Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mondjuk igen, azt is figyelembe kell venni hogy anno nem volt ennyi alternativa.

magurakbol folyt az olaj orran-szajan plusz Malis szervizhatter rulez
hope zero elerhetoseg, max osztrakbol heroin aron
formula kiforratlan, javithatatlan de legalabb draga
avidnak meg nem volt hidraulikus
maradt a hayes mag. Es az is volt mindenkinek, dh-tol xc-ig mindenhol. mondjuk olcso az se volt

szal ne a mai fekekkel hasonlitsuk oket mert most mar 10 ev tavlatabol mindegyik hulladek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Igazad van,tényleg nem a shimano fejlesztette,de õk ezzel jöttek ki elsõnek mint széria fék.Én is találkoztam akkoriban az említettekkel és bíz azok tényleg alúl teljesítettek a szóbanforgó XT-hez képest.
GT-Atee

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Értem én,hogy lehet az XT-tõl jobb bármely fék,de azt ne felejtsük el,az 10éves konstrukció és a shimano-nak elsõre sikerült jó féket kreálnia.

ja mondjuk annyit hozzatennek hogy ezt nem a shimano krealta, hanem megvette a licenszet. Eredetileg ugy hivtak hogy Grimeca System 8 :)

Feltöltött kép

ja es ugyanezt anno Sram 9.0 neven is lehetett kapni, es az volt az igazan fos. De aztan rajottek hogy ami nem megy azt nem kell eroltetni es megvettek az Avid-ot cakompakk :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
izlesek es pofonok :) en szeretem a ket dugattyus xtt, szvsz finom db. az en sorrendem:

1.
magura louise (2008) - baromi jo adagolhatosag, a lotyogos fekkar volt kicsit zavaro.
shimano xt 775 - finom fek, mindenben nagyon kiegyenlitett (suly, fekero, szerviz, beallithatosag, etc), ezt szeretem benne a legjobban. hasznaltam, esoben, hoban, fagyban, dog melegben (-5-35), igenytelen db.

2.
avid elixir r - nem rossz, de rezonalt hatul, es nehezebben adagolhato.

3. - belepo szintu fekek
juicy 3
magura julie

4.
hayes stroker ryde - utaltam! szarul adagolhato, nehez beallitani, nehez mint a ko, hol ugy fogott, hogy elszalltal, van ugy hogy alig.

de meg mindig az a velemenyem, hogy meg kell nezni egy olyan oldalt, ahol sok ember velemenyez... sokkal atfogobb kepet ad a hosszabbtavu tapasztalatokrol. a tesztek csak arra jok, hogy kideruljon hogy mukodik uj koraban. a fekero szvsz mar nagyon sokadlagos szempont egy atlagos bringasnal - a belepo fekek is lassan ugyanazt tudjak, mint a dragak (de finomabban mukodnek, konnyebbek).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en is szerettem a 4dugos nyulos XT-t.

egyik legjobb fekem a Giant XTC-men levo LX volt. 160-as CL tarcsakkal total gyari fekcso, pofa minden, ugy fogott mint a rohadtelet.

adagolhatosagban az elso szerias Juicy5 volt a nyero.

Miota ezek a servo hulladek fekkarok vannak kiabrandultam a shimanobol, most hope M4/X2 paros van, es hat etalon.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts

Örülök, hogy megérkezett. Vettem, úh. nem kell értesítened. :)

...akkor ezt már késõn olvastam. :)
"...hát csak úgy, hogy én meg sirályul tudok!"

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Ha már lista, nálam:
1. Hope Mini Mono
2. Hayes Stroker
3. Deore M475 (talán ez a szám, 2005-ös)
4. Hayes HFX-9
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts
no nem fértem bele a 15 perecbe

Most már kiváncsi vagyok rá,hogy milyen féked van?Teszek vele egy tesztet,összehasonlítás képpen,hogy tudjam elképzelni mitõl ennyire "szarok" ezek 4dugós XT-k.

Mondjuk nem ártana tudni,hogy mekkora tárcsával,milyen gumival,a telót is megírhatod és nem utolsó sorban a fékezendõ tömeget.

eleve szmájlis végû mondatra "ugrottál".

amúgy momentán egy deore 575 meg egy hayes hfx mag. elõbbi a második legjobb amivel dolgom volt, (sose gondoltam egy shimanót szeretni fogok) a hfx-et nem nagyon szeretem, egy elõnye hogy bõ 8K meg 5 év után még a gyári betétek vannak benne. magasan a legjobb meg a régi magura luisa fr. mint fék a legjobb, csak szeret belevegõsödni. és nagyon kopik a betétje, eredetit nem lehetett szerezni anno, utángyártottal meg nem jó.

