Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Sziasztok!

Egy esés után elhajlott az Avid fr-5 fékkarom. Nem hajlott el nagyon, de így kicsit kényelmetlen. Próbáljam meg visszahajlítani, vagy el fog törni?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
automatizaltam a fektest razogatast :D
Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az lehetseges, hogy nem kell "rendesen" legteleniteni, ha alul a dugattyuknal kinyomattam egy kis olajat? megnyitottam felul, aztan razogattam, kiment par buborek, ratoltottem es most jonak tunik...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.067 hozzászólás

Menj fel a jános hegyre aztán gyere le róla ha aszfalton jössz és finoman húzod folyamatosan a fogaskerekû keresztezõdéséig bekopik garantáltan.

be is ég garantáltan...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

Kösz a válaszokat.
Még lenne valami. Láttam, hogy vannak olyan féktárcsák amiket csak mûgyanta alapú fékbetétekkel lehet használni.
Honnan lehet megismerni az iylen féktárcsákat ? Van valami különbség kinézetre?
Illetve mi van akkor ha iylen féktárcsát normál fékbetétekkel használok?
kösz.

Az én tárcsámon rajta van (beütve), hogy "Resin pad only." Nekem Shimano van, más típusról nem tudok nyilatkozni.
"...hát csak úgy, hogy én meg sirályul tudok!"

ReAm1

ReAm1

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Kösz a válaszokat.
Még lenne valami. Láttam, hogy vannak olyan féktárcsák amiket csak mûgyanta alapú fékbetétekkel lehet használni.
Honnan lehet megismerni az iylen féktárcsákat ? Van valami különbség kinézetre?
Illetve mi van akkor ha iylen féktárcsát normál fékbetétekkel használok?
kösz.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Szevasztok!

Segítségre lenne szükségem. Vettem elõre egy új féktárcsát , mert a régi baleset miatt elgörbült.
Az a probléma , hogy egyáltalán nem fog az új tárcsával a fék. Nem volt még teljesen új tárcsám soha és nem tudom mit kell vele csinálni. Mi lehet a megoldás? Gondolom túl sima és csuszos a féktárcsa felülete. Reszeljem meg lágy smirglivel, az segíthet?
Vagy a rég féktárcsához koptak a fékbetétek és az újra nem illeszkedik rendesen? Várni kell míg bekopik?
Írjatok légyszi valami megoldás. Köszönöm szépen!
R.

Menj fel a jános hegyre aztán gyere le róla ha aszfalton jössz és finoman húzod folyamatosan a fogaskerekû keresztezõdéséig bekopik garantáltan.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szevasztok!

Segítségre lenne szükségem. Vettem elõre egy új féktárcsát , mert a régi baleset miatt elgörbült.
Az a probléma , hogy egyáltalán nem fog az új tárcsával a fék. Nem volt még teljesen új tárcsám soha és nem tudom mit kell vele csinálni. Mi lehet a megoldás? Gondolom túl sima és csuszos a féktárcsa felülete. Reszeljem meg lágy smirglivel, az segíthet?
Vagy a rég féktárcsához koptak a fékbetétek és az újra nem illeszkedik rendesen? Várni kell míg bekopik?
R.

Várni kell míg bekopik.

A sebesség mindent megold.

ReAm1

ReAm1

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Szevasztok!

R.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Véglegesítettem a rendszert. Fogaskoszorút is cseréltem, így kicsit elszöszöltem vele, de a próbakör igen meggyõzõ lett. :)
Egykerekezés igen digitálisra sikerült. Bõven elég egy ujj a hátsó fékkarra. :) A hátsó atomul fog, majdnem sok is, de szokható. Elsõt kicsit mintha kevésnek érezném, de ez marhára szubjektív, meg az alföld közepén aszfalton/homokon tesztelve annyira nem is alapos. :) Bekopás is hátra van még, de azért máris egy álom így a fékrendszer. Érdekes érzés, hogy a karon végzett munka tényleg a fékezésre fordítódik, ellenállás szinte 0 :)

Tervezem hamarosan valódi hegyek közt tesztelni, majd ott elválik szükséges-e nagyobb tárcsa?

Hali.

örülök, hogy tetszik. Nekem az elsõ bikább volt bár az a vicces, hogy ott Tektro tárcsával használtam, míg hátul XT-vel.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Elég lesz a tárcsa méret ha 70-75kg-nál nem vagy több illetve fékezési stílustól is erõsen függ.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Véglegesítettem a rendszert. Fogaskoszorút is cseréltem, így kicsit elszöszöltem vele, de a próbakör igen meggyõzõ lett. :)
Egykerekezés igen digitálisra sikerült. Bõven elég egy ujj a hátsó fékkarra. :) A hátsó atomul fog, majdnem sok is, de szokható. Elsõt kicsit mintha kevésnek érezném, de ez marhára szubjektív, meg az alföld közepén aszfalton/homokon tesztelve annyira nem is alapos. :) Bekopás is hátra van még, de azért máris egy álom így a fékrendszer. Érdekes érzés, hogy a karon végzett munka tényleg a fékezésre fordítódik, ellenállás szinte 0 :)

Tervezem hamarosan valódi hegyek közt tesztelni, majd ott elválik szükséges-e nagyobb tárcsa?

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

a bl-m575-nél is lehet a nyomáspontot állítani?

csavar nincs rajta szóval úgy nem, csak olaj mennyiség állítással. XT-nél és a Saintnal lehet csavarral.

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

A bl-m775 karoknál van egy csillagcsavar az olajtartály felett ott tudod a nyomáspontot állítani. Ha ott nem tudsz többet állítani akkor mint zeezoltano írta túl van töltve. Az aligator pofak (nekem meg nem volt) még, de ahogy olvastam elég harapósak. Szóval jónak kell lenni. De hajra próbáld ki ha mar egyszer minden nálad van... aztán meg is írhatod a tapasztalatod :)

a bl-m575-nél is lehet a nyomáspontot állítani?

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Feltettem az SLX-et. Nincs még komplettre szerelve, de már nagyon kíváncsi voltam. Nagyon jó érzés, hogy mikor behúzom a fékkart, nincs ellenállása, mint a bowdennek. Persze aki ismeri az érzést, hiába magyarázom...:)

Néhány kissebb gurulásnál már érezhetõ is volt a javulás. Hétvégén véglegesítem a rendszert és irány a város legmagasabb pontja. 45 m magas ún. Vízmûdomb. :) Ott körben aszfaltozott út vezet fel. Nem egy Everest, de kipróbálni, meg koptatni jó az is.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
OK, köszi. Csak odamértem a felszerelthez és nem voltam benne biztos.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Szia
Nekem elõl 180-as fékem volt, hátul 160-as. A boltban nem tudtak adni elsõ 180-ast, ezért adtak elõre is egy 180-as shimano-t. Igen, megegyezik.

MJani01: köszi a választ

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Az elképzelhetõ, hogy Shimano fékhez az elsõ 180 P/S adapter megegyezik a hátsó 160 P/S adapterrel?

Igen.

A sebesség mindent megold.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok!

Az elképzelhetõ, hogy Shimano fékhez az elsõ 180 P/S adapter megegyezik a hátsó 160 P/S adapterrel?

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás

A road canti vagy országúti fékkarral mûködik, az mountain meg v-fékkarral.

nagyon boldog vagyok akkor csere...