Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts

ehhez jár ilyen alátét?

Nekem volt. Ha minden igaz, a P2 végû típushoz jár: SM-MA-F180P/P2

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts

Én sehova nem raktam mivel nekem nem volt az eredeti Shimano csomagolásban és teljesen jó volt anélkül is. DE most találtam valamit :
http://techdocs.shim...69830667774.PDF

Köszi! Itt kellett volna kezdenem. Nekem túl hosszú a két csavar (mindkettõ egyforma hosszú) próbáltam a kúpos alátét nélkül, de már nagyon szorult és a féktestet még nem fogta, tehát kell alá lentre, fentre.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,172 posts
ehhez jár ilyen alátét?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
Én sehova nem raktam mivel nekem nem volt az eredeti Shimano csomagolásban és teljesen jó volt anélkül is. DE most találtam valamit :
http://techdocs.shim...69830667774.PDF

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts
Sziasztok,
Bocsánat, ha már beszéltetek róla, kicsit keresgéltem a topicban, de kielégítõ választ nem találtam.

Szóval. A Shimano elsõ 180-as PM-PM tárcsafék adapterhez kapott kúpos alátétet hova kell tennem?
1. Fékszem és az adapter közé
2. Adapter és a féktest közé
3. Féktest és a csavar feje közé, ha pont jól fog állni a féktest a tárcsához képest, de az alátét mégis kellene, mert szerintem hozzá kapott csavar pont az alátétekkel lesz megfelelõ hosszú.

Villa: Reba SL 2009-es
Fékadapter Shimano 180-as PM-PM adapter
Fék: 755-ös XT
Tárcsa: 180-as XT (talán SM-RT79)

Az adapter:
Posted Image

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Köszi a válaszokat, majd megpróbálom.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Hali!

code 5 féknek van valami speciális légtelenítési módja a többi avid fékkel szemben? a féktesten mind két oldalon van légtelenítõ csonk , tehát mindkét oldalt külön ki kell légteleníteni?. a fõ problémám az volt a fékkel, hogy a fékkar behúzása után iszonyatosan lassan jött vissza. szervízben szétszedték a fékkart kipucolták rendesen meg olajcsere is volt , bár nem tudom mennyire sikerülhetett jól, mert alulról át lett nyomva a rendszeren új olaj és kb ennyi.
azóta felraktam, ugyan úgy behúzást követõen kb fél nap mire visszajön a fékkar rendesen.
szerintetek a légtelenítésnél lett a hiba és azért ilyen sz*r még mindig, vagy esetleg a féktestben szorulnak a dugattyúk? nem tudom mi lehet : S
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
jah analvibrator :D

ps: vmi regi sz*r borotva...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
arn: miaz? vibrátor?:D

czmate: vissza lehet egyszer, nekem az sd7 hajlott el, de vissza hajtottam....

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts

Sziasztok!

Egy esés után elhajlott az Avid fr-5 fékkarom. Nem hajlott el nagyon, de így kicsit kényelmetlen. Próbáljam meg visszahajlítani, vagy el fog törni?

pl. avid juicy 5 karját én simán visszahajlítottam
Sei, soku Si.

MPeti

MPeti

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Beletettem a hiányzó rugót a xtr tárcsafékbe és máris hibátlan lett a müködése. Köszi még egyszer minden segítséget.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ha lemez próbálhatod ha öntvény borítékolhatod az eredményt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts

Sziasztok!

Egy esés után elhajlott az Avid fr-5 fékkarom. Nem hajlott el nagyon, de így kicsit kényelmetlen. Próbáljam meg visszahajlítani, vagy el fog törni?

Próbáld. Max eltörik. De szerintem nem fog, ahhoz párszor ide-oda kellene hajlítgatnod...

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Sziasztok!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
automatizaltam a fektest razogatast :D
Posted Image

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az lehetseges, hogy nem kell "rendesen" legteleniteni, ha alul a dugattyuknal kinyomattam egy kis olajat? megnyitottam felul, aztan razogattam, kiment par buborek, ratoltottem es most jonak tunik...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,172 posts

Menj fel a jános hegyre aztán gyere le róla ha aszfalton jössz és finoman húzod folyamatosan a fogaskerekû keresztezõdéséig bekopik garantáltan.

be is ég garantáltan...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts

Kösz a válaszokat.
Még lenne valami. Láttam, hogy vannak olyan féktárcsák amiket csak mûgyanta alapú fékbetétekkel lehet használni.
Honnan lehet megismerni az iylen féktárcsákat ? Van valami különbség kinézetre?
Illetve mi van akkor ha iylen féktárcsát normál fékbetétekkel használok?
kösz.

Az én tárcsámon rajta van (beütve), hogy "Resin pad only." Nekem Shimano van, más típusról nem tudok nyilatkozni.
"...hát csak úgy, hogy én meg sirályul tudok!"

ReAm1

ReAm1

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Kösz a válaszokat.
Még lenne valami. Láttam, hogy vannak olyan féktárcsák amiket csak mûgyanta alapú fékbetétekkel lehet használni.
Honnan lehet megismerni az iylen féktárcsákat ? Van valami különbség kinézetre?
Illetve mi van akkor ha iylen féktárcsát normál fékbetétekkel használok?
kösz.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Szevasztok!

Segítségre lenne szükségem. Vettem elõre egy új féktárcsát , mert a régi baleset miatt elgörbült.
Az a probléma , hogy egyáltalán nem fog az új tárcsával a fék. Nem volt még teljesen új tárcsám soha és nem tudom mit kell vele csinálni. Mi lehet a megoldás? Gondolom túl sima és csuszos a féktárcsa felülete. Reszeljem meg lágy smirglivel, az segíthet?
Vagy a rég féktárcsához koptak a fékbetétek és az újra nem illeszkedik rendesen? Várni kell míg bekopik?
Írjatok légyszi valami megoldás. Köszönöm szépen!
R.

Menj fel a jános hegyre aztán gyere le róla ha aszfalton jössz és finoman húzod folyamatosan a fogaskerekû keresztezõdéséig bekopik garantáltan.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!