általam próbált cuccok közül valahogy úgy nézne ki a lista hpgy

1, régi lujza
2, deore 575
3, stroker trail
4, avid elixir r
aztán helyezés nélköl, lx, juici 7, újabb magura luisa, valami formula (k24 tán), és a végén a hayes sole meg a 4dugós xt.
avid code, saint valószínû még jobb lenne , de itthon nincs szükségem nagyobb fékerõre mint amit ezek tudnak.

2. kérdésed, akkoriban 88-90 kiló volt a fékezendõ tömeg, 2003-as fox f100Rl (a legjobb teló amivel dolgom volt :)), gumik sváblik ilyen 2,25-2,4 között, meg vagy 3 váz (karbon scott fulli, kona kikapu, kona cindercone. akkoriban súrún cseréltem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts

Megjött az SLX szettem. Radnaib bringatársunknak köszönet a korrekt, gyors ügyintézésért. :)
Nem sokára nekem is lesz némi tapasztalatom hidrás fékkel. HURRÁ! :)

Örülök, hogy megérkezett. Vettem, úh. nem kell értesítened. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Akkor az idézet:
"Volt egyszer egy nagyon jó fék, a 4-dugattyús Shimano XT (BR-M755). A Saintet érzésre hozzá tudnám hasonlítani, annak ellenére, hogy ez csak 2-dugattyús. Ugyanaz a nagy fékerõ, ugyanazzal az adagolhatósággal... "

Ki írta? :)

Lcs, vagy Begbie, tán Atom
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

biketom28

biketom28

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Szia,nekem is volt 4dugattyúsom,kicsit nyúlós de sokéves darab

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Fõleg, hogy igazad van, mert ez egy jó fék. Majd elõkeresek nekik egy újságot.

Akkor az idézet:
"Volt egyszer egy nagyon jó fék, a 4-dugattyús Shimano XT (BR-M755). A Saintet érzésre hozzá tudnám hasonlítani, annak ellenére, hogy ez csak 2-dugattyús. Ugyanaz a nagy fékerõ, ugyanazzal az adagolhatósággal... "

A sebesség mindent megold.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts
Megjött az SLX szettem. Radnaib bringatársunknak köszönet a korrekt, gyors ügyintézésért. :)
Nem sokára nekem is lesz némi tapasztalatom hidrás fékkel. HURRÁ! :)
"...hát csak úgy, hogy én meg sirályul tudok!"

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

sok fékem volt, sokat szereltem, sokat próbáltam.
Nem találkoztam még normálisan mûködõ 4 dugattyús XT-vel...

Pedig az igazi DH-sok szerették :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
sok fékem volt, sokat szereltem, sokat próbáltam.
Nem találkoztam még normálisan mûködõ 4 dugattyús XT-vel...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Értem én,hogy lehet az XT-tõl jobb bármely fék,de azt ne felejtsük el,az 10éves konstrukció és a shimano-nak elsõre sikerült jó féket kreálnia.

Biztos van olyan fék is amire illik a "szar" jelzõ,de azért már ne szarozzuk le az XT-t.

Nem akarok én senki érveivel dûlõre jutni,csak szerintem nem lehet valamit ennyire álltalánosítani.

Vége.

Fõleg, hogy igazad van, mert ez egy jó fék. Majd elõkeresek nekik egy újságot.

A sebesség mindent megold.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts

Biztos van olyan fék is amire illik a "szar" jelzõ,de azért már ne szarozzuk le az XT-t.

Nem akarok én senki érveivel dûlõre jutni,csak szerintem nem lehet valamit ennyire álltalánosítani.

Vége.

GT-Atee

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Azért az XT-nél nem nagy mûvészet jobb féket produkálni :) De mindenkinek más jön be, szóval itt dûlõre jutni úgysem lehet.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Most már kiváncsi vagyok rá,hogy milyen féked van?Teszek vele egy tesztet,összehasonlítás képpen,hogy tudjam elképzelni mitõl ennyire "szarok" ezek 4dugós XT-k.

Mondjuk nem ártana tudni,hogy mekkora tárcsával,milyen gumival,a telót is megírhatod és nem utolsó sorban a fékezendõ tömeget.

nem fogjuk meggyõzni egymást
nekem a legszarabb fékem volt eddig, próbáltam ismerõsét is aki szerint marha jó, még taknyabb volt mint a sajátom.

GT-Atee

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts

nem fogjuk meggyõzni egymást
nekem a legszarabb fékem volt eddig, próbáltam ismerõsét is aki szerint marha jó, még taknyabb volt mint a sajátom.

nincs gond, csak a gyanútlan polgár lát egy 310 grammos adatot képen meg egy 420-ast kép nélkül. aztán azt hisz hogy.....

ezért tanulunk meg az iskolában olvasni :)