mondatra "ugrottál".
amúgy momentán egy deore 575 meg egy hayes hfx mag. elõbbi a második legjobb amivel dolgom volt, (sose gondoltam egy shimanót szeretni fogok) a hfx-et nem nagyon szeretem, egy elõnye hogy bõ 8K meg 5 év után még a gyári betétek vannak benne. magasan a legjobb meg a régi magura luisa fr. mint fék a legjobb, csak szeret belevegõsödni. és nagyon kopik a betétje, eredetit nem lehetett szerezni anno, utángyártottal meg nem jó.
általam próbált cuccok közül valahogy úgy nézne ki a lista hpgy
1, régi lujza
2, deore 575
3, stroker trail
4, avid elixir r
aztán helyezés nélköl, lx, juici 7, újabb magura luisa, valami formula (k24 tán), és a végén a hayes sole meg a 4dugós xt.
avid code, saint valószínû még jobb lenne , de itthon nincs szükségem nagyobb fékerõre mint amit ezek tudnak.
2. kérdésed, akkoriban 88-90 kiló volt a fékezendõ tömeg, 2003-as fox f100Rl (a legjobb teló amivel dolgom volt ), gumik sváblik ilyen 2,25-2,4 között, meg vagy 3 váz (karbon scott fulli, kona kikapu, kona cindercone. akkoriban súrún cseréltem
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. March 21. - 11:03
Megjött az SLX szettem. Radnaib bringatársunknak köszönet a korrekt, gyors ügyintézésért.
Nem sokára nekem is lesz némi tapasztalatom hidrás fékkel. HURRÁ!
Örülök, hogy megérkezett. Vettem, úh. nem kell értesítened.
Posted 2011. March 21. - 10:50
Akkor az idézet:
"Volt egyszer egy nagyon jó fék, a 4-dugattyús Shimano XT (BR-M755). A Saintet érzésre hozzá tudnám hasonlítani, annak ellenére, hogy ez csak 2-dugattyús. Ugyanaz a nagy fékerõ, ugyanazzal az adagolhatósággal... "
Ki írta?
Lcs, vagy Begbie, tán Atom
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. March 21. - 10:49
Posted 2011. March 21. - 10:45
Fõleg, hogy igazad van, mert ez egy jó fék. Majd elõkeresek nekik egy újságot.
Akkor az idézet:
"Volt egyszer egy nagyon jó fék, a 4-dugattyús Shimano XT (BR-M755). A Saintet érzésre hozzá tudnám hasonlítani, annak ellenére, hogy ez csak 2-dugattyús. Ugyanaz a nagy fékerõ, ugyanazzal az adagolhatósággal... "
Ki írta?
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. March 21. - 10:26
Nem sokára nekem is lesz némi tapasztalatom hidrás fékkel. HURRÁ!
Posted 2011. March 21. - 09:21
sok fékem volt, sokat szereltem, sokat próbáltam.
Nem találkoztam még normálisan mûködõ 4 dugattyús XT-vel...
Pedig az igazi DH-sok szerették
Posted 2011. March 21. - 09:16
Nem találkoztam még normálisan mûködõ 4 dugattyús XT-vel...
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2011. March 21. - 00:17
Értem én,hogy lehet az XT-tõl jobb bármely fék,de azt ne felejtsük el,az 10éves konstrukció és a shimano-nak elsõre sikerült jó féket kreálnia.
Biztos van olyan fék is amire illik a "szar" jelzõ,de azért már ne szarozzuk le az XT-t.
Nem akarok én senki érveivel dûlõre jutni,csak szerintem nem lehet valamit ennyire álltalánosítani.
Vége.
Fõleg, hogy igazad van, mert ez egy jó fék. Majd elõkeresek nekik egy újságot.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. March 20. - 23:01
Biztos van olyan fék is amire illik a "szar" jelzõ,de azért már ne szarozzuk le az XT-t.
Nem akarok én senki érveivel dûlõre jutni,csak szerintem nem lehet valamit ennyire álltalánosítani.
Vége.
Posted 2011. March 20. - 21:10
Posted 2011. March 20. - 19:25
Mondjuk nem ártana tudni,hogy mekkora tárcsával,milyen gumival,a telót is megírhatod és nem utolsó sorban a fékezendõ tömeget.
nem fogjuk meggyõzni egymást
nekem a legszarabb fékem volt eddig, próbáltam ismerõsét is aki szerint marha jó, még taknyabb volt mint a sajátom.
Posted 2011. March 20. - 15:12
nem fogjuk meggyõzni egymást
nekem a legszarabb fékem volt eddig, próbáltam ismerõsét is aki szerint marha jó, még taknyabb volt mint a sajátom.
nincs gond, csak a gyanútlan polgár lát egy 310 grammos adatot képen meg egy 420-ast kép nélkül. aztán azt hisz hogy.....
ezért tanulunk meg az iskolában olvasni